Карнеол

%d0%ba%d0%b0%d1%80%d0%bd%d0%b5%d0%be%d0%bb%d0%b8

Карнеолът е вид халцедон, наричан още корналин.

Енергията на камъка е зареждаща и мека със силен положителен ефект. Интересното е, че енергетиката му може да приеме магнетичен или електричен полюс, според липсващата енергия на този, който го носи или взема в ръце. Тази му способност го прави изключително ценен за лечение и/или терапия. Той може да синхронизира електромагнитните полета в човека, да възвърне буквално силите ви, да спомогне за баланс на опорно -двигателната система. Има директно влияние върху вегетативните функции на нервната система.

Има също и добра подържаща функция на човешката енергетика. Може да създава усещане за енергичност или спокойствие, отново зависи от това, какво ви липсва в момента.

Енергията на камъка може да ви достави изразходваната енергия, като я привлича от мястото в което е натрупана и я разпределя по естествен път, връща я на мястото й. Това е уникалното качество на карнеолите.

Могат да се носят ежедневно, както и да се съчетават с други камъни. Карнеола се среща в оранжево-червено или кафеникаво-червено оцветяване. Червения цвят е активен, кафявия пасивен – изберете карнеол според личностната си типология или конкретна емоция.

Понякога се нарича –„камък на самочувствието” съвсем разбираемо. Когато енергетиката ни е в баланс и хармония, ние се чувстваме изключително благоприятно и го излъчваме.

Камъка спомага за постигане на вътрешна увереност, преодоляване на психологически страхове свързани с изява, комуникация, проява на лични умения. Провокира да се изрази творчество и артистичност.

В човешкото тяло се свързва с центъра на възприемане и преобразуване -3-та чакра, както и енергията на черен дроб и далак, зъбите. Освен че, влияе добре върху цялата нервна система и бъбреци, засилва кръвообращението и лекува репродуктивните органи. Подобрява памет и зрение, подсилва въображението. Много жени го носят като личен камък за обич и плодородие.

Може да се използва в случаи на необходимост за кураж, самоувереност, положителна себеоценка, изпити, интервю, преговори. Носете го близо до себе си – на висулка, гердан, гривна.

Силна енергетика в лунни фаза: пълнолуние и намаляваща луна. Това са двете фази в които камъка има повишено влияние върху индивида, бърза реакция и резултат. Добре е да се ползва за лечение. При терапевтични методи и/или превантивни мерки е добре да се съобразят другите две лунни фази: новолуние и нарастваща луна. Енергията на камъка се свързва с човешката психоемоционална енергия, като я намества (разпределя) плавно и равномерно към съответните центрове.

Може да се съчетава с розов, зелен и сребрист цвят. Кръвна група АВ е особено възприемчива към този камък и добре се синхронизират с камъка. Родените през април, август и ноември без значение от датата, също се повлияват особено добре. Също и родените на дати: 1, 10, 19 без значение от месеца.

Карнеола е добър помощник при лечение на хронични емоционални състояния на неувереност, самота, гняв, чувство на отхвърленост. Подобрение може да се почувства още в първите часове на допир с камъка, ако се носи в допир с кожата.

Даниела Ангелова

0877 810672

Този текст е обект на авторско право и препубликуването му отчасти или изцяло се разрешава само с посочване на автора и линк към статията.

консултации/обучение/терапия

astroanalitik@abv.bg

сподели ме

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*