Венера в Рак

Планетата Венера символизира хармонията, красотата и любовта във висшата им форма. Задава ритъм на психичните мозъчни процеси и свързва подобното с подобно.

Въпреки, че е позната като планетата на любовта, всъщност нейна основна характеристика е висшето съзнание и сърдечния център. Венера е израз на творческото и идеалистичното у човека, неговите вътрешни стремления и желание за физическо проявление. Тя е комфорт и очарование, надежда и търпение, обич и привързаност.

Тя е тази, която може да „накара“ всеки да обикне и да бъде обичан. Разбира се, това става след като у човек са провокирани – неговата чувствителност и жизнена вътрешна потребност от хармония.

Венера в знака Рак изостря нашата емоционалност и чувствителност, нежност, инстинкти, настройва ни към повече грижовност, любвеобилност, самосъхранение, всеотдайност, но и тревожност, емоционалност.

Водната женска стихия на Рака е гъвкавост, постоянство, търпение, адаптивност, пасивност, чувственост, интуиция, променлива емоционалност и дълбочина в емоциите, всичко това изразяваме по всевъзможен начин, но най-вече чрез личната си вътрешна настройка и настроения, чрез привличане и отдръпване, чрез вродените си инстинкти и развита интуиция.

 Енергията на Венера в Рак е колективното съзнание (материално и духовно), колективната Душа и размножението, зачатъка на материалния живот и входът към индивидуалното осъзнаване. Инстинктите трябва да бъдат извисени и трансформирани, развити в интуиция, а интелекта да се съедини със сърдечност.

През този период е важно да се опознават и отсяват емоциите, желанията и чувствата. Те ще бъдат водещи в поведението и постъпките, затова е важно да се свържат инстинкт и интуиция. Дълбоката чувствителност ще ни помогне да избираме със сърцето и да използваме разума, ще отключи минали преживявания и настояща мечтателност, ще разкрива укритото в душата и тялото. Всеки може да види и усети собствените си настроения и емоционална нагласа, като задължително да прецени, дали тя е „плод“ на масовото съзнание или неговото субективно подсъзнание. Това са много важни разкрития, които водят по различни пътища и носят различна реализация. Клетъчното съзнание има много форми, освен човешката.

През този период може да се засили емоционалното напрежение, тревожност, неудовлетворение, илюзорност, заблуденост, но и отдръпване от „масовата“ истерия и желания, силни потребности за близост, споделеност, семейство, род и произход. Като знак на множеството, през този период са възможни бум на сватби, зачеване, сплотяване на семейството, грижа и внимание за близки хора, осмисляне на преживявания от миналото, развенчаване на митове, силни душевни импулси които могат да създадат/заченат/ нещо хубаво и трайно. Силното колективно емоционално привличане може да ни събере с хора и обстоятелства, които имат значение и отношение към нашето минало или към нашето бъдеще. Пазете се от крайните емоционални състояния, които водят и до крайно поведение, до крайни изводи които изискват повече затвърждаване и проверка.

На физическо ниво Венера в Рак съответства на лимфи, ендокринна система, стомах, гърди, на енергийно и психоемоционално ниво има отношение към настроенията и чувствата, емоционалните шаблони/навици, инстинктите, страховете, вкопчването, състраданието, грижата, чувството за самосъхранение. Възможни са стомашни проблеми, хронични възпалителни процеси, повишен апетит, хранителни нарушения, психическа умора, кошмари, емоционално поведение.

Цветовете са в тъмносин, индиго, розово – подсилват чувството за сигурност, надежност, защита, любов.

Кристали/камъни за периода: планински кристал – преобразува и поддържа енергията чиста. Могат да се носят прасковен лунен камък, розов кварц, перли.

Даниела Ангелова

 Астропсихолог

  0877 810 672

консултации/терапия/обучение

astroanalitik@abv.bg

Този текст е обект на авторско право и публикуването му отчасти или изцяло се разрешава само с посочване на автора и линк към статията.

споделяне на връзка

Facebookyoutubeinstagram


Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*