Марс в Рак

Планетата Марс символизира движение и активност.

Свързва се с общата активност на човека и способността му да се движи. Съответства на двигателната активност, общата енергичност и дееспособност у човека.

Планетните характеристики имат своите енергийни съответствия в природата, човешкия организъм и кръвните групи.

Енергията на Марс в Рак повлиява нашата емоционална природа и психосоматика, което може да доведе до прояви на много и различни емоционални състояния, а най-вече крайни и повтарящи се. Трябва да се обръща внимание на психосоматичните симптоми, които тялото ни проявява под формата на силна чувствителност, определена болка или възпаление, въобще сигналите на тялото които могат да бъдат доста разнообразни. Трудно ще се управляват емоциите, висока склонност към емоционални реакции и действия, всяка мисъл и възприемане могат да бъдат „силно украсени“ и преувеличени. В същото време ще изникват спомени и преживявания, изказани и неизказани желания, думи, поведение и действия които да обострят или провокират определени емоционални модели, страхове, зависимости, гняв, раздразнение и различни настроения – на всичко това трябва да се обърне специално внимание.

Марс в Рак може да ни помогне да съзнаваме емоциите си и настроенията, да „разчитаме знаците“ на своите желания, пориви и действия. Чрез емоционалната чувствителност и сигналите на тялото можем да установим и разберем своите подсъзнателни страхове и мечти, в какво прекаляваме, какво ни липсва (какви са личните потребности), към какво се стремим и дали нашите действия съвпадат с тях или трябва нещо да променим. 

Почти два месеца (до 12.6.) планетата Марс в Рак ще ни „накара“ да обърнем внимание на действията и поведението си, как реагираме ( с какво чувство и настроение) на всяко нещо в ежедневието си, с какво се занимаваме активно, в какво участваме и по какъв начин го правим. Чрез какви емоции изразяваме своето мнение, гледна точка, отношение, желания, цели, намерения и как другите „разчитат“ нашето поведение. Водната стихия на Рака съответства на инстинктите и физиологията, а чрез енергията на Марс ще се задвижи. Затова е важно през този период да опознаваме своите емоционални състояния и тяхното физическо съответствие в тялото, да обръщаме внимание на мислите и чувствата си, да променяме и приведем своята двигателна активност, режим на хранене, сън, общуване, психическа активност и енергия в баланс и равновесие. Сферите на влияние и силни емоции могат да се окажат семейството, семейните и роднински отношения, възпитанието и възпитаните у нас родителски/родствени модели, унаследеност, създаване на семейство/забременяване/, наследствените генетични разположения, всичко свързано с недвижими имоти, подобрения/ремонти, физическата и емоционална среда около нас.

Периода е добър за преодоляване на емоционални травми, изясняване на обстоятелства и ситуации, промяна в поведението, започване на лечение или терапия, подобряване на общото състояние на организма, повече двигателна активност, вътрешна устойчивост и разбиране на себе си и околните.

Възможни са физически проблеми свързани с емоционални състояния, настроения и чувства. Това са стомашни неразположения, възпаления, кожни проблеми, нарушения в обмяната на веществата, жлези с вътрешна секреция, нервно напрежение, вариране на кръвно налягане, главоболие, мигрени, избухливост, обидчивост, раздразнение, нетърпимост, безсъние. Може да се подобри нашето здравословно състояние чрез повече движение, плуване, ароматерапия, хранителен режим, спорт, любими занимания, грижа за кожата и външен вид, приятно общуване, въобще като си доставяме ежедневна радост, обичаме и се чувстваме удовлетворени.

Даниела Ангелова

 Астропсихолог

0877 810 672

Тази статия е обект на авторско право и публикуването отчасти или изцяло се разрешава само с посочване на автора и линк към статията.

консултации/обучение/терапия:

info@astroanalitik.eu

https://web.facebook.com/DanielaAngelova.astrolog/

 

бутони за социални мрежи

Facebookyoutubeinstagram


Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*