Меркурий в Скорпион

Планетата Меркурий символизира аналитичните способности, преценка и разумните качества на интелекта. Той е информационен вестител и посредник. Общуването и комуникацията са неговата стихия. Добрите оратори, писатели и хората, които имат вродено чувство за общуване, хората които умеят да превеждат криптирана информация, хората с изключителен ментален нюх, добрите търговци, посланици, тези с дар слово, всички имат силен Меркурий в наталната карта.

Основните характеристики на Меркурий са изразителност, оперативност, адаптивност, гъвкавост, посредничество и най-вече безусловност и обективност. Затова, понякога е наричан студен и логичен, лишен от чувства и близост. Но, за да бъдеш обективен и прецизен, да предаваш информация и знания, да посредничиш и да свързваш, да комуникираш на всички нива е нужен бистър ум, бързина и точност, безусловност, безпристрастност, липса на користолюбие, лицемерие.

Меркурий е наричан – вестител и посланик, в смисъл на приемане и предаване. Тази планета провокира у нас чувството на отговорност, любознателност, разширява възприемателните способности и умението да общуваме без да вземаме страна, дипломацията. Способства за развитието на аналитично мислене, разсъждения, чувството за обективна преценка, умението да наблюдаваш.  Той символизира нашия ум – менталното пространство в което оперират мисловните вълни, без да отговаря за рамките и нормите на мислене. Меркурий може да оперира с двата полюса на електромагнитните вълни – тоест, може да бъде пасивен наблюдател(женска енергия) и може да бъде активен участник(мъжката енергия). Той променя съответно и нашите електромагнитни полюси, като действаме по същия начин.

Планетата провокира нашите търговски умения, методите на общуване, подходът в комуникацията, съответства на това колко бързо схващаме и учим, желанието ни за знания, речевите способности. Доброто планиране и продажби са под въздействието на Меркурий, той най-добре може да усвои и да предаде информацията. Като най-бързо движещата се планета в слънчевата система, Меркурий съответства на нашата бързина и гъвкавост да мислим, анализираме и да възприемаме нови идеи, да усвояваме умения, да помним, да създаваме комуникационни връзки.

На Меркурий се приписват различни способности, но това не е вярно. Планетните характеристики имат своите енергийни съответствия в природата и човешкия организъм. И в този смисъл, планетата Меркурий способства за развиване на определени качества у хората. Това са: адаптивност, бързина, гъвкавост, аналитичност, прецизност, безпристрастност, безусловност, будност, способност да учиш и да преподаваш. Най-хубавото на което може да се научи човек под влияние на Меркурий е способността да разбираш, да разчетеш/разшифроваш информация и да се предава с безпристрастност, на разбираем език.

Меркурий е информацията.

Меркурий в Скорпион ни потапя в полето на подсъзнанието, скритото, невидимото, емоционалната, чувствената/водна/ материя, изразяваща се чрез мисловната, емоционалната чувствителност, менталното сливане и зависимости. През този период се проявява и изявява несъзнаваното, инстинктите и навиците, всяка обвързаност която не се съзнава. Най-съществената черта на Скорпиона е усета, сетивността и дълбочината на чувствата, противоположностите, двойнствената природа в човека и околния свят, затова и Меркурий ще ни изпраща противоречивост, но и яснота, интуитивен усет и познаваемост, разкриване. Чрез изразяване на подсъзнателното, чрез разногласията, недоразуменията, неразбирането, проблемите, съмненията, отричането, чрез страстите и зависимостите ще се изяснява, ще се проявява, ще се преподрежда, пренарежда, ще се избира, ще се решава, ще се опознава двойнствената природа на нещата и хората.

Меркурий в знака Скорпион ни помага да сънуваме и интуитивно да разбираме, чрез личните си усещания, сетивност и чувства, чрез мислите и склонностите, ще откриваме нови светове.

В знака Скорпион е невидимото и видимото, тленното и нетленното, земното и духовното.

През този период (около месец) може да надделява усещането за опознаване, разбиране, опитване, надграждане.  Това е отличен период за личностно изграждане, промяна, избор!

Меркурий в Скорпион ни помага да преодоляваме инерцията, навика, рутината, зависимостите. Чрез собствената си сетивност да избираме и действаме. Да дадем възможност на градивното в себе си, да се справяме със страховете си, да правим съзнателни и обмислени избори, да тръгнем или да изчакаме.

През този период са възможни проблеми свързани с половата система, проява или задълбочаване на хронични проблеми от психично, емоционално и физическо естество, възможен повишен или занижен апетит, хронична умора, безсъние, кошмари, депресивни емоционални състояния, но и период на възстановяване, интуитивна идейност, засилена чувствителност, носталгичност, приповдигнатост.

Да се избягват или ограничат алкохолни напитки и лекарства, повишени страсти.

Цветове в светлосин и сребристи цветове  спомагат за намаляване на напрежението и носталгията.

Кристали/камъни за периода: планински кристал – меката енергия на камъка е очистител и проводник на цялата енергия в човека. Могат да се носят и розов кварц и бял опал.

През този период всички камъни и кристали имат засилено действие и сила!

РЕТРОГРАДЕН МЕРКУРИЙ от 14.10 – 3.11.2020

Ще ни донесе „бомба“ от минали преживявания, особено онези за които сме забравили! Подсъзнание и съзнание често ще бъдат в „опозиция“ и „сляти“, противоречивост в самите нас и около нас. Миналото ще напомня по разпознаваем и необичаен начин, новостите ще бъдат трудно различими – ако се интерпретират по “ старому“/по навик/. Може да се разчита само на дълбоките чувства и спонтанност които възникват, непредвидимост, неопределеност, двузначност, двупосочност, противоположност са само част от пъстрата палитра на сътворението. Втора възможност или втори шанс – когато трябва сме сигурни в изборите си, в целите си, в намеренията и всичко останало. И възможност за повторение на грешки – ако е така, значи все още имаме нужда от отрезняване, разбиране и приемане. Но, можем и да поправим себе си – преразглеждайки се, установявайки и разбирайки, можем да се преоткрием и да продължим по новому.

Даниела Ангелова

 Астропсихолог

0877 810 672

Този текст е обект на авторско право и препубликуването му отчасти или изцяло се разрешава само с посочване на автора и линк към статията.

консултации и терапия

info@astroanalitik.eu

https://web.facebook.com/DanielaAngelova.astrolog/

бутон за сайт

Facebookyoutubeinstagram


Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*