Месец Април

Четвъртият месец от годината е активен и кардинален.  Това е време на установяваща вътрешна промяна, която се изразява и чрез повече двигателна външна активност и проявление. Жаждата за живот нараства, енергичността, жизнеността, желанието да правим и случваме разнообразни неща, да подемем нови неща се повишава.

Променливостта е нормален процес в природата, всичко се променя и видоизменя, но нищо не се губи и по същият начин се отнася и за нас. Всяко нещо изисква своите усилия, тече процес и дава резултат.

Месец Април е времето на постоянен растеж и развиване. Нараства и прибързаността, нетърпението, желанието за осъществяване на планове и възможности, повече общуване и комуникация, желанието за себереализация което има различни проявления. Може да се изразява в повишаване на знанията, образованост, ново поле на изява в професионален план, създаване на семейство и деца, надграждане на лични умения и способности, ремонти и освежаване на дома, постигане на желания и цели за които мотивацията ни расте.

През Април установяваме процесите на пренастройка в нашите тела и психика, склонни сме на повече устойчивост и неотлъчно следваме замисленото, планираното, желаното. Физическото адаптиране към топлото време и повече дневна светлина ни кара да променим своя ритъм на взаимодействие, навици, начин на хранене, сън и физическа активност, да балансираме активната психическа енергия и да „я вкараме в употреба“ – като извършваме физически движения, работа, спорт, разходки, хоби. Чувствителността силно се повлиява от нашата двигателна дейност, мотивацията ни се влияе от личните предпочитания и цели, имаме хъс и нужда да проявим лични усилия и действия.     

Април се характеризира с нови живителни енергии, които изискват постоянство в нашето възприемане и енергообмен с тях. Ново мислене и поведение, ново начало, множество нововъведения в бита и живота на хората. Нови хоризонти в съзнанието и пътя към тях.

Не можеш да спреш енергията – не можеш да я затвориш, трябва да се даде посока – а посоките са винаги две – градивна и разрушителна!

Природата и естествените за човека източници на здраве и щастие са категорично препоръчителни през месеца. Задължителна грижа за психическото и физическото здраве, стабилизиране на нервна система, промяна в начина на хранене, повече физическо движение, грижа за кожата, ноктите и косата, набавяне на витамини и минерали, разходки сред природата, активни спортове или упражнения, самоусъвършенстване, надграждане. Всичко свързано с естествената медицина и терапия (ароматерапия, кристалотерапия, билколечение, хомеопатия, цветотерапия и др.) е изключително благоприятно.

Цветовете през Април са нюансите на червеното и графит, сиво – балансират, подпомагат постоянството и адаптацията.

Камъни и кристали: планински кристал – енергията им е чиста, мека и силна. Могат да се носят краткотрайно и лични камъни!

(всички които си имат кристална вода да си я ползват всеки ден!)

Даниела Ангелова

Астропсихолог

0877 810 672

консултации/терапия/обучение

Този текст е обект на авторско право и публикуването му отчасти или изцяло се разрешава само с посочване на автора и линк към статията.

info@astroanalitik.eu

 

социални мрежи

Facebookyoutubeinstagram


Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*