Венера в Овен

Планетата Венера символизира хармонията, красотата и любовта във висшата им форма. Задава ритъм на психичните мозъчни процеси и свързва подобното с подобно.

Въпреки, че е позната като планетата на любовта, всъщност нейна основна характеристика е висшето съзнание и сърдечния център. Венера е израз на творческото и идеалистичното у човека, неговите вътрешни стремления и желание за физическо проявление. Тя е комфорт и очарование, надежда и търпение, обич и привързаност.

Тя е тази, която може да „накара“ всеки да обикне и да бъде обичан. Разбира се, това става след като у човек са провокирани – неговата чувствителност и жизнена вътрешна потребност от хармония.

Венера в знака Овен изостря нашето въображение, идейност и чувственост, превръща ни от пасивен наблюдател и очакващ в деен участник и правещ.

Огнената стихия на Овена разпалва емоции и чувства, ние сме нетърпеливи да осъществяваме и случваме, изпълнени сме с нови сили и чувства, мотивирани и устремени, но и прибързани, нетърпеливи и взискателни.

Марсовата енергия през Венера е силна и сливаща се, но често импулсивна и крайна, понякога страстна, избухлива и ревнива, а друг път обичлива и предана, винаги истинска и лоялна.

През този период(до 15.4.) почти цялата ни енергия ще бъде пренасочена в любовни действия. Всичко което правим от любов и заради любов ще бъде вярно, а целите ни могат да претърпят внезапни, импулсивни промени. Основно си остава действието, ще имаме достатъчно енергия и фантазия да проявим себе си, да окуражим, да подтикнем, да дадем сили и вяра както на себе си – така и на другите. Да се внимава със страстите които могат да поемат в крайна емоционална посока, прибързаност и нетърпение също са силно валидни.

През този период са важни както нашите действия, така и нашите намерения. Можем да затвърдим обичани неща, да предприемем нови такива, ще сме по-настоятелни и решителни, по-смели да следваме избраното. Няма да е проблем да се откажем или приключим с неща които не обичаме, да покажем чувствата си – каквито са, да кажем истината и да преодоляваме пречки и трудностите. 

Поради влиянието на Хирон в ОвенВенера в Овен ще ни подтикне да търсим истината, яснотата, справедливостта, изясняване във всяко отношение, особено в любовта и партньорството. Това може да донесе и неприятни емоции или да отключи страхове, агресия, притеснения, но със сигурност носи яснота, категоричност и сила. Затова и моментите може да са повратни, съдбоносни, като движещата сила е любовта, вярата и истината.

На физическо ниво Венера в Овен съответства на централна нервна система, психосоматичните процеси, глава, зрение, зъби, венци, мускулна система, има отношение към кръвното налягане, хормонални процеси,  енергообмен, ревматоидни проблеми, възпалителни процеси, на психоемоционално ниво са възможни прояви на агресия, гняв, безпокойство, крайни настроения, засилено чувство за справедивост, принадлежност, взискателност, догматичност, инертност, разпаленост. Да се внимава с прибързаност, припряност, неотстъпчивост и доверчивост. Физическа работа, занимания, спорт, движение и активност са силно препоръчителни, както и време за любими неща, хоби, приятна компания, обичани хора.

В материално отношение има възможности за започване на нови дейности, осъществяване на идеи, допълнителни ангажименти, нови делови/екипни партньорства, нови срещи и запознанства, развиване на приятелства и връзки, покупко-продажби, финансови инвестиции, предприемачество, лични успехи.

Цветовете са в червенорозовите нюанси – спомагат за нежна сила, умереност и любов.

Кристали/камъни за периода: планински кристал – преобразува и поддържа енергията чиста.

Даниела Ангелова

 Астропсихолог

  0877 810 672

консултации/терапия/обучение

astroanalitik@abv.bg

Този текст е обект на авторско право и публикуването му отчасти или изцяло се разрешава само с посочване на автора и линк към статията.

бутон за споделяне

Facebookyoutubeinstagram


Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*