Месец Юли

Седмият месец от годината е изразено неподвижен пасивен женски (магнетичен, увличащ, получаващ) и слабо активен, подвижен мъжки характер (деен, правещ, даващ) или определено ще бъдем насочени повече в изграждане, оформяне, преориентиране, получаване, изразяващи енергичността си повече в пасивна наблюдателност, прецизност и отсяване, възприемане и обработване, иначе казано в електромагнитните полюси – превес и сила има магнетичното поле.

Закономерно месец Юли бележи средата на лятото и в този период природата и ние вътрешно сме адаптирани към своята чувствителност, растеж, усет, емоции и потребности, а външно към улегналост, установяване, привличане на условията и възможностите.

Променливостта е нормален процес в природата, всичко се променя и видоизменя, но нищо не се губи и по същият начин се отнася и за нас. Всяко нещо изисква своите усилия, тече процес и дава резултат. Подвижен означава непостоянен и променлив, а неподвижен означава адаптивен и фиксиран.

Месец Юли носи повече постоянно топло време и фиксирани атмосферни условия и влияния, той се явява установяващ период на повече жарко и сухо време, повече часове светлина, затова и в човешкия организъм настъпва една променливост, клоняща към установяване в постоянна енергийна и физическа мотивация и активност.   

Човек е естествено свързан с природната(земната и космическа) енергия и само по собствено желание се отделя изкуствено от тази енергия. Ако човек реално „отреже“ тази естествена жизнена връзка – на практика умира. 

През Юли се наблюдава известен застой или установяване, адаптивност към средата, взаимодействие между човешките и природните сили. Външната действителност ни привлича според личната емоционална настройка, чувствителност и потребности, търсене на подходяща среда за проявление, самовглъбеност и дори изолация, както и повишена необходимост от споделяне и взаимност. Това е времето за умерени и премерени емоционални действия и постъпки, получаване на повече яснота относно нещата които ни вълнуват, преориентиране в целите и средствата/методите, фиксиране в личните потребности и излаз на проява.

Под силното влияние на Луната, Нептун и Слънцето ще имаме възможност да опознаем собствените си емоционални „шаблони“ и навици, да си припомним важни преживявания, да осъзнаем постиженията и провалите си, да пренасочим вниманието и енергията си в градивни цели, действия и реализация.

При крайно несъответствие между вътрешните потребности и външната действителност/условия, много по-силно се провокират различни емоционални състояния. Когато цялата природа се променя, расте и трансформира същото се случва и в човека. Има много неща за вършене – промяна в начините на мислене и действие, обръщане внимание на нещата които ни носят радост, удоволствие, ползотворност и удовлетвореност. Увличане в занимания и работа които ни дават възможност да вложим качества, опит, мечти, вяра и знания, за да растат и да ни обогатяват.

Не можеш да спреш енергията – не можеш да я затвориш, трябва да се даде посока – а посоките са винаги две – градивна и разрушителна!

Природата и естествените за човека източници на здраве и щастие са силно препоръчителни през месеца. Ползотворни са грижите за физическото тяло и баланс, коса, кожа, нокти, физиологичните процеси, здравословни режими, диети, качествен сън, плуване, сауна, интензивни разходки(ходене). Трябва да има баланс между умствената психическа работа и физическото движение, баланс между емоция и действие.

Цветовете през Юли са пъстрите и наситени нюанси – зареждат и уравновесяват.

Камъни и кристали: планински кристал – енергията им е чиста, мека и силна, спомагат за естествената промяна в организма, изчистват и защитават.

(онези които си имат вода от планински кристал и розов кварц да си я ползват всеки ден!)

Даниела Ангелова

Астропсихолог

0877 810 672

консултации/терапия/обучение

Този текст е обект на авторско право и препубликуването му отчасти или изцяло се разрешава само с посочване на автора и линк към статията.

info@astroanalitik.eu

 

социални бутони

Facebookyoutubeinstagram


Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*