Венера във Везни

Планетата Венера символизира хармонията, красотата и любовта във висшата им форма. Задава ритъм на психичните мозъчни процеси и свързва подобното с подобно.

Въпреки, че е позната като планетата на любовта, всъщност нейна основна характеристика е висшето съзнание и сърдечния център. Венера е израз на творческото и идеалистичното у човека, неговите вътрешни стремления и желание за физическо проявление. Тя е комфорт и очарование, надежда и търпение, обич и привързаност. 

Тя е тази, която подтиква и учи всеки да обикне, и да бъде обичан. 

В знака Везни енергията на планетата Венера се проявява в междуличностните отношения, партньорството, съдружията, колективното, брака, приятелската сфера, деловата сфера и въобще връзките в смисъл на вид, причина и качество.

Като кардинален въздушен знак, Везните могат да помогнат за вземане на крайни решения, окончателни действия, финализиране, приключване именно в сферата на взаимоотношенията от всякакъв характер. Любовта и чувствата в този знак могат да бъдат крайни или да има стремеж (или обстоятелства) към баланс, изравняване, уравновесяване. Може да има лекота, ефирност, деликатност, дори неуравновесеност или срамежливост в проява на желанията, емоциите, обичта, привързаността.  

Венера във Везни може да ни помогне 

Венера в Дева ще подсили  желанието за промяна, ще изостри отлагани решения, желанието да не се отлага, както и търпението ще е трудно постижимо. Чувството за задължение, отговорност, възпитанието и манталитета в човека ще се разкриват и проявявят. Повече ангажираност от всякакъв характер може да има, склонност към упражняване на контрол и трудно отпускане, напрежение от прекаляване или умора, здравето е силно застъпено в този знак.

Възможни са стомашни проблеми, хранителни алергии, чревни инфекции, прекален апетит, повишено нехаресване(намиране на кусури) във външния вид, проблеми с вени, акне, псориазис, вариране на кръвно налягане, нарушен метаболизъм, повече нервно (психично) напрежение. Удачни са занимания с танци, повече движение, ненатоварващи спортове, сауна, хранителни режими, ароматерапия, цветотерапия, хомеопатия и други алтернативни терапии и лечение. 

Цветовете са в зелено, кремаво, бордо – спомагат за изравняване между телата и добро разпределение на енергията(двигателна, психична), носят удовлетворение, вдъхновяват.

Кристали/камъни за периода: планински кристал – преобразува и поддържа енергията чиста. Могат да се носят още цитрин, лимонит, аквамарин, содалит (ако нямате сериозни познания с кристалите, бъдете внимателни)! 

Даниела Ангелова

 Астропсихолог

  0877 810 672

консултации/терапия/обучение

astroanalitik@abv.bg

Този текст е обект на авторско право и публикуването му отчасти или изцяло се разрешава само с посочване на автора и линк към статията.

share button

1 Kоментар

  1. Привет! Щом четеш това, си на правилното място! Наричам я моята астроложка, г-жа Ангелова, прекрасна и вдъхновяваща! Огромно благодаря за възможността да се докосна до този мистичен свят, благодаря за съветите, вярата, подкрепата и споделеният опит!
    Желая ви от сърце щастие, любов и изобилие!

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*