Венера в Рак

Планетата Венера символизира хармонията, красотата и любовта във висшата им форма. Задава ритъм на психичните мозъчни процеси и свързва подобното с подобно.

Въпреки, че е позната като планетата на любовта, всъщност нейна основна характеристика е висшето съзнание и сърдечния център. Венера е израз на творческото и идеалистичното у човека, неговите вътрешни стремления и желание за физическо проявление. Тя е комфорт и очарование, надежда и търпение, обич и привързаност. 

Тя е тази, която подтиква и учи всеки – да обикне и да бъде обичан. 

Венера в Рак разкрива в нас дълбоки чувства, спомени и загриженост. Отключва силни емоции, инстинкти и чувство за принадлежност, род, семейство. Подсилва желанието за създаване на семейство, съграждане на дом или обновление, взаимопомощ и грижа един за друг. 

Венера в Рак може да ни изпълни с много обич, грижовност и човеколюбие, но и да обостри скрити страхове, фобии или вътрешно напрежение. Крехкият баланс между емоция и разум може лесно да се наруши от минали преживявания, спомени или обсебващи желания, прекален стрес.  Удачно време за кардинални изводи, решения, постижения и приключване с неща от миналото. Може да се яви повратен момент чрез събития или лични емоции, в който момент да се действа умело. Някои хора могат да създадат семейство, а други да приключат семейните си отношения, да се преместят, да инвестират в нов дом, ново място, нови хора, нови приоритети, както и завръщане към миналото или вече преживяно, подновяване на нещо научено, желано – но неосъществено.

Венера в Рак ще ни помогне да намерим хората и обстоятелствата които са ни необходими. Да преосмислим планове или проекти, да пренаредим ума, тялото, дома и чувствата си. Да преодолеем страхове и да се отърсим от негативни преживявания, да върнем вярата си.

Този период е важен по отношение на себесъхранението и грижата, всеотдайността и помощта, обичта и подкрепата, постоянстване в решенията които сме взели, намиране на своята принадлежност и място в света, духовната ни принадлежност/семейство и биологичната природа.  Удачно за забременяване, раждане, вдъхване на живот и опазване на здравето.

Цветовете са в тъмносиньо, гълъбово, аквамарин – спомагат за интуиция, равновесие, сила.

Кристали/камъни за периода: планински кристал – преобразува и поддържа енергията чиста. Могат да се носят още жълт топаз, син халцедон  (ако нямате сериозни познания с кристалите, бъдете внимателни)! 

Даниела Ангелова

 Астропсихолог

  0877 810 672

консултации/терапия/обучение

astroanalitik@abv.bg

Този текст е обект на авторско право и публикуването му отчасти или изцяло се разрешава само с посочване на автора и линк към статията.

споделяне на връзка

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*