Месец Юни

Шестият месец от годината е установяващ и динамичен. Възможностите са свързани с действия и промяна в желаната посока, в нещата и стойностите които искаме да установим в живота си. Това е време на силна чувствителност, инертност и разкриване на личните вътрешни потребности, желание за промяна, която се изразява чрез нашите връзки и комуникация, чрез общуването и начина по който се чувстваме.

Променливостта е нормален процес в природата, всичко се променя и видоизменя, но нищо не се губи и по същият начин се отнася и за нас. Всяко нещо изисква своите усилия, тече процес и дава резултат.

Месец Юни е времето на усилено цъфтене и растеж в природата. Може да се сравни с лунна фаза – нарастване, затова и в самите нас надделяват онези стремежи които ще ни направят по-устойчиви, здрави, щастливи, ще намерим още начини чрез които да се проявим/изразим. Нашите намерения и усилия трябва да са балансирани, да дадем волеизявление на качествата и способностите си, да откриваме и преоткриваме нови възможности и условия, да създаваме повече радост и хъс в себе си. Да дадем възможност на личния си потенциал да се разгърне, като опитваме нови неща, като предприемаме нови дейности и действия. 

През Юни установяваме хаос и синхрон в нашите тела и психика, полагаме усилия да надделява положителното, полезното и градивното, готови сме да променяме своите убеждения, мироглед и нагласи, стараем се да уравновесяваме и управляваме собствените си емоции и настроения, изграждаме позитивни навици които променят и живота ни в градивна посока (в този смисъл са установяващи).

Склонни сме към известна разпиляност, променливост, сприхавост, импулсивност и тревожност, чрез което опознаваме своята собствена натура, характер и вътрешни потребности, слабости и силни страни. След средата на месеца чувствителността ни ще е силна, което допълнително може да породи повече негативни настроения, чувства и поведение, затова е важно да опознаваме своята импулсивност и към какво ни води интуицията и обстоятелствата. Да внесем яснота в своите връзки и партньорства, в комуникацията и общуването, да бъдем готови да се разделим с илюзията и очакванията, в името на искрените и лоялни отношения. Удачно време за общуване, пътуване, почивка, нови начинания или разширяване на вече съществуващи, нови знания, промяна в статуквото и излизане от моделите, които не припознаваме като наши.

Юни се характеризира с проявление на скритото, неясното, насаденото в ума и убежденията, водещата енергия която трансформира процесите и те стават явни и видни. Този месец има отношение към месец Ноември – т.е. неща които започваме през Юни ще останат трайни и могат да дадат видни резултати по-късно.

Природата и естествените за човека източници на здраве и щастие са категорично препоръчителни през месеца. Задължителна грижа за психическото и физическото здраве, стабилизиране на нервна система, промяна в начина на хранене, повече физическо движение, грижа за ендокринна система, щитовидна жлеза, кожата, справяне с вредни навици и хронични неразположения, работа над себе си (липса на воля, страхове, отстояване на цели и др.), набавяне на витамини и минерали, разходки сред природата, активни спортове или упражнения, самоусъвършенстване, надграждане. Всичко свързано с естествената медицина и терапия (ароматерапия, кристалотерапия, билколечение, сауна, масажи, хомеопатия, цветотерапия и др.) е изключително благоприятно.

Цветовете през Юни са нюансите на жълто и синьо – жизненост, радост, изразяване, успех.

Камъни и кристали: планински кристал – енергията им е чиста, мека и силна. Могат да се носят още опушен кварц, прасковен лунен камък, цитрин.

(всички които си имат кристална вода да си я ползват всеки ден!)

Даниела Ангелова

Астропсихолог

0877 810 672

консултации/терапия/обучение

Този текст е обект на авторско право и публикуването му отчасти или изцяло се разрешава само с посочване на автора и линк към статията.

info@astroanalitik.eu

 

споделяне в социални мрежи

Facebookyoutubeinstagram


Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*