Лилит във Везни

Другата страна на Луната, онази, която никога не виждаме от Земята.

В астрологията се нарича Лилит 

Лилит е емоционална интелигентност, но преди да се превърне в такава е просто модел на емоционален стереотип или зависимост. Тоест, ние реагираме емоционално по един и същи начин (емоционален навик) в определени ситуации, обстоятелства, или отношения.

Лилит е нашата емоционална страна, която изразяваме интуитивно. Това го правим като деца(и децата го правят), преди да са възпитани и развити у нас, друг вид прояви на емоцията. Което не означава, че тази интуитивна емоционална страна е изчезнала или е спряла да се проявява.

Напротив, тя бива „загърбена“ и забравена, натъпкана някъде между възпитанието и съзнанието. Тази обратна емоционална страна е причина за много емоционални преживявания, които бихме могли да си спестим. Освен това, с нейното разпознаване и приемане се отключват мощни процеси на промяна в съзнанието. Тя се превръща в емоционална чувствителност и емоционална интелигентност, която е ценен дар.
Емоциите имат градация в трансформирането си и един вид прелива в друг, до момента в който биват осъзнавани. Осъзнатите и „превъзпитани“ емоции са емоционална интелигентност

Лилит напуска знака Дева и ще бъде в знака Везни от 1 юли тази година до 26 март 2025 година.

Това са девет месеца в който, всеки от нас ще има възможност да прояви и дай Боже осъзнае, своите емоционални привички. Както и да трансформира емоционалните си нагласи, давайки предимство на своята интуитивна чувствителност (т.е. емоционалност). Това става най-лесно, когато се върнем назад в своето детство и си припомним преживявания, които са оставили някакъв негативен отпечатък върху нас. Спомнете си събитието и преживяването, независимо дали се касае за малко (незначително) или голямо (значимо) събитие(случка).

Лилит във Везни ще провокира всички стаени емоции и придобити емоционални стереотипи свързани с взаимоотношенията, партньорството, любовта и връзките. Особено любовните, но също така ще засегне всички други (родителските, семейните, деловите, приятелските и тн). Онова което ще „извади на бял свят“ знака Везни е вродената ни любвеобилност, отношението ни към другите хора и околния свят. Нашата вродена съвместимост и потребност от споделяне с другите. Тук ще възникнат най-големите клишета, що се отнася до брачното партньорство, любовните връзки и взаимоотношения, деловите и бизнес отношения (особено съдружията), изборите за професионално поприще и развитие, сродните души или другото ми Аз.

Лилит ще ни предостави условия в които ние обичайно реагираме по навик, а не, чрез дълбокото си усещане за нещата. Със сигурност ще се наложи да преразгледаме чувствата и отношението си, особено своите убеждения по отношение на брака, партньорството, бизнеса/работата, приятелската среда, семейните отношения, нашите убеждения и чувства спрямо родители, възпитатели, роднини, хората на които вярваме и приемаме, и онези които отхвърляме по някакъв начин.

Преди да достигнем до емоционална интелигентност, се преминава през почти всички негативни емоционални състояния, особено тези свързани с разочарование, очаквания, надежда, доверие, гняв, осъдителност, срам, страх или обобщено, преминаваме през призмата на наказанието!

Помислете за убежденията си относно приятелството, брака, семейството, парите, професията или бизнеса, помислете за това -колко пъти сте имали нужда от емоционална подкрепа или разбиране и не сте ги получили?! Помислете, какво ви кара да се чувствате ощетени, наранени, онеправдани, неуспяли и най-вече какво смятате за правилно(редно) или нередно?!

Сега си помислете и как сте се самонаказвали при всяка грешка, при всяко предателство или разочарование, помислете и за очакванията си спрямо себе си и спрямо другите?!

Ще трябва да намерите своята си вродена емоционална чувствителност, излизайки от рамките и клишетата на всяко заучено емоционално поведение, за да бъдете свободни.

Само по този начин можем да разполагаме разумно с енергията на знака Везни. Знака на разбирателството, споделеността, любовта, подкрепата и доверието.

Лилит във Везни ще ни предостави възможност да открием естествените си връзки, отношения, професионална или бизнес среда, естествените си дарби и заложби, естествени любими и въобще всичко което е част от нашето духовно естество. Духовното семейство не винаги е и физическото ни такова, затова е важно да разпознаваме своите духовни връзки и взаимоотношения.

Със сигурност ще имате механично възвръщане на ситуации или случки в които ще реагирате или заучено/по навик/ или ще намерите сили за размисъл и осъзнаване. Обикновено такива ситуации пораждат някаква негативна емоция и човек се чувства „като жертва“ на обстоятелствата или хората, от което следва емоционална драма и разбира се – наказание или самонаказване, самосаботаж, или пък и двете. Нищо и никой не ни наказва, предава, разочарова, мрази и тн., без нашето съгласие. Това не означава, че не съществува жестокост, изневяра, измама, лошо стечение на обстоятелства и тн. Съществуват разбира се. Въпросът е в това, ние как ги приемаме и реагираме. Има неща които не зависят от нас, но това което зависи от нас е как го възприемаме и как се справяме.

Желая ви попътен вятър към себе си. Намерете своето вътрешно упование и преодолявайте емоционалните си негативни нагласи. Това ще ви помогне да сте повече себе си, да се доверите на себе си, на живота си, на любовта си и на съществуването си.

Даниела Ангелова

 Астропсихолог

Този текст е обект на авторско право и публикуването му отчасти или изцяло се разрешава само с посочване на автора и линк към статията.

За изготвяне на хороскопи/диети/обучение/или терапия, пишете:

astroanalitik@abv.bg

Цялата статия във видеото

споделяне във facebook

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*