Венера в Близнаци

Планетата Венера символизира хармонията, красотата и любовта във висшата им форма. Задава ритъм на психичните мозъчни процеси и свързва подобното с подобно.

Въпреки, че е позната като планетата на любовта, всъщност нейна основна характеристика е висшето съзнание и сърдечния център. Венера е израз на творческото и идеалистичното у човека, неговите вътрешни стремления и желание за физическо проявление.

Както с други планети, така и на Венера се приписват чудновати „способности“, което е далеч от истината. Всяка планета има своето проявление в природата и човека, съответства на определени характеристики, от които човек изгражда своите качества.

Венера способства творческото въображение, чувството за красота и хармония, обостря вкусовите рецептори, изостря нашата психическа, емоционална и ментална сетивност, като ни провокира да мечтаем, да идеализираме, да създаваме красота, да търсим и даваме любов, да пазим приятелството и любовта.

Тя е тази, която може да „накара“ всеки да обикне и да бъде обичан. Разбира се, това става след като у човек са провокирани – неговата чувствителност и жизнена вътрешна потребност от хармония.

Венера съответства на желанието за комфорт, удобство и благосъстояние. В този смисъл, тя способства и за придобивки от материален характер. Провокирайки нашите способности, ние сме в състояние да изработваме неща от които се чувстваме добре и от които можем да печелим. Засилват се нашите желания да развием умения, които ни помагат да подобрим живота си. Забелязваме начините и формите, чрез които да постигнем благосъстояние и комфорт. Опазваме придобитото и можем да го размножим.

При преминаване в различни зодиакални знаци, планетата Венера има и специфични проявления, които провокират у нас характерни свойства и качества. В знака Близнаци планетата Венера ще се проявява леко, ефирно, закачливо, нетърпеливо, подвижно и променливо.

Венера в Близнаци е въздушна стихия която има променлив енергичен характер и нейното изразяване е чрез комуникация, общуване, бъбривост, интелектуалност, поетичност, но и капризност, повърхностност. Трудна концентрация, разпиляност в чувствата и желанията, бързо преминаване в настроения, лекота в изказа и проявлението си.

Родените с Венера в Близнаци често са фиксирани в своите чувства и често имат очаквания за същото от другите. При добро разположение и на други планети, тези хора са способни на дълбока обич и привързаност.

През този период (около месец) има възможности за по-добро общуване, разговори, водене на преговори, диалог, повишена впечатлителност и усет. Промените могат да са свързани с обичайната среда и начин на комуникация, като са възможни лесна раздразнителност, нервност или прекалена обвързаност. Обичайно в този знак, Венера проявява двойнствен характер което води до недоразумения дължащи се на уклончивост, неразговорливост или обратното – непрекъснато бърборене, изисквания. Разумно е да се обърне внимание на качеството на комуникация и разбирателство, сходните интереси, теми на разговори, четива, да се отсяват емоционалните реакции от дълбоките чувства. Промяната в настроението е гарантирана и затова са нужни умствени почивки, повишено внимание и вникване в детайлите и подробностите. Възможности за изразяване на мнения, становища, разнородна комуникация и много образователна дейност.

Възможности ще възникнат за новости които се дължат на известна импулсивност и желание за промяна, породена носталгичност или желание за напълно нови преживявания. Ще се усеща повече решителност, увереност, но и страсти в начина на общуване, както и са възможни крайни решения в партньорството, приятелствата, връзките, познанствата.

Така или иначе, през този период ще имаме повече хъс, енергичност и желание за проявление на чувствата, изразяване на личните предпочитания, търсене на сходност и близост в интелектуален, емоционален и психологически план, подобие в чувствената настройка, темите и целите които ни вълнуват, желание за повече образованост и промяна в позитивна посока. Можем да преговаряме и общуваме с повече лекота, да търсим нови предизвикателства в общуването, както и да променим категорично свои убеждения и чувства които не съответстват на приоритетите ни.

На физическо ниво Венера в Близнаци съответства на гърлена чакра(разпределителен център) – всичко свързано с мисленето, изказването, качеството на информация която се приема и предава, горните крайници -рамене, гръб, дихателна система – бели дробове и дишане, централна нервна система и периферни нерви, повишена психическа дейност и възможните здравословни проблеми са свързани с тях. Много е важно какво се мисли и казва, каква е гледната точка и цялостна личностна настройка, какво се приема и отрича, възможни са и хронични проблеми и тяхното обостряне.

Цветовете са в светлосини нюанси – спомагат за ясен ум и разумност, охлаждат емоционални страсти.

Кристали/камъни за периода: планински кристал – преобразува и подържа енергията чиста.

Ретроградна Венера (13.5 до 25.6.) ще ни даде възможност да преразгледаме чувствата и връзките си, начините на комуникация и как кореспондираме с другите хора. Възможни са и разкрития в любовта, „отваряне на очите“ както за собствените ни чувства – така и за тези на другите. Склонност към по-дълбоко разбиране на нашите желания от емоционален и чувствен характер, възникване и/или възобновяване на минали отношения, връзки и партньорства. Чувството за комфорт е доста фиксирано и ясно, затова и ще проявяваме интерес само в определени сфери, ще предпочитаме определени хора и чувства, ще можем да научим повече за собствените си нагласи и очаквания в любовта, близостта и връзките. Може да се завърнем и към дейности/хоби/средства и методи от миналото, които са доказали своята ефективност -но сме престанали или преустановили тяхното правене по някаква причина.

Даниела Ангелова

 Астропсихолог

                     0877 810 672

Този текст е обект на авторско право и препубликуването му отчасти или изцяло се разрешава само с посочване на автора и линк към статията.

консултации/терапия/обучение

info@astroanalitik.eu

бутон за споделяне

Facebookyoutubeinstagram


Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*