Когато е в безизходица, българинът произвежда светци

Дали сте се питали някога, защо по нашите ширини изобилства от пророци, светии и светици, нестинари, русалии, ясновидци, свети места/оброчища, лековити извори, таланти, даровити хора, Ангели, духовни Учители и писания?!

Дали сте се питали някога, защо сте се родили Българи и какво наследство носим в гените и кръвта си?! Хилядите известни и неизвестни звездни български души във всяка човешка област, която съществува на планетата, са допринесли и допринасят за развитието и благополучието на света.

Може би, след като се запознаете поне отчасти с величието на известни и неизвестни нам – феномени, ще се почувствате малко по-добре, малко по-смирени, малко по-горди и малко по-осъзнати, може би ще усетите, че ние Българите – не дължим нищо на Европа и света, а може би света и Европа са ни задължени?!

Задължени – не в смисъл на реваншизъм, очаквания или изисквания, не. Само в смисъл на отплата. Ние сме дали много на света. И имаме пълното право да живеем спокойно и добре в него!

В България е имало и има хора, които са пратени от Бога и тяхната дарба макар и забравена, или напълно непозната за повечето българи, остава ярка диря и духовен заряд за всички нас.

През първата световна война, една българска ясновидка, прави непозната за Европа пацифистка акция – забива 40 бели знамена в църкви и манастири – така тя настоява мъжете, братята и бащите да се приберат от фронта.

Това е Бона Велинова – Българската Жана Дарк

През пролетта на 1918 г. в разгара на войната, една босонога жена върви сама през поля и гори, натоварена с мисия от Дванадесетте апостоли. Лицето й е изпито и бледо, а в ръката си държи бяло знаме. Има задача да забие 40 бели флага в черкви и манастири, получена насън като откровение от свети Павел:

„Побеждавате, но….да знаете, че ще бъдете победени и ще разделят България на три. Молете се….. правете молебени, за да се спасите!“

Откровението се явява още няколко пъти и за Бона няма съмнение, че трябва да забие знамената, защото получава и предупреждение, че „скоро ще се изпълни казаното, България ще бъде поробена и ще се появи болест – испанска инфлуенца, от която много ще умрат…. но ако се молят, Бог ще простре десницата си над България и….войниците, вместо да идат роби, само заложници ще бъдат„.
Бона Велинова няма почти никаква подкрепа, с нея са само светците. Върви сама, обвита в ореола на странна жена с дар Божи да изнамира свети места и извори-аязма. Води я вътрешното й чувство, уповава се на небесните покровители, които я насочват към храмове, строени преди времето на османското нашествие и разрушени от турците.
Непоколебима е като Жана Дарк, защото вярва, че Бог я е призвал да спаси народа си. За да забие 40 -те бели знамена, й трябва позволение и съдействие от околийски началници и кметове. Големците по места обаче пъдят вдовицата, срещу нея са и поповете от селата, които виждат в необикновената й дарба пръст на Сатаната. Когато я пропъждат от едно място обаче, тя отива на друго. Намира подкрепа от местното население и забива своите 40 знамена в над двадесет села в Софийска околия.
Бялото се вее и като знак свише, и като молба за край на войната и връщане на синовете, братята и бащите у дома. Мисията на Бона идва на фона на отслабена България, на изтощена армия и население. Пролетта на 1918 г. пуква в България с десетки бунтове на жени срещу глада, мизерията и войната из цялата страна. Няколко месеца по-късно страната ни излиза от войната. След пробива при Добро поле – Дойран….
Първите си видения Бона получава на 7 годишна възраст, когато по-малката й сестра Еленка лежала смъртно болна и всички у дома плачели в очакване на най-лошото. Само Бона седяла гърбом, втренчена в прозореца. Навън, съвсем близо, стоял непознат мъж в красива синя дреха и говорел с тих и кротък глас: „Не плачи, Боне! Не плачи!….Занесете Еленка в Буховския манастир „Света Богородица“ и нека там й прочетат молитва за здраве. Запомни от мен, тя ще оздравее и ще живее още дълго….„. Отчаяните родители прибягнали до това последно спасение – отишли в манастира с болното момиче и след няколко дни то оздравяло.
Бона Велинова предсказва Балканската война и това че, нейният съпруг ще загине в нея и тя ще остане вдовица с 4 малки деца. И след войната получава поредното си видение.
Високо на връх Мусала вижда голям сребърен кръст, на който пише:
„Забравете миналото и си подайте ръка“.
Заедно с видението се разнася и небесен глас: „Написаното на кръста е Божие послание до българи и сърби, до румънци и гърци и до всички останали на същата земя. Не се ли помирят, земята ще се разтресе, пороища ще текат и децата им чужденци на война ще изпращат„.
Бона обикновено получава посланията свише при дълбок сън. Докато е в това състояние светците й посочват места, където се намират черкви и манастири, изчезнали по време на османското владичество. Първото й откритие е манастирът „Свети Николай“ в землището на софийското село Нови хан, разказва вестник „Утеха“ през 1926 г.
Бона Великова водена духом, е открила общо 40 църкви и манастири, които са били порутени, напълно разрушени и забравени. Открила е и много лековити извори.
Очевидци на тогавашното време, сред които свещеници, военни, полицаи и учители, свидетелстват, че Бона е предсказала Октомврийската революция в Русия през 1917 г., Първата световна война, Септемврийското въстание от 1923 г., както и много други събития, станали на Балканите и в Европа. Тя казва още:
Българският народ е богоизбран и за да изпълни своята мисия, трябва да живее по божиите закони – в мир, любов и разбирателство. 
Видението на връх Кръстов и мъченикът Брат Йорданчо (Йордан Стойчев Дренков).
Той е човекът, посочил Кръстова гора като свято място в Родопите. И е един от мъчениците на комунистическия режим. Заровен до шията в концлагера Белене, той не проклина мъчителите си, а моли Бога да спаси душите им!
Попаднете ли на Кръстова гора, запалете свещ за брат Йорданчо. Най-старите хора по тези места разказват, че той е родом от село Ковачевица в Западните Родопи. Бил скромен и извънредно честен, готов да понася всякакви унижения заради Христа.
Понякога се държал странно и непонятно за околните. От време на време, брат Йорданчо получавал видения, при които небесните сили му откривали свети места.
През 30те години на миналия век се появил в село Борово в Средните Родопи, в което живеели предимно турци. Когато чул от жители на селото, че наблизо има местност, която наричат Кръстов, по името на тамошния връх, той се отправил натам.
Усетил, че мястото притежава необикновена Божия сила, излъчвана от недрата на хълма, както и че някога тук е имало манастир. Започнал да изпраща болни хора да преспиват, след което те оздравявали.
След една нощ прекарана на връх Кръстов, той получил видение – явил му се кръст в небето.
Така му се открила историята на мястото – на този връх преди векове се е издигал голям манастир, в който се пазела частица от Кръста Господен. Йорданчо съобщил още, че му било казано да направи и постави висок метален кръст в знак на това, че там има частица от Кръста Господен.
Народната памет пази и сведения за поне две срещи на брат Йорданчо с цар Борис ІІІ.
На едната ясновидецът говорил за семейството и болестта на царската сестра Евдокия.
На въпроса има ли лек, той отговорил с видение за мястото – Кръстов връх. Отплатата на царя се състояла в това, да разреши и отчасти да плати за 66-килограмов метален кръст.
Сестра му оздравява след като пренощува точно на хълма с частица от Кръста Господен.
Днес на мястото на стария кръст стои новият, отлят от неръждаема стомана, а потокът от богомолци не секва, особено на 14 ти септември (Кръстовден).
Надеждата и вярата възраждат Кръстова гора в оня вид, в който я е видял през миналия век брат Йордан Дренков.
За да наречеш цар Фердинанд „капризен деспот“ години преди абдикацията му, да кажеш „Ленин бе главорез и сифилистик“ в разгара на укрепването на социалистическото строителство, трябва или да си луд, или честен до лудост. 
Александър Кръстников е от втория вид. Изключителен ерудит, той е другата личност освен Петър Дънов, която преди 9 септември 1944 г., а и след това, българите наричат Учителя.
Основоположник на „Обществото за психични издирвания и духознание в България“, ясновидец и философ, Кръстников е сред най-вдъхновяващите фигури в родния обществен живот през първата половина на миналия век.
Високата му нравственост и духовност дразнят политиците, като той е от първите прозрели, че комунизмът и нацизмът са двете страни на една и съща монета – тази на тоталитаризма.
Той е дълбоко вярващ, но религиозният му мироглед не се изчерпва само с каноните на православието. Кръстников е добре запознат и с мащабни окултни трудове, със законите на Кабала, и с древните ведически текстове.
Кръстников е убеден, че делата ни в минали животи дават резултат в сегашния и че между земния и духовния свят има пряко взаимодействие.
Моли се и работи!
Целият му живот минава под знака на тази максима. Работи като служител в пощенско-телеграфните служби, заедно с това се моли пред иконите, посещава църкви, проповядва съпричастност и любов към ближния. Скромният чиновник е написал доста публикации в тогавашни списания и вестници, водел е мащабна кореспонденция и е създал много духовни ядра на територията на страната. Създаденото от него окултно общество се разраства и печели последователи в цялата страна, издавайки вестник „Витлиемска звезда“ – Кръстников успява да помества в него и дискусии, обществено политически теми, като прави впечатление как води спорове с опонентите си – без нападки, обиди и злоба, а с умерен и точен език.
Кръстников има повече от 20 книги, като първата е „Седем основни добродетели“, други „Прераждане и превъплъщение“, „Посвещение в духознанието“, „За идването на Христа“, „За семейството и детето“, „Бобра за щастие“ и много други.
Спомените за него го описват като забележителен човек….“Говореше бавно и винаги те гледаше в лицето, очите му, топли и сини, се усмихваха. Никога не се оплакваше и не говореше лошо за хората. Беше интерниран, тормозен, но в същото време много обичан и поддържан от хиляди хора. Правеше впечатление с изключителната си скромност и въздържателност…..“
Александър Кръстников предсказва Чирпанското земетресение от 1928 г. След разрушенията помага на оцелелите с немалки дарения. Още през 1961 г. пише за обединението на двете Германии без война, като столица посочва Берлин. Предвижда и връщането на собствеността, иззета по време на национализма. 
Още през 60 те години той разглежда САЩ като „апокалиптичния звяр от Откровението на св.Йоан“, т.е. Щатите не са непобедима идеална нация, а световен жандарм, държава, която няма да донесе мир и просперитет на малките страни!
Човек, борещ се упорито в живота за подобрение условията около себе си и другите, трябва да знае какво е необходимо за озарение на ума, облагородяване на сърцето и засилване на волята му.
Окултизмът е здраво учение за разкриване Тайните Божии. Окултното познание ни предпазва от всевъзможните опасности и мъчнотии, които всякога ни сподирят. Човек взема правилно решение по много въпроси, щом притежава интуицията или съкровената способност да знае, разбира и промишлява от днес за утре. 
Прочее, за да върви добре обществото, за да напредва народът, необходима е чиста нравственост – казва още Александър Кръстников.
Преподобна Стойна не е канонизирана, но народът я почита като светица.
В храма „Свети Георги“ в село Златолист има и нейна икона – наред с другите икони, където вярващите се молят за изцеление. Живяла скромно, смирено и странно за мнозина, калуграта Стойна – както я наричали, доказва многократно, че е сестра на Свети Георги.
Направила е множество предсказания, лекувала, помагайки както на местното население – така и на народа като цяло. Тя ни е завещала огромно богатство.
Веднъж казва на местен беден човек : „Да си направиш колибка със сламен покрив. Да не живееш у чужда къща. Това са плачени къщи – ора са бегали, плакали са… Ако ме не послушаш – жена ти ке осакатее и онемее….“. Не я послушал човека и се настанил със семейството си в турска къща да живее. И случило се прореченото, извила се буря и бутнала къщата, жена му паднала лошо и наистина осакатела и онемела.
„Много работи ке станат. Ама чудото у България ке е след шестдесет години. Ако политикантите скарат народо и он почне да се мрази, ке дойде глад и мор. Деца и стари ора ще умират без лек и лекарство. Обич, обич требе  на ората. Нема ли я, ке се затрие убавата ни държава…..“
Ясновидката предрекла на Борис ІІІ смъртта му, като добавила, че неговата съпруга Йоанна Савойска няма да пролее и сълза на неговото погребение. Години по-късно в мемоарите на дъщерята княгиня Мария Луиза пише: Мама, облечена в черно, ни чакаше на входа на царския дворец. Прегърна ни с усмивка, сякаш нищо не е станало. Хвана ни за ръка и ни заведе в черквата, където беше тялото на баща ни. Молихме се. Офицери, полеви адютанти, войници, всички плачеха, с изключение на мама“.
Преподобна Стойна е помогнала с лек, ясновидство и мощна вяра на хиляди хора, както е оставила и за поколения напред – огромна мъдрост, сказания, илачи и светъл духовен път за всички ни.
Лошата съдба може да бъде променена, ако човек вярва в доброто и се моли.
Трудностите са изкупление за греховете.
Страданието носи духовна мощ по пътя на мъдростта.
Изпаднете ли в състояние на невъзможност да продължите, повторете си тези думи на дядо Влайчо.
Способността си да вижда в миналото, настоящето и бъдещето, да изцелява неизлечимо болни, той обяснявал с Божията промисъл и нейните най-доблестни войни – вярата, покаянието и изкуплението!
„Виждам причините и последствията на нещата, минали, настоящи, бъдещи, на всички явления във времето и пространството; на хората, растенията, животните, местоположението на това, което става тук, в света, и на оня свят….“ – казва Влайо Жечев, както е рожденото му име.
„Когато отида при някой болен, който вече е безнадежден според медицината, в болния гледам как първо да събудя разкаянието му от неговите или от тези на родителите му, или от дядовите му грехове и да плаче със сърцето си за тях. Тогава го моля да обещае да служи на Иисуса, като оздравее. Тогава и аз го лекувам с моето присъствие, с моята вяра, придружени с неговата вяра“… разказва дядо Влайчо пред свои близки.
Животът на дядо Влайчо е нагледен пример за преодоляване на много изпитания. Когато е на 10 г., получава видение за война – предсказва 8 години по-късно избухналата Балканска война. Той предвещава и кой ще се завърне от фронта.  Няколко месеца преди края на бойните действия, той предсказва и точната дата на приключване на войната – 30 ти януари.
Ясновидеца приема хора в къщата си, но броят им започва неимоверно да расте и неговите близки сглобяват десетина бараки, в които се настаняват сакати и болни хора.
„Ще имаш син….но, нито ще има царство, нито ще царува“. Това предсказва на цар Борис ІІІ, който пристига на прага на къщата му, за да разбере какво дете ще роди бременната му царица Йоана.
Учителя Петър Дънов, баба Ванга и Дядо Влайчо на едно място – подобна концентрация на висша духовна енергия светът не познава. Тримата се виждат през 1943 г. и за тази среща на върха години по-късно разказва Ванга.
По широко известно събитие или история свързана с дядо Влайчо е престоят му в Белене. Прозренията му не секват, въпреки мизерията и безмилостното отношение на надзирателите.
Веднъж го сполита видение за наводнение в лагера. Комендантът първо не обръща внимание, защото прогнозата за времето е „хубаво време“, но същата вечер се извива страшна буря. Дунав прелива и за да се спасят от водите, мнозина се катерят по дърветата. След този случай, началникът на лагера решава да пусне ясновидеца, но това не означава свобода за дядо Влайчо.
Пращат го в мините на Бобов дол.
През 80-те в държавата ни и по света ще станат знаменателни събития. Тогава ще бъде изпуснат „духът от бутилката“, ще заиграе свободолюбивият бяс в душите на сънародниците. Но той и твърде бързо ще бъде попарен….. Е, ще мине известно време, още някоя и друга година, и тогава държавата ни напълно ще се оправи.
Малко преди да почине през 1981 г., пророкът разказва какво вижда за следващите десетилетия. Той обяснява, че ще има политическа промяна и комунистите няма да управляват България. Предупреждава за екологично замърсяване, прозрява, че все повече ще са районите, в които ще има негодна почва.
Дава съвети да се ядат повече плодове и зеленчуци, които виреят нависоко. Смята, че така можем да ограничим количеството отрови, което поемаме. По-полезни си остават плодовете, които растат на дърветата.
Правете безкръвни жертви. Давайте вечеря на болни и бедни!
Иде нещо хубаво! Господ ще дойде! Българският корен е здрав, дълбок и жилав. Нацията ни ще оцелее в задаващите се изпитания. 
В цял свят плодородието ще бъде оскъдно поради воюващи и поради голямото нарастване на земните жители и неправилното разпределение на благата и ще има оскъдица – недоимък от първа необходимост. Скъпотията ще върви напред и бързо парите ще станат изобилни, но незадоволството ще го има.
Светът няма да се умиротвори. Някои държави ще загубят територия, други ще бъдат разделени на сили и влияние, други ще се намерят в големи затруднения.
България, поради молитвите на духовните общества, не ще бъде въвлечена във война. С малка промяна в кабинета тя ще бъде първа по желание за мир на Балканите, иначе ще си пази границите строго… 
Блажени ще бъдат ония будни семейства, които не се безпокоят от положението и вярват истински в силата и властта на Бога…
Будни бъдете! Бдете! И непрестанно се молете! Злото е огромна сила и за да се съхраним в страшния сблъсък с него, трябва да бъдем с будно съзнание!
Кой не знае за Ванга или Вангелия Сурчева -по мъж Гущерова. 
Сред най-популярните предсказания на Ванга са смъртта на цар Борис ІІІ, разпадането на Чехословакия и на Съветския съюз, връщането на Симеон Сакскобурготски -но не като цар, потъването на подводницата „Курск“ и атентатите от 11 септември 2001 г.
„Всеки един народ си има звезда, която го зарежда с енергия, а България има не просто една звезда, а цяло съзвездие“ – казва приживе баба Ванга. 
Ще дойдат по-добри дни и за нашата страна, и за народите, които ни помагат. България ще бъде тачена и уважавана от велики сили, а самочувствието на българите ще се повиши. 
Пророчицата Вера Балканска по мъж Кочовска е друг феномен, излекувала стотици хора и направила важни предсказания. Правени са многократно международни изследвания върху нея и нейните свръхчовешки възможности.
През 2001 г. Вера решително се обявява против войната в Ирак. Тя смята Ирак за земя на древни цивилизации и световен енергиен център.
Предрекла с писмо предупреждение до парламента, че Партийният дом ще пламне като Райхстага.
Тя предсказва и смъртта на папа Йоан Павел ІІ.
Когато българските медици са осъдени на смърт в Либия, Кочовска заявява категорично, че те няма да бъдат екзекутирани и че решаваща роля за спасяването им ще изиграе френския президент.
Твърди се, че Кочовска е била много близка и със самият Владимир Путин. За него тя споделя, че е земен и човечен, както и че му гостува често, когато пътувала до Москва.
През лятото на 2010 г. Вера отказва да празнува рождения си ден и казва на близките си,  че това е последният й рожден ден и последната й година. Заминава си от този свят през 2011 г.
Светъл ще бъде Божият път, будните души ще почувстват това, а останалите ще потъмнеят още повече. По цялата земя и континенти ще има голяма проява на духовете във всяко едно отношение.
Даниела Ангелова
Астропсихолог
0877 810672
консултации с предварително записване

споделяне във facebook

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*