Венера в Лъв

Планетата Венера символизира хармонията, красотата и любовта във висшата им форма. Задава ритъм на психичните мозъчни процеси и свързва подобното с подобно.

Въпреки, че е позната като планетата на любовта, всъщност нейна основна характеристика е висшето съзнание и сърдечния център. Венера е израз на творческото и идеалистичното у човека, неговите вътрешни стремления и желание за физическо проявление. Тя е комфорт и очарование, надежда и търпение, обич и привързаност. 

Тя е тази, която подтиква и учи всеки да обикне, и да бъде обичан. 

В знака Лъв, енергията на планетата Венера се изразява страстно, артистично, нежно и настойчиво. Може повече сантименталност и впечатлителност да се проявява, известна опека (опекунство), много добър бизнес нюх, хазартно поведение, силно чувство за оценяване и преценка на качество и стойност. Силната творческа енергия ще се изразява много добре чрез изкуство, музика, театър, дейности и работа които създават, произвеждат, шлифоват. 

Венера в Лъв ще отключи разцвета на душата, когато „посечем“ егоистичните желания, лукавост, светска суета(личността) и дадем превес на вътрешното си озарение, любов и съзидателност (духа). 

Венера в Лъв ще подсили две противоположни чувства в човека, а на кое ще даде сила и проявление човека е въпрос на индивидуални заложби и съзнателност. Това е чувството на любов, обич, отдаденост, сърдечност и разбиране или чувството на страх, завист, закостенялост, власт и егоистични манипулации. Да се пребориш със собствената си личност е трудна задача, но е възможна, когато се отдава внимание на творческите импулси и желание за съзидателност – което идва от душата. Чувството за хумор, желание за забавления, почивка, приятни дейности, успехи, влюбеност, бизнес начинания, пътувания и разнообразни лични приключения са част от палитрата на Венера в Лъв.

В знака Лъв човек не само осъзнава себе си, но и станал самосъзнателен си поставя по-високи цели, влага повече смелост и рискува по пътя на себеразвитието си!  

Възможни приоритети могат да бъдат личната реализация и успехи, бизнес начинания/сделки, децата, любовта, хоби, любими дейности, участия и подкрепа в каузи, творчески проекти, инициативи, партньорство, съдружия, брак (и други форми) които имат общи интереси, законодателни, изпълнителни, любовни, приятелски и т.н. връзки, базирани на социални или духовни потребности.

Възможни са проблеми с кръвоносна система, сърдечно-съдова система, хронични възпаления, главоболие(мигрена), прекомерен апетит, желание за контрол, прекалена настойчивост, артритни болки, нарушен метаболизъм, повече нервно (психично) напрежение. Удачни са занимания с музика, танци, водолечение, плуване, сауна, разкрасителни процедури, умерена гимнастика, ароматерапия, цветотерапия, хомеопатия и други алтернативни терапии и лечение. 

Цветовете са в оранжево, индиго, жълтата гама– спомагат за сила, увереност, духовна прозорливост, радост, жизненост, емоционално равновесие..

Кристали/камъни за периода: планински кристал – преобразува и поддържа енергията чиста. Могат да се носят още кехлибар, розов кварц, лимонит, слюда (ако нямате сериозни познания с кристалите, бъдете внимателни)! 

Даниела Ангелова

 Астропсихолог

  0877 810 672

консултации/терапия/обучение

astroanalitik@abv.bg

Това, което ни разболява е онова, което ще ни излекува…

Този текст е обект на авторско право и публикуването му отчасти или изцяло се разрешава само с посочване на автора и линк към статията.

споделяне във facebook

1 Kоментар

  1. Привет! Щом четеш това, си на правилното място! Наричам я моята астроложка, г-жа Ангелова, прекрасна и вдъхновяваща! Огромно благодаря за възможността да се докосна до този мистичен свят, благодаря за съветите, вярата, подкрепата и споделеният опит!
    Желая ви от сърце щастие, любов и изобилие!

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*