Марс в Овен

Планетата Марс символизира движение и активност.

Свързва се с общата активност на човека и способността му да се движи. Съответства на двигателната активност, общата енергичност и дееспособност у човека. Има влияние върху поведението и случките.

Планетните характеристики имат своите енергийни съответствия в природата, човешкия организъм и кръвните групи.

Енергията на Марс в Овен повлиява емоционалният център в човека и неговата двигателна активност, изостря неговото възприятие и реакция. Прекалена активност на ума и чувствата, припряност, импулсивност, лесна раздразнителност и промяна в емоционалните настроения. 

В знака Овен енергията е предимно активно постоянна. Изразява се предимно чрез емоциите, реакциите и поведението, инициативност, енергичност. Човек може да променя настроенията си, но силата на настройката в ума или чувствата е постоянна.  

През този период можем да проявим завидна упоритост, смелост и действия в посока на нашите планове и цели, или просто за да устоим на трудни обстоятелства. Подходящо време за двигателна и физическа активност, за справяне с предизвикателства от различен характер, за нови начинания или нов подход, за дейности които изискват повече физическа работа и сили. 

Кардиналност, линия на поведение, решителност, вяра, смелост, нов етап, ново начало, нови движения, новости които предприемаме или се налага да приемем. Ентусиазъм.

Свръхсъзнанието е активно и провокира определени емоционални настроения, идеализмът и вярата са силни, напрежението се поражда от прекалено мислене или силни желания. Възможна припряност, нетърпение, избухливост, обостряне на страхове и инстинктивно поведение. 

Човек може да придобие сила от вярата и идеалите си. Любовта и обичта могат да бъдат толкова мощен импулс, че да преодолее всякакви граници на личното съзнание и да човек да се свърже със свръхсъзнанието, свръхестественото, свръхизмеримото.

Удачни са през този период физическите действия и дейности, движението като средство за извършване на полезна работа. Ума е прекалено активен и може да породи силни чувства, страсти и емоции, които обаче и могат да преминат бързо. Добре е да се овладява импулсивността и лесната раздразнителност, като човек не се „мята“ от едно желание в друго, лесна е мотивацията – но е трудно тя да се държи, непостоянство. 

Марс като характер на действието в Овен – ще ни изпълва с енергия, мотивация, хъс, упорство, смелост, решителност, нетърпение. Можем да преодолеем несигурността и да предприемаме, да инициираме, да дадем личен пример, да се преборим и да успеем в начинанията.

Възможни проблеми с двигателните функции, свръх активност и емоционалност, проблеми с мускули, сухожилия, възпаления, втрисане, обостряне на здравословни проблеми които могат да се дължат на силни емоции и чувства, прекалено преживяване и натрапчиви мисли.

Подходящи цветовекеремидено, магента, цикламено – подпомагат за емоционален и физически баланс, хармонизират, защитават, съхраняват.

Аромат/масло от тамян, омайниче, босилек – укрепват вярата и физическото тяло.

Кристалите и камъните през този период трябва да се използват много внимателно. Не ги смесвайте, редувайте ги, тяхното действие може да бъде по-бързо и мощно.

Даниела Ангелова

 Астропсихолог

0877 810 672

консултации/обучение/терапия:

astroanalitik@abv.bg

Тази статия е обект на авторско право и публикуването отчасти или изцяло се разрешава само с посочване на автора и линк към статията.

https://web.facebook.com/DanielaAngelova.astrolog/

бутони за социални мрежи

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*