Меркурий във Везни

Планетата Меркурий символизира аналитичните способности, преценка и разумните качества на интелекта. Той е информационен вестител и посредник. Общуването и комуникацията са неговата стихия. Добрите оратори, писатели и хората, които имат вродено чувство за общуване, хората които умеят да боравят с криптирана информация, хората с ментален нюх, добрите търговци, посланици,  с дар слово, всички имат силен Меркурий в наталната карта.

Меркурий е информацията.

Меркурий във Везни (31.8. -26.9 от 27.9 – 6.11.R) ще ни насочи мислите в повече прецизност и резултатност. Колкото повече трудности или дилеми се явяват на рационално ниво, толкова повече ще се обръщаме към вътрешната си чувствителност, ще търсим лекотата при общуването, изразяването и комуникацията.

Като знак на кооперирането и разбирателството, знака Везни ще спомогне да си сътрудничим първо със себе си, а след това и с околните. Ще трябва да се преодолява инерцията на клишираното критикуване и търсене на непрекъсната вина у другите, да има повече старание за обективна преценка и приемане на различията. Повишените съмнения и неувереност могат да се дължат повече на лични мисловни модели и навици, отколкото на обективни такива. Склонност към крайности и налагане на лично мнение, прекалено внимание към ставащото наоколо (отвън) и някого, прекалено силно е общото и колективното под чийто натиск се променя или формира и личното.

Разбирането не означава задължително съгласие с нещо или някого, а начин да приемем другата гледна точка, друг личен опит или възпитание и да потърсим „събирателната точка“.

Това е чудесно време за коопериране, събиране и плодотворно сътрудничество, сдружаване, а също така и разделителна линия, окончателност, разделяне на „сеното от плявата“. Разпознаване на стъкълцата от диамантите, като имаме на ум – че всяко от тях има своето място и роля. Толерантност и деликатност са отлични качества у човека, но те трябва да бъдат добре осъзнати, промислени и ако са криворазбрани – да бъдат пояснени и проявени както трябва!

Меркурий в обратно движение (ретрограден)

Ще ни събира и разделя със собствените ни мисли, намерения и действия – т.е. нашите нагласи могат да се колебаят, да изпитваме несигурност и неувереност, да се „водим по чужд ъкъл“ или да следваме правила, които са в разрез с нашите вътрешни потребности и разбирания. Ще ни събира и разделя с хора, обстоятелства и ситуации, когато има съответствие и несъответствие между нас. За да използваме най-добре този период е добре да сме насочени само в онова, което сме осъзнали за себе си като важно и неотменно, като не правим компромиси с нещата, които обичаме, в които искрено вярваме и живеем (или искаме да ги живеем).

Родените с ретроградно движение на Меркурий могат да имат изключителни шансове, които е добре да видят, усетят и изберат. Това е лесно за разпознаване – щом нещо върви леко, гладко и синхронизирано, значи е правилно, вярно и трябва да се разгърне.

По принцип е добре да не се занимаваме със слабостите си – а точно обратното. Да се наблегне на качествата и способностите които вече сме развили, като по този начин ще си осигурим нужната среда и условия за справяне с онова, което трябва да поправим или да усилим. Много вероятно е да се явят хора и ситуации от миналото, но също е вярно, че ще има и условия които съответстват на бъдещето ни.

Цветове в златно, кафяво и блясък  – облечете се в светлина. Тези цветове спомагат за развиване на духовните заложби, сродните души и заземяване на духовния опит.

Даниела Ангелова

 Астропсихолог

0877 810 672

Този текст е обект на авторско право и публикуването му отчасти или изцяло се разрешава само с посочване на автора и линк към статията.

консултации и терапия

info@astroanalitik.eu

https://web.facebook.com/DanielaAngelova.astrolog/

spodelime.com

Facebookyoutubeinstagram


Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*