Венера във Везни

Планетата Венера символизира хармонията, красотата и любовта във висшата им форма. Задава ритъм на психичните мозъчни процеси и свързва подобното с подобно.

Въпреки, че е позната като планетата на любовта, всъщност нейна основна характеристика е висшето съзнание и сърдечния център. Венера е израз на творческото и идеалистичното у човека, неговите вътрешни стремления и желание за физическо проявление.

Както с други планети, така и на Венера се приписват чудновати „способности“, което е далеч от истината. Всяка планета има своето проявление в природата и човека, съответства на определени характеристики, от които човек изгражда своите качества.

Венера способства творческото въображение, чувството за красота и хармония, обостря вкусовите рецептори, изостря нашата психическа, емоционална и ментална сетивност, като ни провокира да мечтаем, да идеализираме, да създаваме красота, да търсим и даваме любов, да пазим приятелството и любовта.

Тя е тази, която може да „накара“ всеки да обикне и да бъде обичан. Разбира се, това става след като у човек са провокирани – неговата чувствителност и жизнена вътрешна потребност от хармония.

Венера съответства на желанието за комфорт, удобство и благосъстояние. В този смисъл, тя способства и за придобивки от материален характер. Провокирайки нашите способности, ние сме в състояние да изработваме неща от които се чувстваме добре и от които можем да печелим. Засилват се нашите желания да развием умения, които ни помагат да подобрим живота си. Забелязваме начините и формите, чрез които да постигнем благосъстояние и комфорт. Опазваме придобитото и можем да го размножим.

При преминаване в различни зодиакални знаци, планетата Венера има и специфични проявления, които провокират у нас характерни свойства и качества. В знака Везни планетата Венера се проявява ефирно и кардинално. Везните са знак на равновесието, но още повече на равенството. Изравнява там, където е необходимо, понякога това е допълване, а друг път излишък (даване и вземане). Така, всеки получава нужното, желаното и необходимото. Равенството при Везните (за разлика от Водолея) ни изравнява, подравнява и балансира „везната“ на живота, енергията на всички наши взаимоотношения. В този смисъл, в любовта, партньорството, брачните отношения, съдружията, е времето на подравняването. Кардиналният характер на знака се изразява в категоричност, крайност, уклончивост, обратимост от краен характер.

Венера във Везни е въздушна стихия която има ефирен (въздушен) променливо краен характер. Венера във въздуха на Везните понякога е твърде нерешителна, непрактична, но силно чувствителна. Водещата чувствителна система понякога смесва емоционалните настроения/състояния/, но избира чрез сетивност.

Родените с Венера във Везни често са изключително деликатни хора, които не винаги са толкова уверени. За тях е важен балансът, равномерността, постоянството на чувствата – въпреки различните емоционални състояния в които се изпада. Те държат на партньорството и понякога се жертват в името на семейството, брака, съжителството.

През този период (около месец) е валидно изравняването, сливането. Любовта може да се прояви под много форми, но усещането за „двойка, партньорство“ е уклончиво водещо. Венера в този знак ще породи много любов и ще разруши всичко, което не е от любов. Това съчетание на крайности е типично за кардиналните знаци и Везните ще проявят своята енергия най-добре, чрез Венера. Тя ще събира и разделя, или разделяйки ще събира и събирайки ще разделя, всичко в любовта и взаимоотношенията ще бъде подравнено по един или друг начин. Всичко в партньорските отношения може да бъде трудно или леко (ефирно), но няма как да бъде „средно положение“ и ако се опитвате да балансирате в него, вероятно няма да ви се получи.

На душевно ниво се случва свързване и сливане. Душата винаги знае и се стреми. 

Желанието за свързаност се случва с обвързване от което следват редица задължения, отговорности и действия. Трябва да разграничим „свързаност“ и „обвързаност„, тъй като, първото носи свобода, а второто зависимост. Когато си свързан с някого – то е свободна воля, а когато се привържеш – то е задължение. И затова, Везните съответстват на задълженията и отговорностите които поемаме към другите и себе си.

На физическо ниво Венера във Везни съответства на мозъчната дейност, отделителната система и метаболитни процеси, работата на органите които пречистват. На психоемоционално ниво е центъра на чувствата в менталната и астралната сфери, което поражда изключителна сетивност и чувственост. Възможни са проблеми с бъбреци, черен дроб, панкреас, депресивни състояния, повишен или занижен апетит, засилено или доминиращо чувство за принадлежност, зависимост, свързаност и сливане.

Цветовете са в нюансите на златното, пепел от рози – яснота и свързаност на духа.

Кристали/камъни за периода: планински кристал – преобразува и държи енергията чиста. Може да се носи и косите на Венера (рутилов кварц) за около седмица – ако сте готови за истината!

Даниела Ангелова

 Астропсихолог

                     0877 810 672

Този текст е обект на авторско право и препубликуването му отчасти или изцяло се разрешава само с посочване на автора и линк към статията.

консултации/терапия/обучение

info@astroanalitik.eu

бутон за социални мрежи

Facebookyoutubeinstagram


Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*