Марс в Телец

Планетата Марс символизира движение и активност.

Свързва се с общата активност на човека и способността му да се движи. Съответства на двигателната активност, общата енергичност и дееспособност у човека. Има влияние върху поведението и случките.

Планетните характеристики имат своите енергийни съответствия в природата, човешкия организъм и кръвните групи.

Енергията на Марс в Телец повлиява чувствения и физически център в човека и неговата психична активност, изостря физическото възприятие и емоционална реакция. Умерена активност на ума и висока чувствителност, стабилност и увереност в действията, силна възприемчивост и впечатлителност изразени чрез емоциите. 

В знака Телец енергията е предимно пасивна и постоянна. Изразява се в привличане, деликатност, привързаност, любвеобилност, силна притегателна сила. Човек може да има силни желания, страсти, страхове, както и склонност към съхраняване и трупане.  

През този период можем да проявим повече умереност и сигурност без излишно търпение или прибързаност. Да сме съсредоточени в нещата които ни радват, облагородяват, вдъхновяват и ни карат да се чувстваме полезни. Да се прояви повече настойчивост, търпение и чувство за резултатност, съхраняване и подобряване на здравето, възможностите и благоразположеност. Подходящо време за материализация на усилията, инвестиране, бизнес и други дела, устойчивост и вяра в себе си, обстоятелствата и силата на постоянството. 

Творческата енергия е много силна и носи плодотворни възможности за онези, които я използват на практика в действията си. Склонни са повече да дават и са готови за получат резултати и реализация. Повторенията са много очертаващи се през този период, затова е важно в какво упорстваме и какво повтаряме, допринасяме ли с нещо полезно и ново.

Психичната активност е висока и тя се изразява в емоционалните настроения и поведението. Прекомерните желания, привързаност и обсебващи чувства носят разочарование и загуби. Да се влага любов и прилежност във всичко, а търпението е част от успеха.

Добре е да се овладява всичко което е прекалено, да има равновесие и умереност, да не се прекалява с излишества от всякакъв характер – чувства, храна, пиене, мързел, активност. Материалното преобразуване от идеята до направата изисква вяра, търпение и постоянство които през този период могат да бъдат по-лесни, непринудени и естествени. Съсредоточаване в правенето – а не в сроковете на реализиране.

Марс като характер на действието в Телец – ще ни изпълва с творческа енергия, мотивация, целеустременост, търпение, умереност, доверие, деликатност, любов. Можем да преодолеем несигурност и съмнения, да постигнем материални успехи, да спечелим заслуги които нямат нищо общо с финансовото положение, да подобрим начина си на живот.

Възможни проблеми свързани с прекомерност, изтощение, упорство, нехайство, настояване, емоционални покупки и поведение, чревоугодничество, обсебване, психична умора, проблеми със съня, гърло, скелет, хронични оплаквания, алергии.

Подходящи цветовезелената гама и бежово – подпомагат мотивацията и балансират.

Аромат/масло от нероли, иланг -иланг, джинджифил – здраве и тонус.

Кристалите и камъните през този период трябва да се използват много внимателно. Не ги смесвайте, редувайте ги, тяхното действие може да бъде по-бързо и мощно.

Даниела Ангелова

 Астропсихолог

0877 810 672

консултации/обучение/терапия:

astroanalitik@abv.bg

Тази статия е обект на авторско право и публикуването отчасти или изцяло се разрешава само с посочване на автора и линк към статията.

 

https://web.facebook.com/DanielaAngelova.astrolog/

 

spodelime.com

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*