Венера в Близнаци

Планетата Венера символизира хармонията, красотата и любовта във висшата им форма. Задава ритъм на психичните мозъчни процеси и свързва подобното с подобно.

Въпреки, че е позната като планетата на любовта, всъщност нейна основна характеристика е висшето съзнание и сърдечния център. Венера е израз на творческото и идеалистичното у човека, неговите вътрешни стремления и желание за физическо проявление. Тя е комфорт и очарование, надежда и търпение, обич и привързаност.

Тя е тази, която може да „накара“ всеки да обикне и да бъде обичан. Разбира се, това става след като у човек са провокирани – неговата чувствителност и жизнена вътрешна потребност от хармония.

Венера в знака Близнаци изостря нашата ментална и чувствена структура, настройва ни към повече общителност, взаимност, аналитичност, лекота.

Въздушната стихия на Близнаци е лека, ефирна, гъвкава, променлива и затова сме склонни да я изразяваме чрез реч, комуникация, мисловно творчество, взаимовръзки, изпълнени сме с повече ментални предчувствия и сетивен усет, адаптивни сме, а също така търсим словесно съответствие с другите.

 Енергията на Венера в Близнаци и нейната обичайна лекота може да бъде подсилена, но и нарушена поради съвпадите със Слънцето и Меркурий.

През този период(до 3.6.) ще преминем през различни емоционални състояния и ментални нагласи, които са свързани с обмяна и възприемане на различен тип информация и общуване. Можем да се доверим на интуицията си и да се съобразим с предпочитанията си, а можем и да следваме общата ментална нагласа и модели (колективност). Много е важно да обърнем внимание на субективното – което излиза от нас като мисли, убеждения, правила, вярвания и чувства, дали то е продиктувано от личната ни опитност, вяра и мечти, или е „плод на възпитанието и социалната система“, обществените норми и очаквания. Защото през този период ще има сблъсък между нашата същност и нашето възпитание, между вътрешния морал и привнесените правила.

През този период е важно в каква среда и общност от хора и условия се намираме(с каква енергия се свързваме), дали следваме вътрешните си импулси и приоритети, дали създаваме у себе си полезни условия за мечтите и целите си, или следваме „сляпо“ мнозинството, очакванията на другите към нас, дали се самосъботираме, свързваме се с информация която не ни помага, не ни вдъхновява или ни държи в плен на повторенията и тревогите. Къде и в какво чувстваме леко и непринуденост, естественост, комфорт.

Този период засяга нашата душевна и витална настройка, чувствата и емоциите възникващи от ума, мисловните модели, взаимоотношенията ни с другите, връзките и партньорствата. Нашата привързаност и свързаност към нещата, идеите и хората, нашите възприятия и чувствителност, усет, относно съвместимостта и споделянето, сродството, енергийната сходност и различия, желанията и настроенията които са свързани с нашите взаимоотношения. Това е период на „разчупване“, моделиране, приемственост и промяна, разпознаване, познание, договореност и предоговаряне, възприемане на нови модели и завръщане към същественото.

На физическо ниво Венера в Близнаци съответства на рамене, горни крайници -ръцете, сухожилия, периферни нерви, на енергийно и психоемоционално ниво има отношение към мозъчната дейност и чувствата, усещане за приетост, разбиране, споделеност, способност за аналитичност, разумност, интуиция, творческо писане, умението да превеждаш, да учиш и да преподаваш, любознателност, адаптивност. Възможни са двигателни проблеми, нарушена чувствителност, психическа преумора, нервност, плексити, хронични възпаления, артрит, ревматизъм, повишена бъбривост или затвореност, сприхавост, физически проблеми на „нервна“ почва.

Цветовете са в сините и сребристи нюанси – спомагат за разумност, духовен усет, „попътен вятър“.

Кристали/камъни за периода: планински кристал – преобразува и поддържа енергията чиста. Могат да се носят син халцедон и лабрадорит.

Даниела Ангелова

 Астропсихолог

  0877 810 672

консултации/терапия/обучение

astroanalitik@abv.bg

Този текст е обект на авторско право и публикуването му отчасти или изцяло се разрешава само с посочване на автора и линк към статията.

социални мрежи

Facebookyoutubeinstagram


Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*