Астропрофилактика

Оказва се, че в медицинската практика по ред причини се пренебрегва едно много важно условие – изследванията и лечението на пациентите да се съобразяват с особеностите на кръвните им групи и свързаните с всяка от тях Rh+ и Rh- фактори.

astroprofilaktika

Знаят ли повечето от хората каква е кръвната им група и какъв е техният Rh фактор? Трябва да се знае нещо много важно: ние сме силно зависими от кръвната си група и колкото повече ни е известно за нея, за състоянието на болест и здраве, на душевен комфорт, свързани с нея, толкова по-ефективно можем да контролираме положителните и отрицателни фактори, които ни влияят всекидневно.

Познанието ни дава възможност по-лесно и ефективно да преодоляваме чрез правилно хранене, лечение с медикаменти, билки и микроелементи, алтернативни методи негативните последици от редица заболявания. По-важното, че можем превантивно и профилактично да избегнем редица нежелани последици, да променим мисленето и поведението си, да управляваме по-добре делата и ежедневието си.

Съществуват много книги с информация за кръвните групи на база медицински изследвания и анализ. Могат да се намерят полезни решения относно здравето ни чрез хранене и определен психологически режим. Но това няма да бъде изчерпателно поради факта, че липсва каквато и да било информация за връзката между кръвната група и астрологичните особености.

Тук не става дума за това, дали вярваме или не вярваме, на какво вярваме или трябва ли да вярваме. Слабо известните, но тясно свързани с нашето здраве фактори, каквито са кръвната група – астрологичният тип на даден индивид са особености, които задължително трябва да познаваме и да се съобразим. Закономерната връзка между човешката природа и енергийното влияние на небесните тела е нещо съвсем естествено.

Кръвта е основнан част на човешкия организъм и заедно с лимфата и телесната течност представляват вътрешната му течна среда. Кръвта в тялото се движи в затворена система и осигурява хуморалната (биофизиологична, за разлика от неврофизиологичната) връзка между отделните клетки, тъкани и органи. Тя изпълнява няколко важни функции. Транспорната й функция включва пренасянето на кислорода от белите дробове до тъканите и изнасянето на въглеродния двуокис обратно от тъканите към белия дроб. Освен това, чрез нея се пренасят хранителните вещества от храносмилателния тракт до клетките, а отпадните продукти от клетъчния метаболизъм се отнасят до екскреторните органи(бъбреци, бели дробове, кожа, дебело черво). Кръвта е течната връзка на организма. Тя преминава през всички тъкани, органи и системи в това число и жлезите с вътрешна секреция, откъдето разнася образуваните хормони, които допринасят за функционалното единство на организма. 

Жизнеустойчивостта на човека е тясно свързана с чувството му за физическо, емоционално и умствено благополучие. Ако съзнанието ни е заето да се бори с проявите на болестта, то не е в състояние да подпомага израстването на личността, което доказва неразривната връзка между човешкия дух и човешкото тяло.

Поради различни стресови фактори съвременният човек постепенно губи връзката си с основния жизнен поток. Връзката с жизнения поток всъщност отразява връзката на съзнанието на човека с неговото подсъзнание, където са скрити вътрешните сили за съхраняване и лечение на даден организъм.

Причината за понижаването на тази връзка е загубата на нервна енергия поради стрес, неблагоприятни фактори и ситуации в околната среда. Определението за нервна енергия, дадено от д-р Дж.Тилдън е следното: „Това е електрическа енергия, чрез която мозъкът регулира нервната система, а оттам и целия организъм“.

Много изследователи на човешкото същество  твърдят, че духовните и душевни качества на човека са вложени в неговия най-подвижен градивен елемент -кръвта.

chetiri-elementa-chetirite-elementasezoni%d1%87%d0%b5%d1%82%d0%b8%d1%80%d0%b8-%d0%bf%d0%be%d1%81%d0%be%d0%ba%d0%b8

ii-56-12_clip_image002_0000

kryvni_grupimezhdumolekulni-vzaimodeystviya

Фактът, че съществуват 4 различни кръвни групи, 4 основни психологически типове, 4 основни природни елемента, 4 фази на Луната, 4 позиции на Слънцето, 4 основни земни посоки, 4 агрегатни състояния на веществото – което може да се превръща в енергия, показват, че съществува известна закономерност между всички тях, и че обществото има нужда от различни форми на изразяване на духа и душата в разнообразни сфери на дейност.

Кръвната група е един лесно определим параметър, чрез който може да се получи една точна и ясна класификация на положителните и отрицателните характеристики на хората, тяхната емоционална психична, ментална и физическа предразположеност и нагласа. Съответните физически органи и прилежащи системи работят правилно или е нарушена тяхната цялост, поради една основна причина и това е стрес. Реакцията на човека при стрес е свързана с множество промени в организма.

Първият етап е „алармиращата реакция“, при която се отделят хормоните адреналин и кортизол и предизвикват ответна реакция срещу стресовия фактор. На този етап и мускулите работят много ефективно. Вторият етап е „етапът на съпротивата“, когато се активират само най-подходящите механизми за съпротива и секрецията на адреналин и кортизол намаляват. Третият етап е „етапът на изчерпването“, когато специфичните органи и системи за борба със стресовия фактор вече са изтощени и изчерпани и други органи и системи поемат техните функции. Това е етапът, след който се появяват органичните промени в различните органи и системи и се проявяват като хронично заболяване, което е следствие от хроничен стрес.

Известно е, че всеки човек реагира по различен начин на стреса или при внезапен шок. Реакцията е различна, не само на психоемоционално и психично ниво, но и според физическото състояние на индивида.

Реакцията винаги е свързана с възприемането -т.е. степента на чувствителност и концентрация. При голяма възприемчивост към болестотворен аген може да се развие заболяване. Това предразположение се нарича поддържаща причина (съзнателна или несъзнателна), защото това, което поддържа влошеното здравословно състояние е по-скоро слабостта на защитния механизъм, отколкото поредица от възбуждащи причини. В някаква степен това предразположение е наследствено, а в друга е обусловено от природните и космически фактори при самото раждане на човек. Това са атмосферно време, метеорологични и природни явления, географско разположение, космическите аспекти и енергийни влияния, психологическата и физическа среда.

Както източната лечебна наука Аюрведа(основен принцип тридоша) разделя хората на три типа (вата, питта и кафа), така и в Астрологията те се делят съответно на: кардинални, неподвижни и подвижни знаци със съответните природни елементи. Това е основно разделение (на три) и показва същите знания, които могат да се получат и в Аюрведа. Най-кратко, тези типове хора имат основна характеристика, която е непроменлива през целия живот. Едва след това основно деление на три, можем да вместваме и съответните изявени и променливи характеристики на всеки индивид.

Кардинални знаци са: Овен (огън); Рак (вода); Везни (въздух) и Козирог (земя) – значение: основополагащ интензивен главен.

Неподвижни знаци са: Телец (земя);  Лъв (огън); Скорпион (вода) и Водолей (въздух) – значение: статичен последователен постоянен. 

Подвижни знаци са: Близнаци (въздух); Дева (земя); Стрелец (огън) и Риби (вода) – значение: гъвкав променлив приспособим

Чрез астрологията можем много ясно и конкретно да визираме не само основната характеристика на индивида с конкретната му кръвна група, но и стройно да обособим неговата цялостна психология и физиология. Като биологичен вид и в този смисъл определена кръвна група, човек е абсолютно подобен на всеки друг, но оттам нататък, всеки човек е сам за себе си.

Качествата на знаците (кардинални, неподвижни и подвижни) съставляват основната психофизиологична характеристики на всеки индивид, а последващото допълнение по стихии: огън, въздух, вода и земя, дават и самата възприемателна система на индивида.

Кръвни групи А и В, имат сходност помежду си в способността да възприемат и преработват бързо. Кръвна група АВ е способна да абсорбира, задържа и възпроизвежда. Кръвна група О има способност да преструктурира и трансформира. Това са „силните“ страни на кръвните групи, а техните „слабости“ са производни на първите. Не можете да лекувате(психически и физически) по един и същи начин хората с различни кръвни групи. Освен в храненето, също и в различните терапевтични практики, кръвната група на човека е задължително да се взема предвид.

Rh+(съответства на дясната половина на тялото и лявото полукълбо)

Rh- (съответства на лявата половина на тялото и дясното полукълбо)

В тази 8 (осмица) се намира нашето физическо тяло, но останалите тела не се влияят по този начин. Най-близо до физическото тяло е етерното, емоционалното, менталното, кетерното, причинно-следственото(кармичното), духовното и следват останалите тела, които са в нашата галактическа система и слънцето и извън тази галактика. Всеки човек е умалено копие или наречен още, звезден човек.

Кръвта е заредена с виталност/дух/живот, а всички физически системи са свързани с космическите и планетарни системи, всеки орган принадлежи към своята физическа и нефизическа система. Ние сме около 70% вода и други течности/телесни, лимфни/, нашите клетки са изградени от азот, фосфор, сяра, натрий(натриеви соли), калций и съдържаме в себе си H2O -вода и два водородни атома, което ни прави абсолютно подобни на всички планети и други обекти в космоса, които притежават повече или по-малко водород, хелий и други съставки. Огромните газови гиганти като Нептун, Юпитер, Уран и т.н. съдържат повече водород, азот и разбира се, други вещества. Водородът е основен в образуването на планети и слънчеви системи и ако се задълбочите в тази материя ще намерите абсолютно съответствие на всеки физически орган, нервна система, клетки, сетива, костна система и вещества с подобни в космическото пространство!

Несериозно и невежо е, да се пренебрегва подобно знание, а астрологията е сведена до едно ниско ниво и качество, поради което, хората не се интересуват и не смятат, че е важно да изучават. Авторитети в лекарското съсловие и дори холистични церители, както и всички онези, които преподават на хората източни или западни изкуства, йога, духовни практики, не знаят основни и важни неща за устройството на човека. Всяка кръвна група си има определени планети и системи, които повлияват/управляват/и направляват с подобията си. И съвсем не са еднакви, не само по състав, но и енергийно нашите кръвни групи.

Луната с нейните основни характеристики на прилив и отлив, напълно съответства и влияе върху нашият психоемоционален и психофизиологичен процес, затова нейните фази и знаците през които преминава са особено важни за нашето състояние.

Ние всички сме различни, не само поради различния житейски опит и физическа генетика, и е безумно да вярвате, че другия мисли като вас, чувства като вас, планува като вас, действа като вас и живее като вас. При всеки човек вътрешните биологични, физиологични, химични, психични и енергийни процеси протичат различно и затова няма как съществуват на сто процента универсални лекарства, терапии и лечение. Универсалността се свежда едва до към 80 процента най-много и всяка диагноза, предписание или терапия, да не говорим за прогнози от всякакъв характер, имат за цел да ни ориентират, да ни насочат вниманието, да ни направи впечатление, да ни накара да потърсим останалите 20 процента в себе си, в субективния ни свят.

Астропрофилактиката, която навремето създадохме с д-р Лалова се базира на много сериозен професионален опит и лични експерименти от моя и нейна страна. Медицината и астрологията са напълно съвместими и дори изискващи една от друга информация и връзки. Онова което всеки човек трябва да разбере и да се научи да прави е – профилактика на всички нива. Както се казва…. „откакто се обърне каруцата – пътища много“. Всяка прогноза има за цел да поясни и да информира в някаква степен хората, а не категорично да твърди и да насажда догми.

Всичко е наистина доста ясно и просто – каквото горе -такова и долу! Всички галактики и небесни тела имат отражение и съответствие в човека на сто процента. Но никой няма да ви накара да изучавате тези истини, това е оставено на свободната човешка воля. Аз смятам, че няма нищо по-важно и съществено в човешкия живот от това да опознае себе си и света, и когато създава поколение да предаде тези познания и на децата си. Дребния битовизъм в който попада голяма част от човечеството създава същите условия и за децата си.

 

Даниела Ангелова

 Астропсихолог

0877 810 672

Този текст е обект на авторско право и препубликуването му отчасти или изцяло се разрешава само с посочване на автора и линк към статията.

Консултации, изготвяне на хороскопи/диети/обучение/или терапия, пишете:

astroanalitik@abv.bg

социално споделяне

Facebookyoutubeinstagram


Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*