Годината на Земята

2021 е годината на нашата планета Земя и активното участие на Юпитер или трансформационните процеси на съзнанието.

През 2021 година се пренареждат матриците отново, наместването продължава с пълна сила. Това води до видоизменение на всички живи форми и на онези човешки форми (убеждения, вярвания, норми, правила, принципи, закони, възгледи, материални неща) които сме създали и често отстояваме с цената на всичко.

Тези човешки форми също са плод на съзнанието ни и видно показват в каква степен на градация се намираме. Какви са човешките форми – всички норми, правила и закони които създаваме, всяка мисъл и чувство, желание и амбиция които обличаме в социална, икономическа, политическа, информационна „дреха“/формат, влагаме енергия/душа в тях, нашата цялостна ценностна система в която сме възпитани, отгледани и вярваме, материализираме и спазваме.

Диалектическият материализъм счита, че битието определя съзнанието, но е вярно, че нивото на съзнателност определя и битието!

През 2021 година има изключително много фактори от всякакъв характер – духовен, енергиен, планетарен, космически, природен и човешки, които предопределят характера и събитията на нашия живот. И всичко това започва, видоизменя се, модифицира се или трансформира се в съзнанието! Променя се съзнателността.

А съзнанието не е нещо твърдо и непроменливо, то е енергия и има безброй степени на преобразувание и метаморфоза!

Съзнанието е съдържание, което заема или се намира в определена форма на живот! Това разбиране за съзнанието е от съществено значение за всички нас и през годината ще учим, ще усвояваме този урок много усърдно и качествено.

Плутон ще ни принуди да учим, опознаваме и чистим енергията, Сатурн ще ни принуди да променяме формите, Юпитер ще ни принуди да обърнем внимание на собственото си съществуване (съзнание), Марс ще ни принуди да положим усилия и работим над новото съзнание (трансформацията), Нептун ще ни принуди да не разчитаме на илюзии и суеверие, Хирон ще ни учи да разчитаме на себе си, а Лилит ще покаже всички скрити тъмни страни на всеки от нас. Съзнанието на планетата Земя ще ни приема или отблъсква от себе си, а с помощта на Луната ще ни се наложи да преживеем всяко нередно, вредно и егоистично свое действие на колективно ниво!

(Отнасяй се с другите така – както искаш да се отнасят с теб)!

Разбира се, планетите имат още много характеристики и всички те, обединено и поединично ни заливат със своята енергия. Повечето неща за нас хората ще бъдат принудителни, но изключително наложителни и необходими за човешката еволюция.

Как ще ни се отрази това на социално ниво, какви ще бъдат реформите в различните житейски отрасли – политически, икономически, в образователната, социалната и всяка друга сфера от нашето уредено битие?!

Основните характеристики на 2021 година са динамика и преобразуване! Имаме една основна линия (Плутон който управлява Енергията) която човечеството следва и тя предопределя нашата еволюция, духовен прогрес и според това правило – променя политики, икономики, социален и битов живот!

Това е властта, силата и управлението! Много е важно да се разбере че, цялата власт и сила принадлежат на Бог/Силата и Той определя и разпределя човешката власт и управление, Той поставя царе и сваля царе, според както Му е угодно – т.е. според онова, което трябва да стане като краен резултат! В лицето на Плутон се явява тази абсолютна сила и в знака Козирог – той зададе един мощен импулс на разрушение, изчистване и прозрачност от края на 2008 година. Все по-видно и ясно става и ще става, кой е поставен от Господ и кой не е, какво се руши, какво се чисти и защо е важно да бъдем прозрачни – т.е. истинни и автентични?! Всички познати нам форми на управление и власт, законност и ред (чрез Сатурн във Водолей) подлежат на непрекъснато разрушение, неустановеност, хаос и трансформация (Юпитер във Водолей), защото, преди да изградиш нещо ново – трябва да разрушиш старото. Това ще продължи до януари 2024 година – когато Плутон ще влезе в знака Водолей!

На лично ниво, всеки един човек ще претърпява същото – разрушаване на всичко нечисто, ненужно, изкривено, лицемерно, егоистично и фалшиво, всичко закостеняло и вредно, за да прозре, опознае и приеме божественото в себе си! Човека трябва да знае истината за себе си, за своя произход, за своето предназначение и да живее – т.е. да съзнава, да работи, да диша и да се старае, да полага усилия и да усилва своята връзка с Бог, да живее според Божествените норми и ред! Човек трябва да си знае силата, мястото, възможностите и отговорностите, трябва да стане такъв – какъвто е замислен и способен да бъде! И това ще стане без значение от методите, защото целта винаги оправдава средствата!

Как си представяте новото съзнание?! Да живеем по-старому, нормално?! В какво се изразява по-високото ниво на съзнателност?!

Чакат ни бурни, трудни и променливи дни и години. Приемете го като възможност да се обърнете към душата си, към Създателя, към Разума, към съзнанието на нашата планета Земя и Висшите Сили които управляват световете! Краят на егоистичното ни съществуване е настъпил. Защото така е устроена еволюцията и висшите светове – никой живот не е по-ценен, никой не е по-по-най, никой не гради своето щастие върху нещастието на друг, никой не живее сам за себе си…освен раковата клетка! (Плутон управлява клетките…какво прави т.н.вирус…). И как ваксина ще се справи с мутацията на клетките!

Плутон е космическата Енергия – тя няма пол, раса, цвят на кожата и т.н, няма форма и цвят (прозрачна), няма местожителство и адрес, а е само мощен заряд, енергия която съставлява живота и обитава всяка материя. Тя е всепроникваща, движи всичко и помита всичко, тя чисти и тя зарежда, тя съживява и тя умъртвява на всички нива! Това е енергията и на страха и на любовта – зависи кое избирате, защото и това получавате. Болестите трябва да се разглеждат като път на изцеление, а изцелението е винаги път към прогрес, надграждане, еволюция. Здравето на човека зависи от неговата вяра, грижа, разумност, воля и най-вече жертвоготовност да се раздели с егоизма си във всичките му форми, да се поправи (защото е изкривен и заблуден), да израства (защото така е замислен), да се развива (отговорност), да се усъвършенства (усилия и действия). Не е в неговото вегетиране – това е непроменлив начин на живот!

Няма външно средство което да спаси човека – ако не е настъпило вътрешно преобразяване, видоизменение, самосъзнание!

Вярата обръща човека – това е задължително да се знае! Енергийното състояние на човека отразява и неговото физическо здраве и благосъстояние на духа! Ние сме малки и незрели, невежи и слаби, слепи и болни, пълни сме с недъгавост и тази истина трябва да се приеме като възможност за растене, порастване – а не като догма.

През 2021 година ще продължат много принудителни мерки (преобразувателни) от всякакъв характер – социален, здравен, икономически, като ще се сменят власти и начини на управление. Рокадите във властта ще ни носят повече смут и несигурност, ще има още алчност и присвояване, обещания и принуда, връщане към нещо старо и познато – което няма да възроди познатата ни сигурност – за която толкова мечтаем. Нептун който ни отваря духовните очи се грижи да излизаме от собствените си и чуждите заблуди, човешката илюзия в която живеем, лъжата, суеверието, празните обещания и надежди, егоистичното в човека – което е развито на този свят и което му пречи да намери божественото и истинното в себе си, да приеме божествената любов, да развива добродетелите заложени в него. Нетпун който влезе в Риби през 2012 г. и ще остане в този знак до юни 2026 г. ни носи божествената любов и божествената връзка, носи ни висшата разумност и безкористна саможертва на Христос или Христовото Съзнание. Господ слезе на Земята и се принесе в Жертва, за да даде възможност на всяка една душа да последва Неговия пример. Даде ни шанс за възкресение и безсмъртие, даде ни шанс да бъдем спасени – стига да поискаме.

На лично ниво това означава, че всеки от нас може по всяко време да измени живота си – жертвайки привнесената му лукавост, егоизъм, гордост, алчност, користолюбие и други пороци. Означава че, всеки човек може да се спаси, намирайки връзката с Бог – която е налична, променяйки себе си от жертва в отговорен участник и съратник на Бога или божи син!

Свободната воля за човека е налична, именно със слизането на Господ на Земята. Той донесе на тази планета и хората – Своето Съзнание – Аз съм Пътят и Истината и Животът! И планетата Земя прие Неговата Воля/Сила с което е видно, че на живота на планетата се настанява Божественото волеизявление – а не, човешкото! Свободната воля на човека се изразява в избора на душата му – не тялото и земните страсти. Душата на човека вече има принадлежност, но той сам е отговорен за нея. Материализмът се руши, а с него и всичките му производни, като се започне от вярата и се стигне до истината. Да защитаваш с цената на душата си – материалните придобивки, да е за нейна сметка всяко вредно човешко действие, за да се сдобиеш с контрол (власт и пари) е меко казано обречено на неуспех – на разрушение!

Лилит в Телец разкрива грозната истина за всички нас. Тъмното, спекулативното, невярното, невежото, изопаченото, изкривеното, всичко онова, което не е плод на светлината, любовта и правдата. Колко сме затънали в материалното и колко водещо е за този свят, в каква грозна картинка сме превърнали света и себе си. Лилит ни дава шанс да изберем на кого на служим, да опознаем животинската природа в себе си и да я управляваме, да одухотворяваме материята. С влизането си в знака Близнаци в началото на Юли, Лилит ще направи съвпад със Северен лунен възел в Близнаци и опозиция с Южен лунен възел в Стрелец. Така до края на 2021 г. ще се окажем в практически упражнения и изпити, какво сме научили и колко сме се променили. Действията и постъпките ни ще го показват във всяка една ситуация, обстоятелство и случки. Колко се е променило нивото ни по отношение на качеството, т.е. колко качествени са нашите знания, образованост, интереси, взаимоотношения. Колко научихме за себе си, за другите, за света, космоса, правим ли разлика в качеството на информация, колко са съдържателни нашите взаимоотношения и какви приоритети сме си заложили и следваме. Ще се учим да разпознаваме „сеното от плявата“, истината от лъжата, доброто намерение от добрите дела, кривата/подменената дефиниция и значение на думите и новините. Божието Слово ще трябва да бъде разбрано, прието и използвано на практика!

Хирон ще остане в знака Овен до средата на юни 2026 г. и ще продължава да ни учи на самостоятелност, самоизбирателност, самообразованост, самодисциплина, самопознание. (виж повече в статията за Хирон в Овен).

През 2021 г. пренареждането ще е доста активно с кратки периоди на застой или пасивност. Марс много често ще бъде в синхрон с движението на Слънцето и в пълен съвпад с неговата енергия. Това означава, че ще дава ход на изпълнение, случване, действие. Още в началото на Януари ще се премести от своя огнен знак Овен (висока ментална активност) в земния Телец – за да ни даде възможност да проверим с повече увереност и спокойствие – онова което ни се е случило, което ни се предлага да се случи, и което се случва. В същото време ще сме все така ограничени физически в проявлението на любов, взаимност, срещи и физически контаки. Това ще се промени през Февруари в някаква степен, а ретрограден Меркурий във Водолей ще ни помогне да сме по-креативни, изобретателни и избирателни през този период. Можем да очакваме силна променливост по отношение на законови норми и разпоредби, правила които вече познаваме, но и разполагаме с повече опитност.

Социалните реформи, правила и мерки ще са отново променливи и дори непредвидими, тъй като тяхното налагане е едно, а тяхното изпълнение (действието на Марс) съвсем друго нещо. Около подготовка за избори например, можем да станем свидетели на разкрития от миналото които няма да ни харесат, събиране на хора (коалиции) с подмолни интереси, откровена манипулация, не малко раздори на личностно и партийно ниво, нови „играчи“ на политическата сцена, външно вмешателство. Март носи „отломките на миналото“ и „повторението е майка на затъпяването“, затова трябва да сме много внимателни. От една страна ще трябва да изберем по-малкото зло, а от друга да се напасваме спрямо непрекъснатите променливи мерки и норми на властимащите.

Вероятността да има избори у нас през Март е огромна, но, да не забравяме че, ние ние сме обвързани с власт(натиск) отвън (световни причини) и трябва да се съобразяваме. През Май ще е точно толкова подходящо за избори – колкото и през Март. Социалната обстановка ще е много нестабилна, а хората ще са изтощени от напрежение, страхове, недоверие и лични грижи. Ще ни се наложи да сме изключително мобилни, гъвкави и можещи във всеки един момент. Пренареждането на приоритетите не е някакво клише, а необходимост с която ще се сблъска всеки от нас.

Април носи новости от различен характер и ще е важно колко сме устойчиви емоционално и психически. Удачно време за ново начало в любовта, партньорството и взаимоотношенията.

Май е пълен с новини, събития и преживявания. В края на месеца, Меркурий е ретрограден до 23 юни в Близнаци и ще има възвръщане на минали преживявания, желания и рестарт на целите.

Юни е предвестник на неща, които касаят промяната в близкото бъдеще, просто бъдете наблюдателни и информирани. Опасност от прекален егоизъм на всички нива, но също и създаване на много творчески, изобретателни и позитивни дейности, работа, хоби.

Юли ще предложи много реализация, движение, миграция, изпълнение на поети задължения, отговорности, набелязани цели, работа. Повтаряемост на нещо, което може да се промени сега.

Август носи известна синхроничност, обрати, продължение и паралел. Наситена комуникация и общуване, силна променливост от всякакъв характер.

Септември и Октомври ще ни обединяват, сплотяват, разграничават. Равносметките няма да са в края на годината, а след всеки период на променливост, наложителна адаптивност и гъвкавост.

Ноември и Декември са период на повторения, ограничения, оскъдност, решения, личен избор и отново личностна промяна.

По отношение на световната политика, то тя е поела един направление, един курс който следва, но ние обикновените хора не следим особено, пък и нямаме основни познания относно политиката. Политическата философия се промени през 2008 г. и сега наблюдаваме едни крайни фази на установяване. Всичко се прегрупира – държави, икономика, ресурси на управление. Политиката се основава на контрол и управление на народа, както на местно (държавно) ниво, така и на глобално (световно) ниво. До началото на 2024 г. ще останем под тази философия повече или по-малко, променливо е. Ще има срив на цели държави, но това може да се случи поради природни бедствия много повече, отколкото заради човешката политика.

През 2021 г. можем да очакваме повече природни бедствия по цялата планета. Това ще наложи ново и ново прегрупиране, ще наложи на световното управление нови неочаквани реформи. Светът ще се обединява и разделя няколко пъти и по много параграфи – това е част от наместването. В България ще бъдем пощадени много повече, отколкото други места и народи.

Пандемията спря миграцията, но природните бедствия ще я задвижат. Новите технологии, открития и особено генетиката ще стигнат своя пик, за да се сгромоляса голяма част от тях! Съветвам всички хора да започнат усилена подготовка и преместване за живот сред природни източници на вода, храна и естествена комуникация! Не е далеч времето, когато ще останем без много налични технологии! Като стане този срив, подготвените имат предимство.

Здравето ни и благополучието зависят от коренна промяна в начина на живот, а не от технологиите. Ваксина няма да спаси света, а промяната в ценностната ни система и хуманен разумен начин на живот. През 2021 г. всеки от нас ще усети новото в живота си, ще го имаме и на национално ниво. Българите сме жилав народ, носим в гените си онази сила, която ни е спасявала многократно. Всеки трябва да се облече със сила и гъвкавост, а преди това вяра!

Ние сме в годината на Земята, време е да отдадем сили, време и средства за опазване на природата, да живеем в единение с планетата, да се грижим за нея, да я обичаме и да се радваме на нейните блага. Без нейното любвеобилно и плодотворно съзнание – нашият живот би бил немислим!

Да дадем началото на едни плодотворни взаимоотношения с планетата, с висшите Сили и Разумните същества, да променим начина си на живот, обгрижвайки природата и всички нейни блага които така егоистично ползваме!

Ако останем едни „ракови клетки“ или „търтей“, които търсят иновативен и хитър начин да оцеляват, няма да ни се получи.

В личен план, всеки човек трябва да даде старт на този тип мислене, поведение и отношение. Всяка цел или желание които са градивни и носят повече дивиденти и за другите, когато ще се намери сплотеност и ще се извършат добри дела – то със сигурност ще бъдат успешни.

Всеки от нас има много работа и отговорност по отношение на промяната в начинът ни на живот. Помнете, трябва да е съобразен с природата, планетата и останалият живот на планетата. Не може да имаш добри отношения с хората и да се държиш жестоко с животните. Не може да ползваш ресурсите на планетата и след теб – потоп, разрушение в замяна. Така е и в човешките отношения – хората се използват един друг, а след това се чувстват наранени и обидени.

Когато нараняваш нечий живот (не само човешкия) бъди сигурен, че ще изпиташ същото – което причиняваш. Схващате ли, как стоят нещата и какво означава – край на егоистичното ни съществуване!

Цветовете за годината са в земно кафявите нюанси и пурпур. Много подходящи са комбинациите от цветове. На практика е най-добре да използваме цветовете на дъгата. Пълната поредица цветове е: червено, оранжево, жълто, зелено, синьо, индиго, виолетово. Подходящо е да съчетаваме „топли и студени“ цветове!

Метал за годината е калай -сребристо бял, мек, ковък, метал с диамантена кристална структура, основното му предназначение е да образува защитно покритие!

Желая здраве и съзнателност на всеки!

виж още в медиите:

https://www.flagman.bg/article/230984

Даниела Ангелова

Астропсихолог

0877 810 672

Този текст е обект на авторско право и публикуването му отчасти или изцяло се разрешава само с посочване на автора и линк към статията.

консултации/терапия/обучение/

astroanalitik@abv.bg

споделяне на връзка

Facebookyoutubeinstagram


Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*