Месец Май

Петият месец от годината е преобразуващ и динамичен. Това е време на установяваща вътрешна промяна, която се изразява чрез постигане на баланс между духовното и материалното, давайки предимство на едното и другото в поредица от двигателна външна активност и вътрешно спокойствие. Преобразуването на живота се случва във всеки един момент, а това изисква ритъм и баланс.

Променливостта е нормален процес в природата, всичко се променя и видоизменя, но нищо не се губи и по същият начин се отнася и за нас. Всяко нещо изисква своите усилия, тече процес и дава резултат.

Месец Май е времето на цъфтене и растеж в природата. Може да се сравни с лунна фаза – нарастване, затова и в самите нас надделяват онези стремежи които ще ни направят по-устойчиви, здрави и щастливи. Преобразуването на енергията е в етап на проявление, което ще ни донесе и бъдещите „плодове“. От какво – ами от нашите намерения и усилия, от онова което е заложено в самите нас и се нуждае от развитие, онова което ни кара да се събуждаме всеки ден и ни вдъхновява да живеем, да преодоляваме и да осъществяваме. Да позволим в самите нас да процъфтяват и да дават плод онези чувства и мисли, които ни правят щастливи.

През Май установяваме процесите на пренастройка в нашите тела и психика, полагаме усилия да уравновесяваме и да даваме превес на своите добродетели и таланти, на своите положителни нагласи, да положим усилия и да спазваме определен ритъм за постигане на увереност и спокойствие.

Да се справим с нежеланите емоции и мисли, деструктивни действия и навици, да се вдъхновим за нови неща, да подобрим здравето си и вътрешната устойчивост. Склонни сме на трансформация и можем да променим вредните навици, отровните чувства и емоции като ги заменим с тяхната позитивна противоположност. Физическото адаптиране към топлото време и повече дневна светлина променя и нашия ритъм на взаимодействие, навици, начин на хранене, сън и физическа активност, да балансираме активната психическа енергия и да „я вкараме в употреба“ – като извършваме физически движения, работа, спорт, разходки, хоби. Чувствителността силно се повлиява от определени минали модели, мотивацията ни се влияе от чуждите предпочитания и действия, затова е важно да определим себе си, да преосмислим миналото и да следваме своя ритъм на живот.

Май се характеризира с трансформацията, енергията не се губи – както и нашето минало. Трябва да си възвърнем енергията от минали преживявания – а това става, като ги осмислим и разберем, като извадим есенцията и я употребим по нов градивен начин.

Природата и естествените за човека източници на здраве и щастие са категорично препоръчителни през месеца. Задължителна грижа за психическото и физическото здраве, стабилизиране на нервна система, промяна в начина на хранене, повече физическо движение, грижа за ендокринна система, щитовидна жлеза, кожата, ноктите и косата, набавяне на витамини и минерали, разходки сред природата, активни спортове или упражнения, самоусъвършенстване, надграждане. Всичко свързано с естествената медицина и терапия (ароматерапия, кристалотерапия, билколечение, хомеопатия, цветотерапия и др.) е изключително благоприятно.

Цветовете през Май са нюансите на зелено и розово – успокояват и ускоряват.

Камъни и кристали: планински кристал – енергията им е чиста, мека и силна. Могат да се носят още зелен опал, розов кварц, прасковен лунен камък, цитрин.

(всички които си имат кристална вода да си я ползват всеки ден!)

Даниела Ангелова

Астропсихолог

0877 810 672

консултации/терапия/обучение

Този текст е обект на авторско право и публикуването му отчасти или изцяло се разрешава само с посочване на автора и линк към статията.

info@astroanalitik.eu

 

share button

Facebookyoutubeinstagram


Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*