Меркурий в Близнаци

Планетата Меркурий символизира аналитичните способности, преценка и разумните качества на интелекта. Той е информационен вестител и посредник. Общуването и комуникацията са неговата стихия. Добрите оратори, писатели и хората, които имат вродено чувство за общуване, хората които умеят да превеждат криптирана информация, хората с ментален нюх, добрите търговци, посланици,  с дар слово, всички имат силен Меркурий в наталната карта.

Меркурий е информацията.

Меркурий в Близнаци ни потапя във виталната и ментална енергия, която изразяваме под формата на мисъл форми, представи, подтик и прозрение. Планетата – вестител е в своята активност и това носи известно психическо напрежение, умствено претоварване, прибързаност и разсеяност на мисловно и физическо ниво. През този период (6.5. -12.7.) имаме съвпад на Меркурий в Близнаци със Северен възел в Близнаци, а това ни носи провокативни и променливи мисли, представи и ментални нагласи. Повторения на мисъл – форми и емоционалност, повторения от миналото по отношение на връзки и партньорства, предложения, новини, общуване, възвръщане на определени спомени, желания и контакти.

В същото време ще имаме нови ментални нагласи и възприемане, които сме изградили и променили в последните години, нови житейски избори и познанства, ще си дадем сметка за собствените си представи и възможности. Вътрешните подтици и прозрения ще идват под формата на мисли, правене на взаимовръзки (асоциации), внезапен интерес към нещо ново, изясняване и яснота в общуването и взаимоотношенията ни с другите, стремеж към нови образователни области и промяна в мисловното статукво.

Сътресението и изменението в менталните структури може да доведе и до физически неразположения, умора, апатичност, сънливост, липса на достатъчно енергия или мотивация за действие – т.е. известна ментална и витална изхабеност, което може да обостри и хронични проблеми от всякакъв характер – особено емоционален. В комуникацията и общуването може да настъпи хаос, неразбиране, противоречивост, да изникнат подсъзнателни (скрити) ментални блокажи които обичайно са „плод“ на емоционални негативни преживявания и травми. Може да има сблъсък на интереси – между личните стремежи и „насадените“ общочовешки представи, като едното и другото търпят голяма промяна.

В личен и социален план може да има доста „словесни престрелки“, празни думи и уверения, неразбиране и неприемане което се дължи на „разпада на изкуственото статукво“ в нашите умове и представи, предубеждения и въобще ментални шаблони. Виталната енергия се проявява на всички нива – емоционално, мисловно, физически и когато тя бъде употребена само (или повече) в едно поле – например менталното, то тогава ще усетим нейната липса или неправилно разпределение в другите полета. Тези други полета са чувствата, емоциите и физическите действия, което касае нашата мотивация, положителна нагласа, желанието за комуникация и общуване, потребността от контакти, споделяне и взаимни преживявания, разбирателство, психичното и физическо здраве.

Правилното разпределение ни носи енергичност и действия които са в синхрон с нашите мисли и чувства, вътрешната нагласа за позитивно общуване, търсене и намиране на личните ни потребности, удовлетворение и пълноценност. Затова трябва да сме внимателни към своите мисли и убеждения, в думите си и обещанията, в поемането на инициативи, предложения, договорни отношения и съдружия, внимателни към собствените си потребности и начин на изразяване, начин на удовлетворение, начин на работа, начин на любов и здраве.

Меркурий в Близнаци ще бъде ретрограден между 30.5. – 23.6.2021 г. и това може да ни донесе известно объркване и подреденост, ще ни насочи в себе си и ще ни изясни важни мисловни шаблони, които трябва да преценим до какво са ни довели и щастливи ли сме от резултатите. Какво в самите нас е привнесено отвън – т.е. научени сме, възпитани сме, опитомени сме в даден модел и го повтаряме несъзнателно и механично, избираме едно и също, и какви са нашите рождени същностни характеристики – рожден модел.

В този период имаме регресивност която ни помага да се освободим от нежеланото, да използваме пропуснатото или неизбраното, както и да рестартираме отново себе си и нещата които са ни потребни.

В ретроградните периоди можем да „пренапишем“ своето бъдеще, преразглеждайки и осмисляйки миналото!

Даниела Ангелова

 Астропсихолог

0877 810 672

Този текст е обект на авторско право и публикуването му отчасти или изцяло се разрешава само с посочване на автора и линк към статията.

консултации и терапия

info@astroanalitik.eu

https://web.facebook.com/DanielaAngelova.astrolog/

бутон за социални мрежи

Facebookyoutubeinstagram


Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*