Аметист

ametisti-kamani

Аметистът е вид виолетов или синьо-лилав кварц.

Камъка има силни електромагнитни свойства и трябва да се използва умерено. Бързо се синхронизира с човешката енергетика и особено психичната енергия. Приписват се много свойства на Аметиста, но това с което е известен силно е неговото защитно действие. Освен, че съставът му е космически, окраската му също олицетворява сила и разум. Той без проблем съчетава в себе си червен и син цвят – топло и студено, за да създаде „космическото лилаво“ или цветът на власт и слава.

Енергията на камъка създава нещо като тънък филм около себе си и когато го носите близо до кожата, този филм е около вас. Получава се нещо като тънка защитна обвивка с високо и плътно трептене, а ако го носите достатъчно дълго -дори и сливане на енергии.

Това което може да направи за вас Аметиста е, съхранение на собствената ви енергия и вливане на нова от самия камък. По този начин вие сте защитени от външни влияния и в същото време не изразходвате своята енергия навън.

Смята се, че аметистът носи щастие, укрепва волята и подобрява обмяната на веществата. Може да помогне при безсъние или кошмари, успокоява гастритните болки, подобрява функцията на черния дроб. Действа на психоемоционално ниво като вдъхва сигурност и уют, разширява съзнанието и прояснява ума.

Може да се използва ежедневно като се носи в чанта или портфейл, ако го носите близо до кожата на грива, обеци или колие не прекалявайте повече от няколко часа. Ако усетите превъзбуда, нервност и безпричинно напрежение трябва да го свалите от себе си.

Камъка не се съчетава много с други камъни, но може да се използва в комбинация с планински кристал и розов кварц.

Всички кръвни групи са възприемчиви към този камък и добре се синхронизират с него. Аметиста е добър помощник при лечение на хроничен стрес, фобии, когато има нужда от емоционална защита.

Даниела Ангелова

Астропсихолог

0877 810672

Този текст е обект на авторско право и препубликуването му отчасти или изцяло се разрешава само с посочване на автора и линк към статията.

консултации/обучение/терапия

info@astroanalitik.eu

социални мрежи

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*