Венера в Лъв

Планетата Венера символизира хармонията, красотата и любовта във висшата им форма. Задава ритъм на психичните мозъчни процеси и свързва подобното с подобно.

Въпреки, че е позната като планетата на любовта, всъщност нейна основна характеристика е висшето съзнание и сърдечния център. Венера е израз на творческото и идеалистичното у човека, неговите вътрешни стремления и желание за физическо проявление. Тя е комфорт и очарование, надежда и търпение, обич и привързаност. 

Тя е тази, която подтиква и учи всеки да обикне, и да бъде обичан. 

Планетата Венера ще бъде в знака Лъв между 12.7. – 6.8.2024 г.

В знака Лъв, планетата Венера проявява своята енергия много приятно, меко, удовлетворяващо. В същото време и затвърждаващо, като ни фиксира в определени чувствени нагласи.

Слънцето и Венера имат много добро разположение между себе си(т.е. техните енергии са хармонични), така че, това е период на повече благоприятност, нежност, взаимност, разбиране и очарование. Според слънчевия знак в който всеки човек е роден, Венера ще намери връзка с неговата индивидуалност – това символизира слънцето/вашият дух/.

Лъва като огнен знак ще има своите бурни прояви през Венера. Ще има страсти, ще прехвърчат искри на моменти в отношенията и връзките между хората. Особено в любовните и приятелските, където са възможни моменти на повече разпаленост и проява на егоцентризъм, ограничения или изисквания. В повечето случаи обаче, ние сме настроени на творческа вълна, нагласите ни са лежерни и търсим приятни места, приятна компания, приятни условия, повече забавления, почивка и любими занимания.

Венера в Лъв може да подбуди подсъзнателни спомени на които трябва да обърнем специално внимание. Със сигурност ще разкрие наши скрити стремежи.

Венера съответства на висшите мозъчни центрове в човека, както чисто физически, така и духовно. Слънцето е животворящия източник, така че, тяхното съединение може да породи в нас повече сърдечност, хуманност, стремеж към разбиране, съчувствие и взаимност. Може да има известен сблъсък между ироничния ум (Меркурий в Лъв) и сърдечната привързаност (Венера). Затова бъдете бдителни към своите чувства и мисли, не се оставяйте на песимизма и коравосърдечието, нито пък залагайте на критичните емоции и мисли. Слънцето може да помогне да имаме вдъхновяващ ум и разбиращо сърце. Всеки прави своя личен избор на какво да се отдаде. Венера е чувствено разбиране, а истинското мислене/Меркурий/ е благородно и съкровенно.

Здраве: Възможни проблеми свързани със сърдечно –съдова система, настинка, треска, възпалителни процеси. На психоемоционално ниво са възможни леки депресивни състояния, безсъние, променливи емоции които пряко влияят върху ендокринни жлези и кръвообръщението. Подходящо е за умерено движение, психическа и физическа почивка, занимания с неща които ни харесват и ни зареждат с положителна енергия. Всеки да намери своето хоби. Умерени упражнения и спорт, разходки, ароматерапия, цветотерапия, терапия с кристали, хомеопатия, билки. 

Цветове: пепел от рози, светлосиньо, сиво, оранжево – спомагат за добро настроение, окриляват, вдъхновяват, уравновесяват емоционално и мисловно.

Аромати: подходящи са масла или аромати на евкалипт, бял бор, сандалово дърво, джинджифил – спомагат за подобряване на кръвообръщението, дихателната система – а от там и за добро разположение на духа и тялото.

Кристали/камъни за периода: планински кристал – преобразува и поддържа енергията чиста. Могат да се носят турмалини – те имат връзка със сърцето и висшите енергийни центрове (чакри). Турмалините имат силна енергия и затова е важно да се подбират и носят внимателно. Имат бързо действие, така че, ако носите даден турмалин е добре да бъде в рамките на няколко часа!

 (ако нямате сериозни познания с кристалите, бъдете внимателни)! 

Даниела Ангелова

 Астропсихолог

  0877 810 672

консултации/терапия/обучение

astroanalitik@abv.bg

Този текст е обект на авторско право и публикуването му отчасти или изцяло се разрешава само с посочване на автора и линк към статията.

Виж цялата статия във видеото

споделяне във facebook

1 Kоментар

  1. Привет! Щом четеш това, си на правилното място! Наричам я моята астроложка, г-жа Ангелова, прекрасна и вдъхновяваща! Огромно благодаря за възможността да се докосна до този мистичен свят, благодаря за съветите, вярата, подкрепата и споделеният опит!
    Желая ви от сърце щастие, любов и изобилие!

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*