Меркурий в Козирог

Планетата Меркурий символизира аналитичните способности, преценка и разумните качества на интелекта. Той е информационен вестител и посредник. Общуването и комуникацията са неговата стихия. 

Меркурий в Козирог ще спомогне за повече практичност, заземеност и разбираемост в комуникацията и отношенията. Добра концентрация, но и крайност в мислите. Повече сдържаност, ограничение и категоричност в изразяването и общуването. 

През този период е възможно да има липса на достатъчно внимание, интерес или свободно време за повече занимания и общуване. Мислите и ума могат да бъдат настроени доста ограничено и фиксирани в точно определени неща, действия и моменти. Това е добре, когато трябва да се изпълнят цели и задачи, когато се изисква организация, логичност и конкретни действия. И не е добре, когато ума е лишен от малко въображение, творчески идеи, забавни представи и спонтанност в общуването. Свързването между хората и нещата става в точно определен момент, поради точни причини и може да липсват силни емоции и чувства, които трябва да се изразят.

Рождената физическа матрица на човека е  свързана с неговата емоционална, ментална и духовна природа, която в Козирог е изразена чрез логичната интерпретация, навиците и възпитанието, и най-вече личната житейска опитност и мъдрост на всеки човек.

Меркурий в Козирог ще помогне човек да проумее, осмисли и забележи собствената си ограниченост, страхливост, тревожност, илюзорност и действителност. Това е много важно, за да може да поправи тези свои слабости, да постъпи адекватно и да „почерпи“ от своя или чуждия опит, да добие мъдрост. Да може да превърне и приложи теорията на практика.

Това е чудесен период да се общува, комуникира и да се води диалог за важните лични човешки потребности, цели и намерения. Да се преодоляват самоограничения, самокритичност и „споразумения“ които сме направили в миналото – а след това сме ги забравили, но продължаваме да живеем с тях. Негативната опитност на всеки човек, може и трябва да му послужи за ново начало, за съграждане на нещо по-добро и по-хубаво, за развиване на качества и способности.

Меркурий в Козирог може да даде на много хора, забележителна мисловна острота и прозрения, които да променят изцяло неговия настоящ мироглед, навици и да му изяснят бъдещето!

Възможни са проблеми свързани с костната структура, сухожилия, панкреас, черен дроб, задстомашни жлези, стомашни неразположения, хронични оплаквания от минал характер, психическо и емоционално напрежение, което да породи проблеми с периферни нерви, сърдечни оплаквания и вариране на кръвно налягане.

Това е времето в което да се справим с чувството за вина, фалшива отговорност, зависимости, лошо възпитание и да превъзпитаме ума и тялото. Съществено подобряване на здравето имат всички природни методи – билки, аромати, цветовете, ароматерапия, кристали, умерено физическо движение и натоварване, концентрация, плуване, хранителен режим, гимнастика.

Цветове в лилаво и всички кафяви нюанси – спомагат чувството за сигурност, носят спокойствие, ведрост, духовна мъдрост и практичност.

Могат да се носят динен турмалин, син халцедон, зелен опал.

Даниела Ангелова

 Астропсихолог

0877 810 672

консултации и терапия

astroanalitik@abv.bg

Този текст е обект на авторско право и публикуването му отчасти или изцяло се разрешава само с посочване на автора и линк към статията.

https://web.facebook.com/DanielaAngelova.astrolog/

бутон за сайт

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*