Марс в Близнаци

Планетата Марс символизира движение и активност.

Свързва се с общата активност на човека и способността му да се движи. Съответства на двигателната активност, общата енергичност и дееспособност у човека. Има влияние върху поведението и случките.

Планетните характеристики имат своите енергийни съответствия в природата, човешкия организъм и кръвните групи.

Енергията на Марс в Близнаци повлиява емоционалния и ментален център в човека и неговата психична устойчивост, изостря сетивата и емоционална реакция. Висока активност на ума, което задейства определени мисловни модели, представи и въобще индивидуални нагласи. Поради своята подвижност, знака Близнаци може да създаде висока производителност на ума, но и силна разсеяност и емоционални желания за много неща. Общуването е наситено и човек има желание за комуникация, за попиване на много и различна информация – която обаче ума обработва! 

В знака Близнаци енергията е променлива и непостоянна, което поражда усещане за емоционално насищане и изчерпване. Да се внимава с пренатоварване на ума и психиката, да се отсяват важните неща и приоритети, да се устоява на някаква последователност.  

През този период може да сме по общителни и комуникативни, да научим нови неща, да пътуваме или да пренасочим вниманието си в точно определени действия. Да се внимава в конфликтни обстоятелства или хора, да няма излишно говорене, обещания или договорки без доказателства. Промяна в начина или качеството на комуникация се налага по един или друг начин, възможно изясняване, предоговаряне, подновяване на договори/уговорки, срещи с познати хора, запознанства, изграждане на нови връзки които могат да бъдат краткосрочни или дългосрочни.

Менталната, умствената активност са високи и това поражда силни емоции. Марс може да ни помогне да установим трайни познанства или да ни раздели с определени хора и среди. Прекаленото фиксиране, натрапчивост, разпиляност, разсеяност, раздвоеност и нетърпение са част от нещата за които да се внимава. 

Добре е да се овладява чувството за знаене и можене, да се изпипват нещата и да се проучва информацията. Небрежност или емоционално обвързване може да причини щети които да костват последващи усилия, работа или повторение на наученото. Да се внимава с прекалените рискове, доверяване или нереални/илюзорни представи, непроверени факти и „голи“ обещания. 

Марс в Близнаци носи възможност за бързо усвояване на материал и добра преценка, анализ на ситуацията и проява на гъвкавост, бързина и лекота в общуването и действията.

Възможни дихателни проблеми, хрема, температура, алергии, нервно неразположение, психична умора, проблеми със съня, вегетативна система и нарушено чувство за време и място.

Подходящи цветовесинята гама и магента – внасят спокойствие, яснота, воля, отсяване.

Аромат/масло от босилек, здравец, кедър – психично здраве и тонус, ясно виждане, разумност.

Кристалите и камъните през този период трябва да се използват много внимателно. Не ги смесвайте, редувайте ги, тяхното действие може да бъде по-бързо и мощно.

Даниела Ангелова

 Астропсихолог

0877 810 672

консултации/обучение/терапия:

astroanalitik@abv.bg

Тази статия е обект на авторско право и публикуването отчасти или изцяло се разрешава само с посочване на автора и линк към статията.

 

https://web.facebook.com/DanielaAngelova.astrolog/

 

spodelime.com

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*