Марс в Скорпион

Планетата Марс символизира движение и активност.

Свързва се с общата активност на човека и способността му да се движи. Съответства на двигателната активност, общата енергичност и дееспособност у човека. Има влияние върху поведението и случките.

Планетните характеристики имат своите енергийни съответствия в природата, човешкия организъм и кръвните групи.

Марс в Скорпион от 1.11. – 14.12.2021

Енергията на Марс във Скорпион повлиява нашата психична активност, подсъзнателните процеси и всичко натрупано като преживявания (спомените, паметта, опитността). Водната природа на Скорпиона носи емоционални и чувствени страсти, настроения, желания и крайности – натрапчивост, контрастност, но и решения. Всичко що се отнася до интимността, сексуалността, вглъбеността, вътрешността, съдържанието, скритото, душевното, непонятното, единното, загадъчното, окултното, истината, но и манипулацията, фалша, прикриването, незнанието, разединението, илюзията, страха, двойнственото проявление в човека.

Водната стихия съответства на астралното тяло и емоционалната чувствителност, която през този период ще е силно повишена. Това ще ни помага и пречи – а в каква степен ще е едното и другото, зависи изцяло от нас. Ще ни помага да сме по-наблюдателни и внимателни към нещата, които ни карат да се страхуваме или да се чувстваме добре. Да отсяваме чуждите емоции и преживявания от своите, да разбираме енергията която е под формата на чувствителност и как я използваме. Ще ни пречи да сме достатъчно стабилни психически и емоционално, което може да доведе до различни състояние на стрес, депресия, сляпо подражание, подвеждане и липса на критично мислене. 

Марс в Скорпион ще ни разкрива истини, ще разбулва илюзии, ще отприщи мощна подсъзнателна енергия, ще повиши значително емоционалните действия, решения, избори, но и личните страсти, амбиции, качества, характер, наследствеността – душевната и генетичната. На социално ниво ще се наблюдават силна пропаганда, убеждения, агресия, насилие – което, понякога е като „захарен памук“, отстояване на мнения, позиции, разделение и сближаване. Онова на което силно трябва да се наблегне е духовното намерение, духовен стремеж, развиване на духовните сетива и добродетели. 

Духът ТВОРИ материята, обратното е невъзможно!

Трудно запазване на статуквото, всичко закостеняло и безвъзвратно отиващо си/разпадащо се. 

Подходящи цветове: светлолилаво, керемидено, слонова кост – помагат за духовно зрение и смисъл, уравновесяват емоционалните състояния, спомагат личния напредък и проявление.

Възможни са здравословни проблеми свързани с лимфна и нервна системи, възпаления, обостряне на хронични проблеми от психично и физическо естество, повишена кръвна захар, вариране на кръвно налягане.

Аромат/масло от евкалипт, тамян – изчистват аурата и защитават, зареждат позитивно.

Даниела Ангелова

 Астропсихолог

0877 810 672

консултации/обучение/терапия:

astroanalitik@abv.bg

Тази статия е обект на авторско право и публикуването отчасти или изцяло се разрешава само с посочване на автора и линк към статията.

 

https://web.facebook.com/DanielaAngelova.astrolog/

 

сподели ме

Facebookyoutubeinstagram


Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*