Меркурий в Близнаци

Планетата Меркурий символизира аналитичните способности, преценка и разумните качества на интелекта. Той е информационен вестител и посредник. Общуването и комуникацията са неговата стихия. 

Меркурий в Близнаци ни помага да променим мисловните си модели и привички. Много е важно да бъде съзнателно и целенасочено, като обръщаме внимание на информацията с която кореспондираме. Силна подвижност в емоционалните настроения. Преходност.

През този период (1.5 – 24.5.2022) може да се изостри нашата менталност – т.е. всеки човек ще усилва своите мисловни модели и навици, като е добре да ги улавя и регистрира от какъв характер са. Менталитет е нещо като манталитет – само че на нивото на ума и мисловните рамки. Вътрешните убеждения на човека играят огромна роля за това да постига успех или провал.

Рождената ментална матрица на човека е често в противоречие с изградените у него мисловни вярвания и предубеденост, които в Близнаци търпят силно сътресение. Можем съзнателно да отдръпнем енергията си от стари/ненужни мисловни рамки и да си изградим нови!

Меркурий в Близнаци ни подава много и различна информация, всеки от нас избира с какво да кореспондира, в какво да участва или как да се снабди с нужните за него отговори, пояснение. Всичко е обмяна на информация и има значение как ние се вписваме и участваме в нея. Подходящо е за преговори, договори, търговия, пътувания, реализация на проекти или цели, засилена комуникация, самоизучаване и промяна в мисловните навици, съзнателност. Можем с повече лекота да преодолеем негативни мисли, самосаботиране и обезценяване, липса на идейност или прекалена тревожност породена от „много мислене“.

Меркурий в Близнаци ще ни помогне да изградим ползотворни връзки и дейности, да опитаме и да приложим нови форми на сътрудничество, търговия, да разширим съзнанието си и да „опитомим“ подсъзнателните процеси. Ментален фундамент.

Всяко нещо има основа върху която се гради или се разрушава изграденото. Много често, ние променяме мислите си, но не променяме тяхната основа. Менталната конструкция е също толкова здрава и силна, колкото и физическа такава. За да я разрушиш и да изградиш нова – задължително трябва да работиш, да използваш своето подсъзнание.

Близнаците са тези, които автоматично боравят с двойнствената природа на информацията.

Чудесно време за комуникация, общуване и взаимосвързаност – не само между хората, а между всичко в нас и около нас. Отсяване и дори отшелничество в информационните потоци – вкл. собствените ни мисли и емоционални настроения, могат да ни концентрират в полезните и наистина качествени и здравословни неща за нас. Изобилие от идеи и взаимоотношения.

Меркурий ще бъде ретрограден между 10.5 – 2.6.2022 г. За родените с ретроградна планета е шанс за постигане на цели, мечти които са пропуснали в миналото. Могат да се възвърнат минали преживявания които са свързани с успех или провал, можете да наваксате пропуснати знания, да възобновите стари отношения и да осъществите или да развиете изостанал проект.

За всички останали, ретроградната планета ще донесе повече импулсивност на която всеки ще реагира различно. Може да сте бързи и да рискувате, може да се уплашите и нищо да не предприемете, може да се освободите от личните си ограничения -а може и да си добавите нови.

Независимо от движението на планетата, възможност за опознаване на личното си подсъзнателно пространство и как то е свързано с вашето съзнание е основен приоритет. Удачни са мисловни упражнения и ментално програмиране – не само да мислим и повтаряме, а и да го живеем!

Възможни са обостряне на невралгични неразположения, засилени емоции, проблеми свързани с дихателната дейност, хронична кашлица, алергии, силна психическа активност което води до нарушения в съня, храненето и физическата активност. Съществено подобряване на здравето имат билките, ароматите, цветовете, положителната мисловна настройка, масажи, медитация, разходки сред природата, кристалотерапия.

Цветове в синята гама  – повлияват съзнателното и подсъзнателното поле, уравновесяват.

Даниела Ангелова

 Астропсихолог

0877 810 672

консултации и терапия

astroanalitik@abv.bg

Този текст е обект на авторско право и публикуването му отчасти или изцяло се разрешава само с посочване на автора и линк към статията.

https://web.facebook.com/DanielaAngelova.astrolog/

бутон за социални мрежи

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*