Неразбирането на децата

Развивай в детето най-важното качество – самоуважение.

Родителелството е трудно нещо. И никой не е подготвен напълно за тази отговорност. Улисани в бремето на ежедневието и в старанието да дадеш най-доброто на децата си, родителите пропускат най-важното нещо на което да учат децата си.

Повечето родители, искат две неща от детето: да стане това, което те не са успяли, или да бъде онова, което те са му избрали. Съсредоточени в тези несъзнавани за самите тях амбиции, родителите превръщат децата си в нещо, което нито са очаквали, нито някога харесват.

Обяснението е просто. Човек се учи през целия си живот или поне така би трябвало да бъде. Ако самите вие не сте научени на себеуважение, няма как да научите и децата си. Ако ви липсва това качество, първо в себе си го развивайте, а по естествен път ще го предадете и на детето.

Колкото и добре да го възпитате и „изучите“, няма да е достатъчно, за да бъде здраво и щастливо. Детето има своите рождени заложби и латентни качества, които изискват внимание, наблюдателност, разбиране и начин на прилагане.

Не можете да очаквате от детето уважение към вас, ако не сте го научили на самоуважение. То ще се чувства отговорно, длъжно или зависимо, но истината е, че няма да ви уважава. А уважението е невъзможно, ако човек няма любов в себе си. Любовта се развива в човека с неговото самоуважение.

Без това основно развито качество у детето, ще наблюдаваме тревожната тенденция в обществото на засилена агресия.

Даниела Ангелова

Астропсихолог

Този текст е обект на авторско право и препубликуването му отчасти или изцяло се разрешава само с посочване на автора и линк към статията.

Консултации, изготвяне на хороскопи/диети/обучение/или терапия, пишете:

astroanalitik@abv.bg

https://web.facebook.com/astroanalitik.eu/

споделяне във facebook

Facebookyoutubeinstagram


Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*