Венера в Стрелец

Планетата Венера символизира хармонията, красотата и любовта във висшата им форма. Задава ритъм на психичните мозъчни процеси и свързва подобното с подобно.

Въпреки, че е позната като планетата на любовта, всъщност нейна основна характеристика е висшето съзнание и сърдечния център. Венера е израз на творческото и идеалистичното у човека, неговите вътрешни стремления и желание за физическо проявление. Тя е комфорт и очарование, надежда и търпение, обич и привързаност. 

Тя е тази, която подтиква и учи всеки – да обикне и да бъде обичан. 

Венера в Стрелец ще ни подтикне към познание, чрез сърцето, ума и душата. Богатството на чувствата, емоциите и желанията ще се проявят в палитра от настроения и преживявания. Може да ни потопи в дълбок подсъзнателен интелект. 

Венера в Стрелец може да ни изпълни с разнообразни страсти и чувства, които ще търсят емоционално и чувствено съответствие за проява. Подходящи са срещи и пътувания, набавяне на знания, образование, надграждане, следване на набелязани цели, активност и целесъобразност. Изостря чувството за самооценка и повлиява оценъчната и морална система на човек, представите.

Венера в Стрелец изостря душевната нагласа, отваря съзнанието и влияе върху въображението, интуицията, чувството за удовлетвореност, благоразположеност. Прозренията и спонтанността се повишават, желанието за разнообразие и свобода.

Този период е важен по отношение на самопознанието и споделянето, взаимовръзките – причината и техният смисъл, независимо дали се касае за отношения, работа, образование, проблем или желание. Възможно е силно привличане към противоположното, силна променливост и разпиляност в целите, но и прилив на сили и самоотверженост в набелязаното. Възможна конфликтност поради неразбиране, разногласие или прекалена настойчивост, себелюбие, прекомерни желания, апетит, очаквания, нагласа за повече, емоционална неустойчивост.

Венера в Стрелец може да ни свърже със същината на самите нас и другите хора. Търсете в себе си хубавите чувства, стремежи и опознавайте душевността си.

Цветовете са в пурпур, патладжанено, графит, махагон – спомагат за устойчивост, вяра, вдъхновение, защита и духовен стремеж.

Кристали/камъни за периода: планински кристал – преобразува и поддържа енергията чиста. Могат да се носят още рубин, яспис далматинец, йолит, аквамарин  (ако нямате сериозни познания с кристалите, бъдете внимателни)! 

Даниела Ангелова

 Астропсихолог

  0877 810 672

консултации/терапия/обучение

astroanalitik@abv.bg

Този текст е обект на авторско право и публикуването му отчасти или изцяло се разрешава само с посочване на автора и линк към статията.

сподели бутон

1 Kоментар

  1. Привет! Щом четеш това, си на правилното място! Наричам я моята астроложка, г-жа Ангелова, прекрасна и вдъхновяваща! Огромно благодаря за възможността да се докосна до този мистичен свят, благодаря за съветите, вярата, подкрепата и споделеният опит!
    Желая ви от сърце щастие, любов и изобилие!

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*