Косите на Венера

%d1%81%d0%bd%d0%b8%d0%bc%d0%ba%d0%b0-%d1%80%d1%83%d1%82%d0%b8%d0%b2-%d0%ba%d0%b2%d0%b0%d1%80%d1%86

Рутилов кварц (ивечест) известен още като „косите на Венера” е вид прозрачен или опушен кристал с включвания на рутил.

Рутилът обикновено съдържа в себе си до 10% желязо, както и редките земни елементи ниобий и тантал. Комбинацията от тези примеси определя цвета му от жълт, през червен, до червенокафяв.

Този камък спомага за раздвижване на психоемоционален застой, когато човек е изпаднал в емоционална „дупка” или чувство на безизходица. Той има обгръщаща енергия в смисъл на постепенно „вливане“ – като „банка глюкоза“, когато се нуждаем от допълнителна енергия. Има по – изразена електрическа, отколкото магнетична функция – т.е. зарежда повече, отколкото да успокоява. Не е препоръчително да се носят дълго време, тъй като могат да обострят сетивността, имат възбудителна функция. Опушения кварц трябва да се носи и/или използва доста внимателно и за кратко време.

Носенето на този камък ни вдъхва импулс и желание за постигане на намеренията. Когато искаме да излезем от кръга на повтарящи се мисли и негативни модели, да направим крачка напред без страх.

Може да ни мотивира, като раздвижи енергията от 3-та чакра към 7-ма. Това са центрове на възприемане на физическата и духовната реалност, като прави връзка между тях. По този начин успокоява физически нервната система и прилежащите й органи. Подобрява работата на черен дроб, далак и жлъчка, спомага за хормоналния баланс и повишава имунната способност на организма.

Този камък определено повишава ефективността на нашите действия, като ни успокоява и вдъхва увереност, че всичко е наред. Има регенеративно действие върху тъканите и особено кожата, която като външен орган е подложена на силни външни влияния.

Рутиловите включвания наподобяват влакна, коси и от там идва тяхното наименования „косите”, а на Венера –защото тя е богинята на любовта и хармонията. Мистичните свойсва на камъка могат да се нарекат връзката между физическия и духовен свят. Както косата има духовни свойства и определения, така и рутиловите влакна имат своето предназначение. Ние дори не подозираме какво се крие в самите нас, тъй като нямаме директен поглед в организма. И се налага да изучаваме връзката между нас самите като духовно и физическо същество, чрез външни понятия, средства и определения.

Този камък помага да се движим по невидимата нишка между свръхсъзнание и подсъзнание. Съответства на органите за сетивност и преработване на информация – диафрагма, стомах, черва, бъбреци, зрение, слух, вкусови рецептови, както и дишането.

Камъка провокира страховете, тъй като задвижва „застоялата“ или „свита на  топка“ – кълбо от енергия поради страх или стрес. Затова е възможно при носене в допир с кожата, почти веднага да се усети ефект. Ако страдате от хронична депресия, също може да усетите бързо повишаване на настроението. Може да се използва в случаи на необходимост от бърза положителна настройка, шеговитост, проява на артистични способности.

Силата на камъка е в лунна фаза: новолуние и особено в знаците Овен и Телец. Ако Новолунието се намира в някои от тези два знака, то влиянието на камъка има особено магнетично действие. Да се носи за кратко – например: няколко часа на ден.

Добре се съчетава с червен, розов, кафяв, индигов цвят. Кръвна група О е особено възприемчива към този камък, имат отлична синхронизация. Родените през март, юли, септември без значение от датата, също се повлияват особено добре. Също и родените на дати: 2, 4, 22 и 31 без значение от месеца.

Рутиловия кварц е добър помощник при хроничен стрес и негативни емоционални състояния на мнителност, ревност, критичност, апатични състояния. Когато ви липсва мотивация и/или сте силно наранени. Носи се на висулка, гердан или гривна в допир с кожата.

За терапия при безсъние или кошмарни сънища, може да се сложи под възглавницата за 3 вечери подред. Трябва да се измива на течаща вода – винаги след употреба.

Даниела Ангелова

0877 810672

Този текст е обект на авторско право и препубликуването му отчасти или изцяло се разрешава само с посочване на автора и линк към статията.

консултации/обучение/терапия

info@astroanalitik.eu

бутони за споделяне

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*