Меркурий в Рак

Планетата Меркурий символизира аналитичните способности, преценка и разумните качества на интелекта. Той е информационен вестител и посредник. Общуването и комуникацията са неговата стихия. Добрите оратори, писатели и хората, които имат вродено чувство за общуване, хората които умеят да превеждат криптирана информация, хората с изключителен ментален нюх, добрите търговци, посланици, тези с дар слово, всички имат силен Меркурий в наталната карта.

Основните характеристики на Меркурий са изразителност, оперативност, адаптивност, гъвкавост, посредничество и най-вече безусловност и обективност. Затова, понякога е наричан студен и логичен, лишен от чувства и близост. Но, за да бъдеш обективен и прецизен, да предаваш информация и знания, да посредничиш и да свързваш, да комуникираш на всички нива е нужен бистър ум, бързина и точност, безусловност, безпристрастност, липса на користолюбие, лицемерие.

Меркурий е наричан – вестител и посланик, в смисъл на приемане и предаване. Тази планета провокира у нас чувството на отговорност, любознателност, разширява възприемателните способности и умението да общуваме без да вземаме страна, дипломацията. Способства за развитието на аналитично мислене, разсъждения, чувството за обективна преценка, умението да наблюдаваш.  Той символизира нашия ум – менталното пространство в което оперират мисловните вълни, без да отговаря за рамките и нормите на мислене. Меркурий може да оперира с двата полюса на електромагнитните вълни – тоест, може да бъде пасивен наблюдател(женска енергия) и може да бъде активен участник(мъжката енергия). Той променя съответно и нашите електромагнитни полюси, като действаме по същия начин.

Планетата провокира нашите търговски умения, методите на общуване, подходът в комуникацията, съответства на това колко бързо схващаме и учим, желанието ни за знания, речевите способности. Доброто планиране и продажби са под въздействието на Меркурий, той най-добре може да усвои и да предаде информацията. Като най-бързо движещата се планета в слънчевата система, Меркурий съответства на нашата бързина и гъвкавост да мислим, анализираме и да възприемаме нови идеи, да усвояваме умения, да помним, да създаваме комуникационни връзки.

На Меркурий се приписват различни способности, но това не е вярно. Планетните характеристики имат своите енергийни съответствия в природата и човешкия организъм. И в този смисъл, планетата Меркурий способства за развиване на определени качества у хората. Това са: адаптивност, бързина, гъвкавост, аналитичност, прецизност, безпристрастност, безусловност, будност, способност да учиш и да преподаваш. Най-хубавото на което може да се научи човек под влияние на Меркурий е способността да разбираш, да разчетеш/разшифроваш информация и да се предава с безпристрастност, на разбираем език.

Меркурий е информацията.

Меркурий в Рак ни пренасочва и потапя в полето на емоционалните чувства, дълбока вътрешна сетивност която граничи с физическо проявление под формата на болка, тръпка или вибрация. Всяка информация – мисъл и възприемане резонира чувствено в нас и поражда определени емоции. В този знак характера на планетата ни съсредоточава върху менталните емоционални шаблони които сме изградили на базата всяко емоционално чувствено преживяване. Традиционно Рака съответства на семейната идентичност по кръвна и духовна линия, родствените връзки, традициите, майката, инстинктите за живот.

В знака Рак се съдържа родовата (физическа и духовна) информация, определени минали животи и смърт, превъплъщението на душата, наследствеността от материален и духовен характер.

През този период (около месец) може да надделяват натрапчиви мисли и емоционални състояния към които е добре да се отнесем внимателно.  Това е отличен период да проучим личната си принадлежност и роля в семейството, да проследим корените си и унаследеното, да се очистим от емоционалните шаблони/навици и да потърсим изначалната чистота на ума. Да се осъзнава, че всяка мисъл и емоция са свързани с определени психически нагласи (състояния) и физиологични проявления. Това означава, че трябва да се постараем да си възвърнем чистите помисли, като съзнаваме личната си интерпретация на всяка информация, като си подбираме информационната и емоционалната „храна“. Причините за мястото на раждане и семейството(вкл.родата) в което се раждаме, нашите взаимоотношения, нашите желания свързани с определени места, изживяване на емоции, интереси, хора, дейности, привличането и противоположностите, дома като духовно и физическо място.

Меркурий в Рак провокира да търсим отговори на случващото и неслучващото се в личен план, семеен план и социален план, чрез емоционалните нагласи, чувствата, страховете, интуицията, сънищата и подсъзнанието. Знака Рак е кардинален, което неминуемо води до промяна която засяга и бъдещето, не просто настоящето или временните потребности от някаква промяна. Меркурий ще бъде ретрограден от 18 юни до 12 юли и съвпада с обратното движение и на други планети, това носи повторения в емоционалните желания и действия. Ако се вземе предвид тази особеност – този период може да бъде окончателен за справяне с дълбоки страхове(вкл.от минали животи), фобии и зависимости, изчистване на личното ментално и астрално поле, създаване на нови мисловни вибрации и споразумения, завръщане към изначалното етерно поле и принадлежност.  

Свръхчувствителност ще има при всички, крайни емоционални състояния и решения, поправки и нова адекватност, силни подсъзнателни импулси на които да се обърне специално внимание.

През този период са възможни проблеми свързани с лимфна система, стомашни неразположения, психическа раздразнителност, учестен метаболизъм и процесите на храносмилане, обостряне на страхове и депресивни психоемоционални проблеми, хронични проблеми породени от емоционални чувства, има възможности свързани с оплождане и размножаване, бременност и зачеване, създаване на семейство, преместване на местоживеене, ремонти и промени в дома, покупко-продажби на недвижимо имущество.  Възможни са обостряне на алергии които ако не са генетична обремененост, то със сигурност се дължат на емоционални и психологически травми – което се лекува и препрограмира!

Цветове в розово и синьо  спомагат за избистряне на ума и чувствата. 

Кристали/камъни за периода: планински кристал – меката енергия на камъка е очистител и проводник на цялата енергия в човека. Могат да се носят за кратко сив лунен камък, бял опал и хематит.

Даниела Ангелова

 Астропсихолог

0877 810 672

Този текст е обект на авторско право и препубликуването му отчасти или изцяло се разрешава само с посочване на автора и линк към статията.

консултации и терапия

info@astroanalitik.eu

https://web.facebook.com/DanielaAngelova.astrolog/

споделяне на връзка

Facebookyoutubeinstagram


Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*