Меркурий в Риби

Планетата Меркурий символизира аналитичните способности, преценка и разумните качества на интелекта. Той е информационен вестител и посредник, общуването и комуникацията са неговата стихия. 

Намерете точката на пречупване за себе си, тя е някъде във времето назад/миналото и все още ви държи в „плен“ на чувствата, емоциите, преживяванията. Осъзнайте я, осмислете каква роля е изиграла и едва тогава правете планове, изводи и действия. Иначе сте в омагьосан кръг и докато не видите точно къде сте се „пречупили“, няма как да очаквате нещо различно и понастоящем.

Меркурий в Риби ще насочи мислите ни в миналото, в забравени спомени и моменти, които са важни понастоящем. Подсъзнателните процеси, интуитивното, чувственото, въображението са най-обострени и провокирани. Осмисляне и разбиране, приемане.

През този период ще са важни чувствените стремежи и подтик, емоционалните настроения и възприемане на всяка една ситуация. Индикацията на собствените ни нагласи и онова, което идва в ума, мислите, и като интуитивно усещане и желания ще са силно показателни за нещо важно на което да обърнем внимание. Цялата ни психическа нагласа оказва силно влияние върху физиологичните процеси в тялото и ръководи нашето здравословно състояние и действия. Ще се връщаме „назад във времето“ за нещата, които ни помагат и пречат в настоящето, в сегашната ситуация, случки, цели и постъпки. Могат да бъдат разклатени „основите“ на нашите вярвания, представи, религиозност, убеждения, вяра и цялостен мироглед, и подход.

Меркурий в Риби ще ни върне в миналото, независимо дали го желаем или не, както на лично ниво, така и на социално, обществено и въобще национално, глобално/световно. Ще изчисти заблуди, илюзии и онова, в което сме научени да вярваме, но и ще създава нови такива – ако не успеем/не пожелаем/не приемем/ истината за пътеводител.

Този период може да е и доста объркващ, „разкъсан, разпарчетосан“ и затова, всяко нещо трябва да се разглежда самостоятелно – но и в комбинация с още нещо. Противоположностите ще са налични и това ще поражда известно напрежение, разпиляност, лутане и неяснота, подвеждащи емоции и провокативна информация от всички страни.

Съвпадите на Меркурий със Слънце, Сатурн, Нептун в Риби – наистина могат да причинят една „реалистична“ действителност, която се подхранва само от противоборство и фанатичността на много хора, в която „действителност“ е наложително да се самосъблюдава човек и да внимава на кого и за какво се доверява. Човек може да открие, че той самият е създал своя нереалистична действителност в миналото, в която продължава да вярва и живее, макар че, не се чувства в „кожата си“, не е себе си, нещо го тормози, търси отговори и „точка на пречупване“.

Възможни са проблеми свързани  повече с психиката и респективно – физиологичните процеси, ендокринна система, кръвоносна система, централна нервна система, вариране на кръвно налягане, шум/бучене в ушите, стомашни неразположения на „нервна почва“, емоционални изблици които ще се проявят на физическо ниво (според емоцията: гняв, раздразнение, обиденост, страх, тъга, носталгия) и респективно в хранителните навици – преяждане или строги диети, обостряне на хронични проблеми, възпаления, инфекции, склонност към крайности от всякакъв характер, отричане, догматичност, проява на алергични състояния (непоносимост), проблеми с косата, ноктите, пръстите на ръцете и краката, глезени, бъбречни и жлъчни проблеми.

Това е времето в което да погледнем  назад и да преценим в какво сме се превърнали, какви проблеми имаме сега и каква връзка имат с миналото. За здравето има достатъчно природни методи – билки, аромати, цветовете, кристали, умерено физическо движение и натоварване, концентрация, съзерцание, пеене, танци, плуване, сауна, масажи, медитативни практики. Да се внимава с регресия и всякакъв тип духовни практики и ритуали!!!

Цветове в златисто, виолетово, пурпур, аквамарин, бордо – спомагат за духовна яснота, визия, сформиране на намерение, виждане, защита, самоувереност, жизнеустойчивост.

Могат да се носят планински кристал, цитрин, звезден рубин, нефрит, соколово око.

Даниела Ангелова

 Астропсихолог

0877 810 672

консултации и терапия

astroanalitik@abv.bg

Този текст е обект на авторско право и публикуването му отчасти или изцяло се разрешава само с посочване на автора и линк към статията.

https://web.facebook.com/DanielaAngelova.astrolog/

бутони за социални мрежи

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*