Бог говори на всеки

Каквато и представа да имате за Бог, дори и да нямате представа, дали вярвате или се съмнявате в съществуването на Бог, това има значение единствено и само за вас.

Бог говори на всеки, обаче не всеки го чува и разбира.

Иска ми се да засегна някои аспекти от темите които изобилстват в последните години на тема измерения, честоти, вибрации, нива на съзнание, които се свързват пряко с човешкото просветление и съзнание. Общуването между хората и въобще човешкото същество, винаги са били обект на всякакви изследвания – научни и частни, обект на интерес, философия, проучвания или казано накратко, винаги е будило интерес.

В последните години обаче, нарастна неимоверно информацията по отношение на световете и космическите измерения, което е крайно наложително или поне отчасти удовлетворяващо. Човек все повече съзнава, че не е някакво самотно, мистериозно двукрако същество, което няма връзка с нищо около себе си, освен себе си.

Но, едновременно с напредване на съзнанието се пораждат и съответните различия между съзнанията, което не бива да се бърка с различия на човешкия вид. Всички хора са еднакви що се касае до техното биологично и физиологично естество, както и еднакви по отношение на жизнените си човешки потребности.

Всички останали различия се дължат на общо казано – съзнанието и душата!

Душата и съзнанието са енергиен преносител и подръжка на човешкото същество, те са неговите духовни еквиваленти в многоизмерното космическо пространство. Ако още вярвате, че сме единствени в целия космос, то тогава е време да се образовате повечко.

Съзнанието е многоизмерно – тоест, то е онова нещо, което се разширява и свива, то е в основата на всички човешки различия, защото, то не е „човешко“. Душата е частичката живот която носим и тя помни всяко наше преживяване, тя е „отпечатък“ на Бог в нас. Както имаме пръстови отпечатъци които са абсолютно различни и не се повтарят, така и душата е тази, която носи и подържа нашето енергийно физическо и духовно(т.е.съзнанието) тяло. Въпреки, че и двете са енергиен нематериален носител, душата и съзнанието имат различни функции.

Когато се говори за светове – т.е. измерения и нива на съзнание, трябва да се знае, че хората не могат да се разделят на висши и нисши! Трябва да се знае, че „извисените духом“ не са онези, които идват от различните измерения, а тези, които чуват Бог. Да, те могат да бъдат от различни светове, но да идваш от високо измерение не е гаранция, че си извисен.

Всичко на Земята е създадено от Бог, човешките същества също са създадени от Бог, защото Бог е Съзнание!

Човешкото тяло е уникално творение, което и до ден днешен не е опознато напълно. Процесите живот и смърт са все още загадка за нас, сътворението на тази планета е все още мистерия, та какво остава за космическите измерения. Да, на Земята живеят различни видове съзнания в човешки тела, но всички те са проявление на Бог. Нима смятате, че нещо съществува безцелно и лишено от смисъл или е по-вероятно, ние да не разбираме все още космическите процеси и замисъл в космически аспект.

Бог говори на всеки, но понякога е нужно да отвориш сетивата си и да допуснеш, че ти си част от едно космическо съзнание. Може да си малка прашинка, но си изтъкан от същата енергия и пулс. Няма по-високо и по-ниско стоящи спрямо Бог, има различно разширяване на съзнанието.

Да, вярно е, че не можем да пребиваваме в измерения, където е необходимо определен скок в съзнанието, извисяване на съзнанието, определен тип съзнание. Но не можем да кажем, че някой е по-извисен от друг, а по-скоро, че е разширил съзнанието си. Което пък в голяма степен се дължи и на неговата душа, защото, всяка душа и „млада или стара“, според животите и/или преживяванията си.

Бог говори на всеки и ако понякога се чувствате самотни, неразбрани, отхвърлени, необичани, неприети, виновни, унижени, засрамени, нищожни, да знаете, че най-важното което трябва да направите е, да чуете гласът на Бог, чрез душата си, чрез друг човек, чрез музика или танц, чрез някоя книга или картина, чрез нещо което ви впечатлява или вдъхновява, чрез символи или сънища, чрез някого или нещо което ви вдъхва сила за живот. Там е Бог – и в болката, и в радостта, и в човешките отношения, в природата, в чудесата на този свят, които са сътворени за нас – хората.

Бог говори на разбираем език – полета на птиците, синьото небе, песента на щуреца, звездите в нощното небе, дъгата след дъжд, дори дъжда и вятъра, цветето, добрата дума, подкрепата, обичта, търпението…

Понякога е нужно само да повикате помощта и тя ще дойде под някаква форма. Да имате очи и сърце да я виждате, да имате търпение да я дочакате, да имате вяра, че я има!

Бог говори на всеки….и хубавото е, че Бог говори много езици и владее изобилие от приоми да го чувате, ако разбира се, искате!

 

Даниела Ангелова

Астропсихолог

Този текст е обект на авторско право и препубликуването му отчасти или изцяло се разрешава само с посочване на автора и линк към статията.

консултации и лични прогнози, терапия, обучение:

astroanalitik@abv.bg

https://web.facebook.com/DanielaAngelova.astrolog/

spodelime.com

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*