Венера в Дева

Планетата Венера символизира хармонията, красотата и любовта във висшата им форма. Задава ритъм на психичните мозъчни процеси и свързва подобното с подобно.

Въпреки, че е позната като планетата на любовта, всъщност нейна основна характеристика е висшето съзнание и сърдечния център. Венера е израз на творческото и идеалистичното у човека, неговите вътрешни стремления и желание за физическо проявление. Тя е комфорт и очарование, надежда и търпение, обич и привързаност. 

Тя е тази, която подтиква и учи всеки – да обикне и да бъде обичан. 

Венера в Дева засилва вътрешните нагласи и морал, способства да превърнеш в активна, практична работа мечтите и желанията. Разкрива качествата, способностите, силата и слабостите, навиците, онова което можем и което трябва да научим, с какво трябва да се справим или какво трябва да променим.

Венера в Дева може да ни изпълни с много енергия, психична и физическа сила, но и да поражда повече емоции. Известна докачливост, нетърпение, прекалено анализиране и мислене, фиксиране в дребните детайли и липса на достатъчно концентрация, разсеяност и разточителност. В любовта и партньорските отношения могат да се породят конфликти и напрежение, отчужденост поради липса на търпение и дълбочина на разбиране. Също не са изключени повишено желание за контрол и настойническо отношение, изисквания и ревниво поведение, капризи и лесна раздразнителност. 

Венера в Дева ще ни помогне да намерим подходящата среда и условия, работа, проект, връзка, или да внесем промени в настоящите. Да проявим съзидателност, отговорност, практичност, да изчистим грешки, недоразумения или илюзорни представи. 

Този период е важен по отношение на ангажиментите, отговорностите, дейностите които сме поели и поемаме. Промяна в гледната точка може да настъпи, както и в предварителни планове или намерения. Трябва да се внимава с претоварването от всякакъв характер, да се проверяват факти и хора, и най-вече да има конкретни дела относно обещания. Да се внимава с доверието и поверителността, прекалената разсеяност и припряност, настояването и очакванията. Във връзките и партньорствата може да има много динамика и променливост, нещата да се развиват бързо и да се стигне до конкретни случки. 

Цветовете са в светлосиньо и зелено, жълто, перлено – спомагат за вяра, прозорливост, гъвкавост, жизненост и разумност.

Кристали/камъни за периода: планински кристал – преобразува и поддържа енергията чиста. Могат да се носят още опал, нефрит, яспис, лазурит  (ако нямате сериозни познания с кристалите, бъдете внимателни)! 

Даниела Ангелова

 Астропсихолог

  0877 810 672

консултации/терапия/обучение

astroanalitik@abv.bg

Този текст е обект на авторско право и публикуването му отчасти или изцяло се разрешава само с посочване на автора и линк към статията.

социално споделяне

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*