Марс в Овен

Планетата Марс символизира движение и активност.

Въпреки че, най-често се свързва с двигателната активност, всъщност Марс съответства и на общата енергичност и дееспособност у човека – психологическа, емоционална, двигателна, ментална и физическа. На планетата Марс се приписват различни качества, но това не е така. Планетните характеристики имат своите енергийни съответствия в природата и човешкия организъм.

Качествата са определени свойства, признаци, които отделят една същност от друга. И в този смисъл планетата Марс способства за развиване и проява на определени качества у хората, като смелост, упоритост, енергичност, хъс, борбеност, решителност, ментална сетивност както и лидерски умения – инициативност, настоятелност, независимост, ентусиазъм, авторитарност.

Именно, поради тези специфични качества и умения които може да изгради един човек, планетата Марс се свързва с тях. Високата енергичност и дееспособност на всички нива са отличителните свойства на Марс, както и всичко свързано със самата(личната) енергия на човек, която той моделира и влага. Всеки човек има различна степен на енергичност – тоест, свой ритъм на енергия. Онова което ни кара да се движим, да мислим, да чувстваме, да усещаме, да засилим определена емоция или да се самомотивираме (самонавиване) е енергията на Марс. 

Тази планета задвижва и усилва нашата енергия – явява се като енергиен „нагревател“ и ни кара да се „нагорещяваме“. Затова и често се приписват на Марс, чувства като: гняв, раздразнителност, буйност, нетърпение, припряност, силни емоции и т.н. Винаги когато излизате от обичайния си ритъм и усетите адреналин – можете да сте сигурни, че енергията на планетата ви провокира.

При преминаване в различни зодиакални знаци, планетата Марс има и специфични проявления, които провокират у нас характерни свойства и качества.

Марс в знака Овен „плува“ в свои води. От този знак започва творението, той бележи в живота  на човека първото субективно, неясно осъзнаване на съществуваванието и встъпването на човека по пътя на жизнения опит. Двигателната активност и чувството за движение, физическата и психическата ориентация и координация са силно повлияни, защото е период на преориентация и възобновяване на усилията за самопознание.

Основните характеристики на Марс в Овен са енергичност и сила породени от духовната ориентация и съсредоточение, а на физическо ниво това е импулс, действието, вършенето, правенето, движението. Овен традиционно съответства на началото, всяко начало на дадено начинание и действие, изразява категоричност и необратимост.  

Това е време на посока, влизане в друг етап на разбиране (съзнание), енергията тече в две посоки – едната се разгръща на духовно ниво и живота на Духа, а другата в човешките форми и човешката еволюция.

В Овен човек започва своя път от неопределен духовен порив към справедливост. 

Енергията на Марс в Овен ни позволява да започнем отначало, да преобърнем себе си, нещата и възможностите в своя полза, да имаме достатъчно сила и устрем да надраснем личността си и да се посветим на духовната си същност. Да съумеем да обединим двата свята в себе си – духовен и физически, реорганизирайки своя опит и жизнена сила за постигане на нови форми (възможности) на проявление. Прилагането на тази жизнена енергия(сила) зависи от менталното внимание в човека -дали е насочено в духовното или човешкото същество. Овен е знака с огромна сила на ментално ниво!

Марс в знака Овен ни дава възможност да се освободим от всичко ненужно!

През този период(около месец и половина) е удачно да предприемаме нови начинания, стъпки и действия, само ако сме променили своето виждане, ако използваме жизнения си опит и духовни стремления. Така или иначе през този период ще има промени от външно естество, важни са обаче промените от вътрешна подбуда и стремежи. Това е време на действия породени от вътрешна и/или външна необходимост, мощни импулси и силни колебания, на невероятни усилия които често бележат много неуспехи, но в крайна сметка винаги носят духовна печалба. Ако човек успее да слее могъщата сила на духовния импулс и човешката си воля, то през този период са възможни най-големите постижения и успехи. Удачно време за повече физическо движение, лично творчество, занаяти, професионално и личностно израстване, ярка индивидуалност изразена специфично за всеки човек. Поради високата ментална активност е добре човек да се вслушва в собствените си потребности, намерения и импулси, както и задължително да ги изразява в правене.

Ключовата дума е надежда, защото в Овен е Космичния Мислител, само стремящият се човек полага усилия да разбира (осъзнава) напълно своята съдба, да я приеме да стане неин Арбитър.

Възможни са проблеми на „нервна почва“ и затова е задължително да се погрижим за здравето си. Обостряне на главоболие, проблеми със съня, венци и зъби, хронични проблеми от всякакво естество(слабо място). Силна и крайна емоционалност, психическо напрежение и чувство на недоволство, гняв и раздразнение. Спорт, разходки и активна физическа дейност, алтернативна медицина и терапия подобряват общото здравословно състояние.

Терапия с цветове, масла, аромати, кристали, билки, всичко природно и натурално е много полезно. Подходящи са плуване, физически упражнения, позитивно градивни четива, хомеопатия, ароматерапията, цветотерапия, внимателна терапия с кристали, леки и натурални храни, промяна в хранителните навици.

Цвят –  розовочервени нюанси – имат стабилизиращо психоемоционално действие.

Кристали/камъни за периода са планински кристали.

Даниела Ангелова

 Астропсихолог

0877 810 672

Този текст е обект на авторско право и препубликуването му отчасти или изцяло се разрешава само с посочване на автора и линк към статията.

консултации/обучение/терапия:

info@astroanalitik.eu

https://web.facebook.com/DanielaAngelova.astrolog/

https://www.youtube.com/watch?v=dbpeGlZvLmw

spodelime

Facebookyoutubeinstagram


Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*