Меркурий в Дева

Планетата Меркурий символизира аналитичните способности, преценка и разумните качества на интелекта. Той е информационен вестител и посредник, общуването и комуникацията са неговата стихия. 

Чистотата на мисълта, полета на мисълта, интуитивната природна интелектуалност е важна!

В знака Дева мисловните процеси и ума са силно под влияние на емоциите и желанието за анализ, подробности, детайлност и „разпарчетосване“, което е чудесно и необходимо в известни граници, но също и желанието да се критикува, недоволства нараства. Земната природа на знака Дева ще способства за повече физическа и практическа активност, двигателния център е силно повлиян, подвижността на ума, настроенията и действията е висока. Може да влагаме повече емоции, да искаме да приложим нещо научено, да свършим повече работа – независимо дали е желана или по задължение. Силно активни са вътрешните нагласи в човека, което засяга не само неговата същност и личност, неговите вътрешни заложби и потребности, но и външното му възпитание, изразяване, начин на мислене (стереотипи, убеждения, принципи и тн). Възможното разминаване между вътрешната морална/ценностна система и външните правила(очаквания, отговорности и тн) да създават силен дискомфорт, неувереност, съмнения и въобще вид депресивни състояния.

Меркурий в Дева има огромно въздействие върху заучените мисловни модели(връзки) и вродената ни потребност да сме любопитни и преживяващи. Интерпретирането на информацията е под силното влияние на ума и моделите за анализ/логика/.

През този период са важни нашите мисли и постъпки, целите и намеренията, емоционалните преживявания и силата на постоянството. Реализация и случване, финализиране, развитие и придвижване на поетите ангажименти, отговорностите, целите и желанията, нещата които искаме да видим в готов вид. В голяма степен, това ще са нашите мисли и емоционални модели от миналото, онова в което сме вложили много енергия, действали сме, правили сме, мислили сме, планирали, учили, сега ще бъде реализирано и видно. Това е времето в което можем да нанесем корекции, да поправим, да нагласим, да предприемем и да свършим нещата по различен начин. Силните сфери на влияние и възможности са свързани с деловата сфера, работа, дейности, бизнес, търговия, общуване и комуникация, грижа и ангажираност – независимо в коя сфера, личната отговорност и приоритети, всичко свързано със здравето (лечение, подобрение, превенция).

Меркурий в Дева може да помогне да бъдем гъвкави, прецизни, критични в смисъл на поправка(да се поправим), в смисъл на това да видим нещата -каквито са. Можем да предприемем нови действия, да се упражняваме в нови навици, да си купим нещо ново.

Възможни са проблеми свързани  с централна нервна система, вариране на кръвно налягане, повишена емоционалност, стомашни неразположения, прекаляване с храна и напитки, повишено чувство на критичност и мнителност, нервност, говорни нарушения, трудно общуване и комуникация, повишено чувство за вина и задължения, лесна смяна на настроения.

Цветове в кехлибарено, светлозелено и кафяво – спомагат за практичност, преценка, умерена активност, душевен уют и защитеност, сигурност.

Могат да се носят планински кристал, зелен опал, пирит, аметист, иолит.

Даниела Ангелова

 Астропсихолог

0877 810 672

консултации и терапия

astroanalitik@abv.bg

Този текст е обект на авторско право и публикуването му отчасти или изцяло се разрешава само с посочване на автора и линк към статията.

https://web.facebook.com/DanielaAngelova.astrolog/

споделяне в социални мрежи

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*