Лилит – емоционална интелигентност

Другата страна на Луната, онази, която никога не виждаме от Земята.

В астрологията се нарича Лилит 

Казано на разбираем език, това е нашата емоционална страна, която изразяваме интуитивно. Това го правим като деца(и децата го правят), преди да са възпитани и развити у нас, друг вид прояви на емоцията. Което не означава, че тази интуитивна емоционална страна е изчезнала или е спряла да се проявява.

Напротив, тя бива „загърбена“ и забравена, натъпкана някъде между възпитанието и съзнанието. Тази обратна емоционална страна е причина за много емоционални преживявания, които бихме могли да си спестим. Освен това, с нейното разпознаване и приемане се отключват мощни процеси на промяна в съзнанието. Тя се превръща в емоционална чувствителност и емоционална интелигентност, която е ценен дар. Как можете да разберете каква е вашата обратна емоционална страна(Лилит) и защо е важно да я превърнете в част от вашата същност?

Проследете или анализирайте онази емоция, която най-често се поражда у вас и винаги я игнорирате и се стараете да не я проявите. Няма да ви отнеме много време, нито е нещо сложно. То си е типично за вас, просто не го проявявате навън(спрямо хората), защото би било грубо, невъзпитано, неприлично, отвратително, неблагонадеждно и т.н. да не изброявам още. Възпитанието е най-честата причина да не проявим Лилит, след това идва съзнанието и накрая разума.
Емоциите имат градация в трансформирането си и един вид прелива в друг, до момента в който биват осъзнавани. Осъзнатите и „превъзпитани“ емоции са емоционална интелигентност. 

Идеята за човешкото същество, не е, да бъде лишено от емоция – а, да я разбира и владее, за да може да се наслаждава на този живот. Без емоции, не бихме могли да познаем ни скръб, ни радост. Емоционалното тяло и душата имат много общо и лишавайки се от емоция, ние се лишаваме от душа.

Погрешно е схващането, че трябва да се отървем, да се очистим, да подтиснем, да пренебрегнем, да изтръгнем емоциите. Много хора залитат по окултното и правят неща, които не са им ясни и често имат осакатяващ ефект. Същото се отнася за всякакви „гурута“, които предлагат да се справите с емоциите – от това ми става ясно, колко са наясно тези хора.

Ето и кратки общи характеристики за родените с Лилит в различни астрологични знаци. Можете да прочетете за себе си, като се намерите в месеците и годините. 

За родените: от 14.1.1964 -10.10.1964 г./ от 19.11.1972 – 15.8.1973 г.;/ от 24.9.1981 – 20.6.1982 г.;/ от 31.7.1990 – 26.4.1991 г.;/от  6.6.1999 – 29.2.2000 г./

Лилит е в знака Стрелец и това „ознаменува“ една обща характеристика за тези хора – свободата. Приемат нещата твърде лично и с чувство за принуда. Те носят у себе си непроявено свободолюбие, което, ако не се осъзнае и осмисли, може да прерастне в непоносимост към задължения и лична отговорност. Трудности се явяват в начина им на комуникация и поведение, като могат да демонстрират пълна незаинтересованост или прекалена зависимост. Тези хора имат силна нужда от разбиране и условия за проява на знанията и уменията, житейският опит, духовното прозрение което носят в себе си. Склонни са да спазват правилата – но вътрешно се противопоставят на собствените си решения и чувство за справедливост. Лесно се „палят“, докачливи и могат да таят силна обида за която никога да не разберат другите. Остроумни и духовно нетърпеливи, те преливат от енергия и честото неодобрение на околните води до самоизолация или потъване в „страсти и емоции“ – зависимости. Осъзнаването на тази вътрешна потребност от свобода(интуитивна емоция) е ключът към трансформиране на интелигентна и разумна емоционалност. Техниките за емоционална свобода няма да ви направят наистина свободни – те са само добро допълнение към съзнателното ви обучение, дисциплина и разбиране.

За родените: /от 11.10.1964 – 8.7.1965 г.; /от 16.8.1973 -13.5.1974 г.; /от 21.6.1982 – 18.3.1983 г.; /от 27.4.1991- 21.1.1992 г.; /от 1.3.2000 – 25.11.2000 г./

Лилит е в знака Козирог и общата характеристика за родените тук е сигурност. Поради тази си вътрешна потребност са готови да стигнат далеч, скривайки, неразбирайки и непоказвайки интуитивната си емоционална страна. Чувството за вътрешна сигурност е силно свързано с вярата в себе си(духът в себе си), не толкова като религиозна вяра. Поради тази причина, тези хора могат и са способни да игнорират напълно физическите си потребности и оцеляване за сметка на духовното развитие. Наблюдава се и обратен вариант, склонни да пренебрегнат напълно невидимото(нематериалното/дух) за сметка на материалното си благосъстояние. Тяхното вродено умение е да превърнат всяка идея или въображение(нематериални неща) в практическа материализация. Те боравят толкова умело с енергията(като с пластелин) и могат да превръщат една форма в друга – като преди това създават формата. Изпадат във вътрешна самоизолация или конфронтация, поради липсата на разбиране за сигурност. Тя не се измерва само с физическото оцеляване и благосъстояние, а предимно с вярата(знаенето) за себе си, за същността си като част от огромното Цяло(Дух). Когато осъзнаят, че всичко от което имат нужда(за да бъдат сигурни) е в самите тях, ще спрат да търсят сигурност отвън. Те го правят под формата на непрекъсната работа/ангажименти/логичност и точност, смятайки, че така всичко е под контрол(сигурно е)- може да се вярва. Те самите са достатъчно изпълнителни и не си позволяват израз на неподходяща/неприемлива емоция или просто я заместват с приемлива. Задължително им трябва духовна практика или занимание, което разкрива вродените им духовни способности. Като всеки земен знак, принципът е „ръка да пипне и око да види“, а интуицията се подтиска.

За родените: от 9.7.1965 – 2.4.1966 г.;/от 13.5.1974 – 6.2.1975 г.;/от 19.3.1983 – 13.12.1983 г.;/от 22.1.1992 – 16.10.1992 г.;/от 26.11.2000 – 22.8.2001 г.;/

Лилит е в знака Водолей  и характеристиката за родените е независимост. Тези хора е много вероятно да попадат в условия на зависимост и тяхното бунтарство е начин на изразяване. Ролята им е, да изучат емоциите и мислите, навиците и поведението, общите условия и всичко, което ги кара да се чувстват зависими. Да изграждат и променят себе си така, че да бъдат независими. Бунтарството е израз на тяхното несъгласие и едновременно с това, проявление на вътрешната си независима природа, като не осъзнават, че същинска(абсолютна) независимост не съществува. Всяко същество е свързано с други същества, условия и среда, в този смисъл – Цялото! Тези хора имат работа със собствените си и чуждите зависимости, като имат интуиция и усет за самата зависимост. Често, сами изпадат в зависимост, за да опознаят „системата“ отвътре и да намерят начини и средства за справяне, преодоляване и извоюване на независимост. По този начин са способни и еднакво добре се справят в среда и условия на зависимост, както и на свобода(необремененост). Тяхната роля е да бъдат пример и да учат и останалите на свобода, чрез различни дейности и специалности. Тези хора служат на другите по един своеобразен начин и тяхната „научена“ независимост предават и на другите. Те често са заети с обществени ангажименти или са доста дейни във всякакви организации, дейности, които са поели грижата за хора със зависимости. Тук не влизат само физическата зависимост, а често, психологическа, емоционална, социална, ментална и духовна. Като въздушен знак, начините за проява биват всякакви – от духовни занимания до шофьор на такси, избират си обикновено тип: свободна професия или дейност свързана с услуги за хората.

(ще пиша и за останалите знаци….)

Даниела Ангелова

 Астропсихолог

Този текст е обект на авторско право и препубликуването му отчасти или изцяло се разрешава само с посочване на автора и линк към статията.

За изготвяне на хороскопи/диети/обучение/или терапия, пишете:

astroanalitik@abv.bg

FB група: Астроаналитик – звездите не спят
FB страница: Център за астропсихология и астропсихотерапия

бутон за споделяне

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*