Авантюрин

Авантюрините се срещат в най-различни цветове – зелен, кремав, розов, червено-кафяв, жълто-кафяв. Полупрозначен е и притежава стъклен (естествен) блъсък.

Съдържанието на слюда му придава сребрист блясък, а съдържанието на хематит придава червеникав или сив блясък. Слюдата има благоприятен ефект върху целия организъм като мощно пречиства химически токсини, а психологически изчиства депресивни и носталгични мисли и състояния!

Независимо от цвета си, този камък има способността да разтваря и разкрива. Енергията му е мека и увличащо се свързва с нашата, като отпушва затлачени наслоявания. Така енергийния поток се нормализира в цялата ни енергосистема –наречена организъм.

Камъка балансира и уравновесява, в този смисъл има стабилизиращ емоционален психологически ефект. Наричан е камък на любовта и благосъстоянието, просперитета и творчеството. Нормално е, защото, когато човек има нормален кръвен и енергиен поток в организма, той е способен да изявява себе си. Може да се справя с трудности, да решава сложности, да се вдъхновява, да обича, да се разкрива като личност.

Камъка ви разкрива като същност, отстранявайки емоционалните и психически бариери по пътя. Когато го носите близо и в допир до кожата си, ще бъдете интуитивни и прозорливи. Ще ви зареди с енергичност, която мотивира и провокира вашия ентусиазъм. Зеления авантюрин спомага за повече сърдечност, спокойствие и авантюристичен дух, търсачи на съкровища.

Може да облекчи неврози, паниката, подобрява зрението, разширява гледната точка и човек забелязва възможностите. От там и камък на късмета, тъй като отключва нашите духовни сетива за приключения. Авантюрините могат да се носят всеки ден по продължително време.

И зеленият и прасковен авантюрини имат благотворно въздействие върху нервната и репродуктивна системи, балансират кръвното налягане и стимулират обмяната на веществата. Подобрявайки възприемателните способности, човек е в състояние да приема и излъчва каквото му е необходимо. Прозренията са плод на мисловната и сърдечна чистота, а страховете отстъпват място на любовта. В организма се възстановява връзката между физическите органи и духовната ни природа. Затова авантюрините са много подходящи винаги, когато имаме нужда от баланс, уравновесеност, изява на личността и талантите, когато искаме да придобием любов, щастие, здраве и благоприятност.

Алергиите са вид непоносимост, а мигрената е вид застояване, така че, и двете могат да се лекуват с авантюрин. Сърдечните и венозни проблеми също, когато кръвния поток се движи безпроблемно, то цялото тяло се зарежда добре. Древните са вярвали, че който притежава този камък ще изпита истинска любов. Естествено че е така, всичко което ще изпитва е истинско, защото самия човек е истински –авантюрините разкриват нашата същност. Това какво сме,  какви сме, какви можем да бъдем и как да го постигнем.

Зеления авантюрин има силна лечебна енергия, той успокоява тревожния дух и носи вътрешен мир,спокойствие, зарежда с оптимизъм и радост. Най-силно се повлияват кръвни групи: А и В,  АВ, те по-бързо от останалите две кръвни групи, нормализират нивата си на възприемчивост, имат по-бърза усвояемост и зареждане. Авантюрините са по-силни по време на последната четвърт(намаляваща) Луна, техните магнетични свойства са повишени, за разлика в останалите фази.

Даниела Ангелова

Астропсихолог

0877 810 672

Този текст е обект на авторско право и препубликуването му отчасти или изцяло се разрешава само с посочване на автора и линк към статията.

За изготвяне на индивидуални прогнози/обучение и/или терапия:

astroanalitik@abv.bg

https://web.facebook.com/astroanalitik.eu/

share button

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*