Меркурий в Стрелец

Планетата Меркурий символизира аналитичните способности, преценка и разумните качества на интелекта. Той е информационен вестител и посредник, общуването и комуникацията са неговата стихия. 

В знака Стрелец мисловните процеси и умствената нагласа са силно свързани с външните обстоятелства, условия, мнение и оценка, с изградените от възпитанието и социума – модели. Стрелеца е свързан с разширяване на съзнанието, вродения морал и ценностна система в човека, но също и с неговата социална среда, бит и колективно съзнание. Между двете често има вътрешна борба, конфликт, противоборство под формата на убеждения, принципи, вярвания, клишета от една страна, а от друга чувството за познание, свобода, оптимизъм, вяра, стойност.

Огнената и подвижна природа на знака Стрелец ще спомогне на ума да е гъвкав, адаптивен, а мислите могат да донесат стойностни идеи, комуникацията и общуването да е леко, естествено, любопитно, романтично, но и понякога натрапчиво, ревниво и менторско. Това е подходящото време за учене, изпити, презентации, реклама, образование под всякаква форма, обучение, надграждане, пътувания, търговски сделки, приятни срещи и мечти за бъдещето.

Меркурий в Стрелец може да ни разкрие дълбоки тайни, важно познание, скритите модели /причини/ на поведение, нашата възприемателна и интерпретираща способност. Намерете и отдайте внимание на своето призвание, умения и качества.

Трябва да сме внимателни и наблюдателни към своите собствени мисли, емоционални настроения, желания и цели, да отсяваме всяка информация, да бъдем честни и открити със себе си и близките, да подходим към проблемите и пречките с оптимизъм, разбиране и вяра, да не се отказваме и да съумеем да бъдем верни на вътрешните си намерения, морал и ценности в които вярваме.

Възможни са проблеми свързани със щитовидна жлеза, тънки черва, далак, черен дроб, кръвоносна система, пазете се от преяждане, препиване и въобще прекаляване с каквото и да било, особено с емоционалните настроения и чувства като гняв, раздразнение, тревожност, мнителност и критика.

Цветове в пурпур, светлозелено, светложълто, лилаво, пъстри цветове – спомагат за отваряне на духовните сетива, внасят радост, оптимизъм, доверие, спомагат за добра памет.

Могат да се носят планински кристал, рубин, мъхов ахат, гранат, тюркоаз, цитрин.

Ако нямате задълбочени познания за кристалите, бъдете внимателни с тяхното използване!

Даниела Ангелова

 Астропсихолог

0877 810 672

консултации и терапия

astroanalitik@abv.bg

Този текст е обект на авторско право и публикуването му отчасти или изцяло се разрешава само с посочване на автора и линк към статията.

https://web.facebook.com/DanielaAngelova.astrolog/

бутони за социални мрежи

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*