Богатство

Истинското богатство се придобива, но не се губи.

Богат е мъдрецът, защото той притежава познанието – истината. Той познава качеството на нещата, стойността на времето и природата на силите. Непреходното е богатство, а онова което можеш да загубиш във всеки един момент е временно щастие. Нищо външно не ти принадлежи, то е преходно и тленно, то е като сезоните и ако уповаваш на него, значи зависиш напълно от неговите прищявки.

Ако искаш да си наистина богат, тогава се учи и се усъвършенствай непрекъснато. Не с външни знания, а вътрешни, защото нищо няма да вземеш със себе си – освен себе си. Изучавай се, наблюдавай се, преживявай и опознавай, развивай качества в себе си, оценявай правилно нещата, използвай времето си градивно, разсъждавай, вземай участие в дела които развиват твоята вътрешна същност, позволявай си мисли и чувства които те изграждат и ти дават възможност да се учиш.

Истинското богатство е щастието което всички търсят, но малцина постигат. Богат е само онзи, които има неща които никой не може да му отнеме. Богаство е да бъдеш в мир със себе си, да имаш любов и радост в себе си, да си уверен в себе си, да умееш да прощаваш и да не си позволяваш да съдиш, да приемаш всичко и да избираш най-доброто от него, да обичаш и да бъдеш обичан, да бъдеш силен и да отстояваш, да бъдеш непроменлив и непреходен, да бъдеш подготвен за всяка болка и страдание което неминуемо се случва.

Истинското богатство е онова, което изграждаме в себе си и то бива неподвластно на времето и условията. Всичко онова, което е безусловно и можем да открием и развием в себе си е богатство. Когато го имаш, то всеки който докосваш и където и да отидеш, ще бъде благословен и радостен. Външното имане не отразява истинското богатство на един човек, защото то е – неговите качества, добродетели и мъдрост.

Ако искате наистина да сте щастливи, тогава се обърнете към себе си и в себе си, защото вашето богатство или бедност започва от там. Вашето имане е онова, което имате в себе си постоянно, а външното имане е това, което имате в някакъв момент от времето. Преди да отсъдите нещо или някого, първо погледнете в себе си, преди да завидите на някого, да обидите, да ревнувате, да озлобеете, да се възгордеете или отчаете, преди да помислите, да почувствате, да се изкажете и да направите, погледнете в себе си. Ще видите, че всичко в този свят и в човешката природа не ви е чуждо, но имате избор и вие вземате решение какво да изберете.

Всичко външно олицетворява нашето вътрешно имане и дали го имаме или не, зависи от самите нас. Нищо не вземаш със себе си – освен себе си. Нищо нямаш в този живот освен себе си и дали си щастлив или не, това е твое право, задължение и избор. Единственото което наистина има значение е какво имаш и носиш в себе си, защото само него можеш да дадеш и да споделяш с другите. Нищо не притежаваш, дори да ти се струва, че не е така и се страхуваш да не го загубиш. Нищо не ти принадлежи наистина и няма за какво да се тревожиш, освен за собствената си гледна точка. Можеш да изживееш този живот свободен -освободен от истината която научаваш или роб на собственото си невежество. Това е твоят единствен житейски избор.

Даниела Ангелова

Астропсихолог

0877 810 672

Този текст е обект на авторско право и препубликуването му отчасти или изцяло се разрешава само с посочване на автора и линк към статията.

За изготвяне на индивидуални прогнози/обучение и/или терапия, пишете на:

astroanalitik@abv.bg

социални мрежи

Facebookyoutubeinstagram


Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*