Месец Септември

Деветият месец от годината е подвижен, двойнствен или с проявени пасивен женски (магнетичен, увличащ, получаващ) и активен, подвижен мъжки характер (деен, правещ, даващ) или определено ще бъдем насочвани, пренасочвани, изграждащи, оформящи, ориентирани и преориентирани, получаващи и даващи, възприемане и предаване, иначе казано в електромагнитните полюси има различен интензитет на проявление.

Закономерно месец Септември разделя/сече годината на две, подготвя ни за студено време и в този период природата и ние вътрешно се променяме, като оставаме постоянни в установеното/руслото/ и се ориентираме към настъпващите близки промени. Растежът приключва и резултатите са налице, прибираме реколтата или каквото сме си надробили – сърбаме.

Променливостта е нормален процес в природата, всичко се променя и видоизменя, но нищо не се губи и по същият начин се отнася и за нас. Всяко нещо изисква своите усилия, тече процес и дава резултат. Подвижен означава непостоянен и променлив, а неподвижен означава адаптивен и фиксиран.

Месец Септември е много подвижен и гъвкав период. Адаптацията в природата е видна и показна за нас, затова и човек трябва да бъде достатъчно гъвкав и променлив, да подпомага трансформацията в себе си, да се погрижи за доброто си здраве – психично, ментално, емоционално и физически. Септември се явява предвестник на есента – но съдържа и топлото време в себе си, дневната светлина намалява и периода подсказва за залезите – които съдържат и изгревите. Това е времето на единението и разделението, сплотяването и разединяването, противоположностите които имат допирна точка, двуизмерното от което се ражда триизмерното, женското и мъжкото (ин/ян).   

Човек е естествено свързан с природната(земната и космическа) енергия и само по собствено желание се отделя изкуствено от тази енергия. Ако човек реално „отреже“ тази естествена жизнена връзка – на практика умира. 

През Септември настъпва пренастройване, висока адаптивност към средата, взаимодействие между човешките и природните сили, прозрение, интуитивност и осъзнаване/осмисляне. Външната действителност ни привлича според личната емоционална настройка, чувствителност и потребности, търсене на подходяща среда за проявление, самовглъбеност и дори изолация, както и повишена необходимост от споделяне и взаимност. Това е времето за преориентиране в целите и средствата/методите, фиксиране в личните потребности и социалната роля/място, за промяна, настойчивост в намеренията и действията. 

Септември е месец на действията!

При крайно несъответствие между вътрешните потребности и външната действителност/условия, много по-силно се провокират различни емоционални състояния. Когато цялата природа се променя, расте и трансформира същото се случва и в човека. Има много неща за вършене – промяна в начините на мислене и действие, обръщане внимание на нещата които ни носят радост, удоволствие, ползотворност и удовлетвореност. Увличане в занимания и работа които ни дават възможност да вложим качества, опит, мечти, вяра и знания, за да растат и да ни обогатяват.

Не можеш да спреш енергията – не можеш да я затвориш, трябва да се даде посока – а посоките са винаги две – градивна и разрушителна!

Природата и естествените за човека източници на здраве и щастие са силно препоръчителни през месеца. Ползотворни са грижите за физическото тяло и баланс, коса, кожа, нокти, физиологичните процеси, здравословни режими, диети, качествен сън, плуване, сауна, интензивни разходки(ходене). Трябва да има баланс между умствената психическа работа и физическото движение, баланс между емоция и действие.

Цветовете през Септември са жълтите, зелените и кафявите нюанси – зареждат, успокояват, ободряват и уравновесяват. Спомагат за преодоляване на съмнения, неувереност или прекомерни желания.

Камъни и кристали: планински кристал – енергията им е чиста, мека и силна, спомагат за естествената промяна в организма, изчистват и защитават. Могат да се носят зелен и жълт авантюрин.

(онези които си имат вода от планински кристал и розов кварц да си я ползват всеки ден!)

Даниела Ангелова

Астропсихолог

0877 810 672

консултации/терапия/обучение

Този текст е обект на авторско право и препубликуването му отчасти или изцяло се разрешава само с посочване на автора и линк към статията.

info@astroanalitik.eu

 

spodelime.com

Facebookyoutubeinstagram


Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*