Меркурий във Везни

Планетата Меркурий символизира аналитичните способности, преценка и разумните качества на интелекта. Той е информационен вестител и посредник. Общуването и комуникацията са неговата стихия. 

Меркурий във Везни ни помага да вземаме решения, да търсим баланс и умереност във всичко. Да преразгледаме своите планове и партньорства, съдружия и приятелства, брачни и съвместни отношения. 

През този период ще са важни целите които си поставяме и решенията които вземаме. Намиране на баланс и проява на взаимопомощ, сътрудничество и партньорства от всякакъв характер. Това е времето в което трябва да се погрижим да всички административни, нормативни и други законови норми, срокове, договорни отношения, отговорности и задължения които са неизбежни. Везните ще ни настроят крайно и категорично по отношение на нашите взаимоотношения и връзки. Могат да внесат известна нерешителност, прекалено проточване или отлагане на решения и действия които са важни или необходими. Търсенето на баланс и проява на гъвкавост са най-важното, както и справяне с плахост, зависимост или чувство за безполезност, вина и осъдителност.

Рождената физическа матрица на човека е  свързана с неговата емоционална и ментална природа, която във Везни е изразена чрез другите и връзките които изграждаме. Нашите взаимоотношения с околните и близките, гледната точка към света и самите нас, намеренията и взаимността между хората се проявява силно.

Меркурий във Везни ще ни помогне да преодолеем различията и да намерим „мост“ към подобрение. Да осъзнаем цялата взаимосвързаност помежду ни и това как сме свързани със света, обстоятелствата, трудностите и решенията. Как нашите лични качества и слабости се проявяват и ни помагат или пречат, как променяме средата в себе си и около себе си. Привличането между сродни души е силно и ако не се проявява излишна емоционалност, изисквания и обсебване могат да се породят изключителни събития, срещи, партньорства, съдружия и приятелства.

Меркурий като планета на комуникацията и информацията, знанието в знака Везни ще изостри чувството да отсяваш, да преценяваш, да размишляваш и да търсиш начини и решения. Ще даде предимство на съвместната работа в съответните условия, ще пренареди нашите мисли и ще ни помогне да споделим своите успехи и трудности с другите хора. Ще се търси подкрепа и споделеност, сплотеност, създаване на нови връзки и общи действия.

Възможни са проблеми свързани с храносмилателна система, панкреас, бъбреци, обостряне на страхове, фобии, маниакални мисли, крайни емоционални настроения, недоволство, емоционални драматични настроения, силна психическа и ментална активност което може да доведе до чувство за безизходност, повишен мързел и нежелание за действие, проблеми със съня, намалена физическа активност. Съществено подобряване на здравето имат всички природни методи – билките, ароматите, цветовете, положителната мисловна настройка, ароматерапия, кристали, медитация, разходки сред природата, хомеопатия.

Цветове в златно, сиво, кафяво – спомагат за баланс, умереност, емоционално равновесие, преодоляване на страхове, безпристрастност, внасят повече увереност и балансират.

Могат да се носят злато, нефрит, смарагд.

Даниела Ангелова

 Астропсихолог

0877 810 672

консултации и терапия

astroanalitik@abv.bg

Този текст е обект на авторско право и публикуването му отчасти или изцяло се разрешава само с посочване на автора и линк към статията.

https://web.facebook.com/DanielaAngelova.astrolog/

spodelime.com

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*