Вдъхновението да живееш

Рецепти за щастие няма, но да си вдъхновен за живота, си е истинско щастие!

В живота има борба и тя не е свързана с оцеляването, а със силата за живот. Физическото оцеляване е много важно, но то, така или иначе е преходно. Животът в нас, не се измерва с физическа величина, а само се проявява в такава, истинското съществуване продължава и отвъд физическите измерения.

Да си щастлив по човешки е хубаво, предизвикателно, възможно, постижимо, и все пак, преходно. Да си щастлив нечовешки е онова вътрешно стремление в човека, което можем да наречем духовно и съществено. Физическия живот е прекрасен и пълен с изумителни възможности, той трябва да се живее вдъхновено и пълноценно, но е непълен и мъчен, когато е лишен от силата на духа и знанието на душата. Всеки човешки живот е различен, но дали ще си щастлив с живота си, наистина е въпрос на сила.

Силата на духа, силата на волята, силата на мечтите, силата на вдъхновението ти за живот. А вдъхновението, не идва от физическите нива, то само се проявява в тях. Така, както всеки от нас е проявление на нечие висше вдъхновение, умалено копие на един по-голям оригинал, с когото сме свързани. Да се вдъхновяваш от физическите светове и неговите проявления е повече от хубаво, но да чувстваш самото вдъхновение в себе си е изключително. Едното приключва с човешкия живот, а другото остава в теб, то е теб!

Мечтаенето е вдъхновение от други светове, то е дух, то е душата ти, която помни, знае, чувства, търси, намира, свързва се. Мечтаенето не е просто въобразяване, не е желание, не е очакване, не е изискване, то няма аналог, то просто е порив на душата за световете на духа, като търси физическо проявление в човешкият ни кратък и преходен живот. Мечтаенето е свобода, която преодолява ограниченията, гравитацията и невъзможностите, преодолява този преходен физически свят.

Ако се оставите на свободата да мечтаете, вероятно ще усетите прилива на сила, която не се интересува от нашите човешки тревоги, проблеми, трудности, клишета, предразсъдъци, желания и прочие. Ще сте свободни от всичко това, от човешките си грижи и безброй мимолетни и преходни страсти, умора, капризи.

Само ако можете да помечтаете, ей така, като дете безгрижно и безкрайно любопитно да опознава, енергично да опитва, да играе, да се ококори…и да се усмихва. Мечтаенето никога не е безцелно, дори и да ви се струва така. Вероятно, ако се замислите над мечтите си, може да намерите нещо общо с една характерна, основна мечта. Защото, ние имаме много мечти и повечето от тях са човешки, свързани с човешкия живот.

Никой не е достатъчно възрастен, за да спре да мечтае. Не си представяйте, не мислете, не съдете, не отричайте, не решавайте, не се чудете да вярвате или не, просто се оставете да мечтаете.

Трябва да разчупите много неща в себе си, предразсъдъци, мъдрости, важности, мисли, тревоги, на практика всичко човешко, което сте научили. Но, човешкия живот е винаги свързан с някакви неизпълнени желания и затова е нужно да се върнете в детството, когато бяхте дете. Представете си, че сте дете и просто си помечтайте, а след това, не разсъждавайте върху мечтаното. Да мислиш за мечтаенето и мечтаното, означава, че не сте мечтали „правилно“.

Мечтаенете е вдъхновение, което те изпълва с живот, то ти помага да постигаш желанията, то те освобождава от ограниченията и те мотивира да продължаваш да живееш, както физически, така и извън физическите нива. Мечаенето е голяма сила и ако си забравил да го правиш, задължително трябва да си го припомниш.

Даниела Ангелова

Астропсихолог

Този текст е обект на авторско право и препубликуването му отчасти или изцяло се разрешава само с посочване на автора и линк към статията.

За изготвяне на лични прогнози, терапия, обучение:

astroanalitik@abv.bg

share button

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*