Личните перспективи

Всеки човек има собствен уникален потенциал и многообразие от перспективи.

Понеже човек познава една много малка част от себе си той живее с чувството, че възможностите са ограничени или напълно липсват. Това е заради ограниченото му познание за собствен потенциал и шаблонните му представи за перспектива. Истината е, че човек е енергиен конгломерат (смесица от разнородна и разносъставна маса, свързани механично) и трудността ни да опознаваме реалистично себе си и светът идва от предварителното ни възпитание или опознавателна система в която сме въведени, така да се каже – модели на поведение(живеене). Ние растем и се възпитаваме в определена среда, която развива у нас определени качества и способности, но закърнява и осакатява други, като не им дава предимство да се развият.

Човек се ражда с определено количество и качество енергия. Как и по какъв начин тя ще бъде използвана е първичен въпрос който не занимава нашето внимание, тъй като всеки учи другите единствено на собствената си опознавателна система и модел. Това означава, че всеки от нас е въведен(възпитан) в определена енергийна матрица в която влага собствената си енергия и съответно личен потенциал.

Обаче трябва да се знае, че човек притежава уникална своя енергийна матрица в която са заложени и всички потенциални възможности за него. Те са наистина многобройни и безкрайни, тъй като имат спираловидно движение – а не линейно. Всички сме научени да мислим и живеем линейно, но всъщност, нито времето, нито събитията, нито процесите, нито в природата съществува такъв живот и такава реалност.

Само в нашите умове съществува линейно време, линейно мислене и линейно движение. Така че, човек има многообразие от възможности, развитие и проявление(разгръщане) на своя личен потенциал. Това е възможно обаче, само когато човек се движи в своята спирала(реалност), а не в права(измислена) линия.

Човешката енергия е в непрекъснат обмен, както кръвообръщението в тялото се движи непрекъснато и си взаимодейства/кореспондира/ със всички органи и системи, така е и с енергията разделена в електро-магнитни полета и резонанси.

Хората които успяват да излизат от линейната права(застой/разрушаване/смърт) и постепенно обръщат и пренасочват движението на енергията си чрез осъзнаване, разпознаване и разбиране, всъщност се включват в собственият си енергиен потенциал и безкрайни перспективи. Те започват да съзнават, че самите те са възможностите, причината, участника, процеса, действията и реалността. Така да се каже, те отключват своята енергийна матрица която съдържа абсолютно всички предпоставки и условия за растене.

Те са тези, които излизат от линейната матрица или илюзията, че всичко е ограничено и невъзможно. Те малко по малко съзнателно напускат този изкуствен свят(реалност) на преднамереното минало и предначертаното бъдеще. Те навлизат в уникалната за себе си вероятност да се осъществяват непрекъснато и да пресъздават миналото и бъдещето – тъй като времето е спираловидно и безкрайно. Те са в собствената си реалност която могат да пресъздават и пресъздават непрекъснато.

На практика, човек има хиляди възможности да се реализира, да оползотворява собствения си енергиен потенциал, да го претворява и оформя като „глина“ в каквото си поиска. Това че, при повечето хора не се получава е защото те са прекалено „добре оформени в определен съд“ и дори не подозират, че ако пожелаят и положат усилия могат да се оформят в каквото си поискат.

Всеки от нас има своя уникална матрица която е в непрекъснато движение. Или се движите по нея механично или съзнателно. За да направите своя квантов скок, просто трябва да започнете да се движите – умствено, емоционално, психически, ментално, витално, астрално и физически.

Съзнанието е като вода, а ума е като лодка. Попътния вятър движи лодката, а не големите вълни.

Всичко е движение и то никога не е в права линия. Ако прекалено сте повярвали, че възможностите са ограничени и вие не сте отговорни за собствените си мисли и поведение.

Наистина, в живота ни всичко е преначертано и известно. Нарича се спирала на времето или живот.

От хилядите рождени карти които съм съставила и разчела се убедих, че наистина има само два вида възможности за човека – ограничени и неограничени. Рождената карта обозначава и двете положения. Да се движиш по правата и по спиралата на времето. Има хора които цял живот се движат по кръга на астрологичните знаци и живота им се случва. За тях всичко е преначертано и възможностите са ограничени. Има и хора които взаимодействат с астрологичните знаци и случват живота, движейки се спираловидно.

Рождената карта не е просто матрицата ви за този живот. Тя не е линейна и статична, начертана и неподвижна, не е абсолютно сигурна каквато ви се иска да бъде. Тя е динамична, активна и съдържа вашия личен потенциал и многобройни перспективи.

Човек е създаден да се движи, живота е движение, енергията е движение. И да се опитваме цял живот да пребиваваме в едни и същи убеждения, представи, мисли, чувства и движения е абсолютна илюзия.

Всеки човек има неограничен брой възможности и перспективи за развитие. Това което му пречи е само незнанието и неумението да ги използва. Подготвяйте се за реализации които искате и за които мечтаете. Не се ограничавайте в една и съща матрица и не разчитайте само на механични движения. За възможностите се изисква не само чисто съзнание и непредубеден ум, а и отворено сърце, физическа и емоционална гъвкавост, много дисциплина в изграждане на ежедневни навици, хранене, сън, подходяща среда и взаимоотношения. Казано по друг начин, пълно пренареждане на цялата ви възпитана и изградена опознавателна система и познати модели. Не се сърдете, че са ви възпитали по един или друг начин. Нашите родители и възпитатели са ни предали само онова на което и те самите са били научени. Те са ни представили света такъв, какъвто и на тях са им го предали.

Каквото и да сте преживяли до този момент, трябва да знаете, че това не е окончателно и последно. Ако сте си извадили поука и изводи, трябва да сте сигурни, че те няма да са последните. И ако наистина ви се струва, че светът не предлага много възможности, значи определено не сте в личните си перспективи и неограничени възможности да промените миналото и бъдещето си. Трябва да скочите във времето и това става чрез въображението и мечтите като начало, а след това и като стъпите на пътя към тях.

Как да стъпите на пътя? Като се движите в избраната от вас посока с огромен стремеж, търпение, труд, вяра, надежда и много любов. Като не спирате да дерзаете и вървите. И като не спирате да съзнавате/разбирате, като не се страхувате да експериментирате, да опитвате, да правите, да учите, да се изучавате и опознавате, да разгръщате себе си непрекъснато. Тогава си в спиралата на времето, и тук и сега е винаги СЕГА.

Даниела Ангелова

Астропсихолог

0877 810 672

Този текст е обект на авторско право и препубликуването му отчасти или изцяло се разрешава само с посочване на автора и линк към статията.

astroanalitik@abv.bg

https://www.facebook.com/DanielaAngelova.astrolog/

сподели ме

Facebookyoutubeinstagram


Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*