Лунни възли и възприятия

Северен лунен възел и Южен лунен възел оказват силно енергично, психоемоционално влияние върху живите организми на Земята. Както Луната има своята психологическа характеристика и повлиява основните емоционални реакции и тип емоционалност, така и нейните два „възела“ оказват специфично влияние върху нас.

Луната регулира нашето магнитно поле и воден баланс, оказва директно влияние върху лимфната течност (работата на лимфната система) и психофизиология.

Лунните възли имат ролята на „емоционален барометър“ и повлияват основно възприятията и степента на чувствителност.  Тези две „точки“ от лунната орбита имат противоположно и допълващо се психологическо значение. Те ни дават информация за миналото и настоящето, как и къде се припокриват, какво ни е важно да променим, къде да постъпим различно, какъв е нашият психоемоционален шаблон и възприятия.

Северен лунен възел обозначава настоящето и настоящата ни възприемчивост (как го възприемаме сега) и съответно реагираме, указва ни условията през които преминаваме и какви са нашите нови предизвикателства, как да внедрим опита от миналото, как да се излекуваме от емоционални и физически травми.

Южен лунен възел обозначава миналото и онова което сме възприели някога, какво сме преживяли, как сме преминали през събития и случки, какво носим със себе си като душевен опит, с какво да се разделим и в коя област сме постигнали пълнота и не е важна понастоящем.

Тези два възела могат да се разглеждат като два магнита с + и -, в този смисъл, те винаги се привличат и действат заедно. Така виждаме, че те са допълващи, а са противоположни, защото попадат в противоположни астрологични знаци с различен характер и качества които да усвоим.

Лунните възли имат особено силно въздействие върху кръвни групи: А и В, слабо при О и АВ. 

Те имат характер на противостоене и често в психоемоционален план се наблюдават взаимно изключващи се психологични и емоционални реакции (поведение). Затова са много важни (в рождената карта) за нашето психично здраве и зряло емоционално отношение.

Както всичко останало, лунните възли имат цикъл на преминаване през астрологичните знаци.

Преди няколко дни се случи нещо такова, те преминаха в знаците Телец – Скорпион и ще останат там няколко месеца. Това променя нашата емоционална настройка, възприемчивост и проявление. Указва ни в какво да бъдем внимателни, какво си носим в душата от миналото и какво е важно за нас в настоящето. Как да ги обединим и да не се противопоставяме или пренебрегваме минала опитност, как да продължим напред, какво ни предстои и в кои житейски сфери се проявяват.

Северен възел в Телец – ще бъдат провокирани чувството за разбиране, любов, приемане, красота, изкуство, съдържателност, полезност, развиване и изразяване на качества като търпение, любвеобилност, умереност, съзидателност, дарби и таланти, но също и неотстъпчивост, алчност, чревоугодничество. Знака засяга уменията да обичаш и да бъдеш обичан, да прецизираш и да разрастваш, да материализираш и опазваш. Може да обостри чувства на неприемане, инат, капризност, недоволство, егоизъм и скъперничество. Изразяване на негативни емоции или страсти като ревност, чувство за собственост, прекалено угаждане и нежелание за промяна.

Ще се очертаят ясно душевните и материалните потребности, чувството за ритъм, знанието и познанието, недоверието и безверието, търпението и неотстъчивостта, могат да се откроят силно богатство и бедност, видното и скритото. Чрез засилване на чувствителността при много хора, могат да се породят желания и потребност за материална сигурност, финансова защитеност, да се преразгледат убеждения и знания относно парите и себереализацията. Може би, точно в този знак ще научим какво е цена и стойност, какво е качество и количество, какво е дух и материя!

По време на Северен възел в Телец ще се наблюдават повече случки, условия и чувствителност в сферата на финансите, любовта и връзките от всякакъв характер, областта на имотите, земята, природните ресурси и човешките ресурси, изразяването на дарби и таланти, търсене на добри условия за спокоен и съдържателен живот, постигане на финансови успехи и съдружия. Много хора ще преразгледат собствените си приоритети по отношение на парите и работата, начините по които придобиват или губят, разбирателството и любовта във връзките, ще преосмислят поведението си, желанията и целите, партньорствата си, брака, други ще продължат да развиват своята работа, връзки, качества и умения. При всички положения в следващите месеци всички ние ще се стремим към повече уважение, обич, подкрепа, обединение, творчество, практически ползи за повече хора, към това да установим повече полезност, приятност, любов, сътрудничество, подкрепа.

Много хора ще променят и пренастроят емоционалните си и физически навици, ще променят своите приоритети, много хора ще сменят средата и условията в които живеят и работят, ще се промени качеството и количеството, много хора могат да изгубят смисъл, да се променят или разпаднат техните убеждения, вяра, връзки по отношение на хора, цели и начин на живот. На широко обществено ниво може да наблюдаваме цялостно преустройство в материален и финансов план, начините и методите на търговия, организации, съдружия, туризъм, финансови структури, икономика, земеделие. С управител Венера в знака Телец, напълно ще се промени физическото и материално поле и личната чувствителност на всеки човек. Този период засяга масовите икономически и търговски методи и средства, физическата обстановка, материалните активи и пасиви, любовта или егоизма като приоритет!

Южен възел в Скорпион – този знак засяга тайното, завоалираното, скритото и неговата практическа сила. Не случайно знака Скорпион е двойнствен знак на духа и на материята! Той носи скритите знаци и послания, фактите и причините, „дъното и небето“, двойнствената природа в човека -материя и дух. Скорпиона носи изключително сложен характер и ще го усетим по това – на какво отдаваме вниманието и енергията си, какви страсти ни владеят и какви желания имаме. Той ще ни посочи къде грешим, в какво сме се подвели, какво не желаем да видим или признаем, каква основна настройка имаме в живота – песимистична или оптимистична, в какво вярваме, какво отричаме, какво не показваме, какво не познаваме и в крайна сметка ще ни носи истината.

Ще ни донесе неща от миналото, ще породи потребност да знаеш повече за себе си, ще ни кара да се съмняваме и проверяваме, да сме предпазливи, прозорливи и да разчитаме на собствените си умения и крака! Ще ни научи на отговорност и смисъла на този живот, как чрез енергията създаваме собствените си възможности и пречки, ще ни покаже и спомогне да изчистим кармични връзки и емоционалната зависимост, ще ни разкрива тайни чрез спомени и сънища, ще ни предостави изобилни факти за манипулации, лицемерие и лековерие. Сферите на показ ще са здравето, сексуалните връзки, брака, финансовата област, психиката и физиката на човека. 

Това е чудесно време да разбереш собствената си истина, обективната истина и абсолютната истина. Да прозреш свои предишни животи, да разбереш смисъла на този си живот, да намериш своето място и любов, да срещнеш любовта на душата си, да разбереш съдбата си.

В наталната(рождената) карта на всеки човек, тези възли заемат различни положения и житейски сфери, и според това е засегната и съответната област в която най-силно ще усетят характера на възлите и ще трябва да се съобразят с тях, без значение дали искат или не искат.

Кратко описание на възлите в домовете.

Северен възел -Телец в 1ви дом(асцедент) – Южен възел-Скорпион в 7ми дом(десцедент) – трябва да промените своите зловредни навици, да развивате в себе си качества като търпение, спокойствие, съзидателност, приемане, умереност, разбиране. Да обърнете внимание на свои дарби или умения, да създавате и запазвате. Това ще става чрез сферата на партньорството, брачните отношения, съдружията, хората в близкото ви обкръжение. 

Северен възел-Телец във 2ри дом – Южен възел -Скорпион в 8ми дом – засяга личните ви представи, очаквания, познания и умения относно материалното, финансовата сфера и всичко свързано с осигуряването на финанси, тук влиза така наречената – материална карма. Независимо дали сте богат или беден, уроците са свързани с печеленето на средства – чрез какво, как, засяга финансовата самостоятелност. Това ще се случва чрез материалното наследство, къде сте се родили и какво сте наследили, засяга общуването и средата, сексуалните отношения, здравето чрез които вие се учите на независимост, идентичност, финансови норми и баланс.

Северен възел-Телец в 3ти дом – Южен възел-Скорпион в 9ти дом – ще трябва да осмислите и разбирате първо себе си, да се грижите за здравето и благосъстоянието си, да можете да разпознавате сродните условия, възможности, сродните си души, да не се увличате по хора и връзки които външно демонстрират едно -а вътрешното им съдържание е друго. Кога и къде да поставяте граници, какво е полезно и вредно, намиране на баланс между материален и душевен комфорт. Това ще става чрез сферата на общуване, комуникация, пътувания, идеи, обкръжение.

Северен възел-Телец в 4ти дом -Южен възел-Скорпион в 10ти дом – уроците и възможностите са свързани с областта на семейството, роднинските връзки, недвижимите имоти и разбирането за семейство – тук голяма роля има духовното семейство. Може да установите, че живеете или сте се родили при хора с които имате връзка от преди, може да срещнете хора от вашето духовно семейство, или да се справяте с проблеми и трудности в семейството. От друга страна чрез професионалното ви поприще, ориентация, цели, професионалните ви избори ще бъдат съобразени с духовното ви образование. Може би там, ще попаднете на хора които да ви предават своите знания и умения.

Северен възел-Телец в 5ти дом -Южен възел-Скорпион в 11-ти дом – сферата на любовта и нещата които обичате, желанията и целите свързани с повече радост, щастливост, грижовност и споделеност ще излязат на предна линия. Това може да налага промени в себе си които трябва да направите, промени в средата която живеете и общувате, навиците си, преодоляване на страхове. Уроците са свързани с духовната любов и материалната обезпеченост, но и сила да устоиш или да продължиш по избран път. Чрез приятелската среда, непринуденост и истина ще трябва да преодолеете своите страхове свързани със самота, неприемане, неразбиране, ще трябва да се разделите с илюзорни връзки или очаквания. 

Северен възел-Телец в 6ти дом-Южен възел-Скорпин в 12ти дом – тук е засегната сферата на здравето, чувството за отговорност и задължения, деловата сфера и деловите цели и отношения, като ще трябва да се научите да искате и да можете. Да се справите с емоционалното отношение и обвързаност с работата или хората и вместо това да се отдадете на нещата които наистина ви удовлетворяват. Ще трябва да преосмислите мнението и убежденията си относно образованието(знанието) и образованост (познание), да се научите на концентрация, вяра, лични духовни практики, да разбирате посланията. Чрез ограничения от всякакъв характер, чрез очаквания или изисквания към вас, чрез провокация на чувството ви за вина/отговорност или задължителност от страна на другите – вие ще трябва да се търсите и намирате всеки път. Пазете се от ласкатели, лъжеучители, лицемери, обещания за лесни пари и успехи. 

(ако искате да знаете къде попадат вашите лунни възли, можете да ми пишете)

Даниела Ангелова

 Астропсихолог

0877 810 672

Този текст е обект на авторско право и публикуването му отчасти или изцяло се разрешава само с посочване на автора и линк към статията.

консултации/ индивидуални прогнози/обучение/терапия:

info@astroanalitik.eu

Астропсихология и астропсихотерапия

споделяне в социални мрежи

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*