Венера в Козирог

Планетата Венера символизира хармонията, красотата и любовта във висшата им форма. Задава ритъм на психичните мозъчни процеси и свързва подобното с подобно.

Въпреки, че е позната като планетата на любовта, всъщност нейна основна характеристика е висшето съзнание и сърдечния център. Венера е израз на творческото и идеалистичното у човека, неговите вътрешни стремления и желание за физическо проявление. Тя е комфорт и очарование, надежда и търпение, обич и привързаност.

Тя е тази, която може да „накара“ всеки да обикне и да бъде обичан. Разбира се, това става след като у човек са провокирани – неговата чувствителност и жизнена вътрешна потребност от хармония.

Венера в знака Козирог носи известни ограничения, разумност, целенасоченост и практичност. Посвещаваме се изцяло на нещата, които обичаме, уважаваме, желаем или ни привличат. Любовта във всичките й физически и духовни форми можем да видим в знака Козирог. 

Като земен кардинален знак – Козирог  лесно ще ни „закотви“ и концентрира в определени емоции и чувства, ще ни помогне да прозрем личните и чуждите потребности, нашата взаимосвързаност или разделеност. 

Насочени сме в материалното изражение на любовта, практическите стъпки към нейното постигане, отдаване и установяване. Понякога не обръщаме внимание на малките жестове или внимание – а то е проява на любов, не поемаме грижа или не приемаме помощ – а то е любов, не отвръщаме на уважението с благодарност – а то е любов, не вършим определена работа която носи любов на другите – а то е внимание, пренебрегваме скромността и търпението, ценното и смисленото (съдържанието) в хората и се разминаваме с щастието, радостта или вдъхновението си. Практическото изражение на любовта има много форми и начини на проявление и сега е времето да прогледнем и оценим, кое е корист и кое е любов, кое е уважение и кое е авторитет, кое е стойностно и кое само изглежда такова.

В този знак на посвещението, трябва да имаме ясна представа на какво служим, на какво сме се посветили и отделяме от времето си, полагаме усилия и правим компромиси, жертваме се, какво наистина си заслужава любовта и уважението ни. Ще бъдат разбутани много форми на фалшиво спокойствие, илюзии, суета, неприемливост и онова, което има временна стойност. Ще се отключат страхове и тревожност, породени от фалшива сигурност, закостенялост, предубеденост и най-вече навици, статуквото и клишетата. Ще трябва да се намери истинската стойност и сила на хората и нещата, на морала и духовните ценности. 

Знака Козирог има отношение към целите и мотивацията, както и силата в човека да бъде свободен. Когато придобие тази свобода, той помага, съветва или учи и другите на това, как да я постигнат.

Венера в Козирог може да ни помогне да положим усилия в постигане на целите, да сме по-търпеливи и да постоянстваме в решенията които сме взели. 

През този период са възможни превратности, крайни решения и постъпки, които водят до промени в личния и социален живот. Окончателност по отношение на избор и невъзможност да се продължи по навик или по правилност като клише! Можем да поставим основите на дълготрайни цели, да осъществим отлагани желания, да нарушим статуквото и да „почистим“ ненужното, да проявим повече разумност в действията си, да опознаем в себе си страховете и онова, което ни спира да вървим по своя път.

Венера в Козирог ще ни донесе полезност, разумност, хладнокръвност и преодоляване на бариери, пречки и страхове от всякакъв характер. Можем да намерим сили в себе си, любовта и взаимоотношенията, които остават постоянни и верни, лоялни, духовни – без значение от ситуацията, времето, условията, изпитанията и комфорта.

Цветовете са кафявата и зелената гама   – спомагат за духовна сила, душевна увереност и смелост.

Кристали/камъни за периода: планински кристал – преобразува и поддържа енергията чиста. Могат да се носят още аметист и кехлибар (ако нямате сериозни познания с кристалите, бъдете внимателни)! 

Даниела Ангелова

 Астропсихолог

  0877 810 672

консултации/терапия/обучение

astroanalitik@abv.bg

Този текст е обект на авторско право и публикуването му отчасти или изцяло се разрешава само с посочване на автора и линк към статията.

споделяне в социални мрежи

Facebookyoutubeinstagram


Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*