Нефрит

%d0%bd%d0%b5%d1%84%d1%80%d0%b8%d1%82

Нефрит  – казват, че е по-твърд дори от стоманата.

Среща се основно в различни нюанси на сиво-зелено с жълтеникав оттенък (най-често горско и маслинено зелено).

Нефритът е доста древен камък и макар да има определени характеристики, може да се нарече –универсален помощник. Неговата енергия е мека, ненатрапчива и бързо усвояема, има силен магнетичен полюс, успокоява. В човешкото тяло се свързва с лявата ни страна и подравнява енергията на двете мозъчни кълба. Прояснява ума и чувствата, настройва ни в синхрон да изразим своята индивидуалност и същност, като ни свързва с подобното. Влияе върху цялата нервна система, сърце, мозък, бъбреци и гърлото, като подобрява енергообема, кръвообращението и функцията на тези органи.

Създава усещане за топлина и защитеност, затова се нарича камък на сърцето и благополучието.  Много често се носи и като амулет за сполука, любов и плодородие. Когато се носи под формата на колие, гердан, висулка или гривна, той ще подсили вашата сетивност, ще спомага да се изразявате – 5 та (гърлена чакра), ще привличате сърдечност и дружелюбно отношение – 4 та (сърдечна чакра), просто защото отключва сърцето ви –и това на другите хора.

Благополучието за всеки човек е различно и затова относително (като всяко друго нещо), нефрита ще спомогне да откриете своето такова.

Подобрявайки функцията на бъбреците, вие ще се чувствате по-уверени и безгрижни, ще намали страховете ви, ще почувствате прилив на енергия и жизненост, прояснение. Освобождава блокираната енергия в страхове, притеснения и напрегнатост, стрес, илюзорност –всичко това е свързано с бъбреците и гърлото/врат, шийни прешлени/.

Камъка може да се използва при необходимост от ясна посока на действие, когато се нуждаете от потвърждение, когато имате потребност да следвате целта, да бъдете постоянни, да откриете вдъхновение, да добиете ясна представа за нещо, да изразявате себе си (талант, дарба, умение), емоционално търпение.

Подходящ е за терапия на емоционална избухливост, прибързаност, нервност поради изтощение, нощно напикаване, кошмари. Камъка може да се носи ежедневно и продължително време.

Можете да го използвате и за лечение на бъбреци и възпалителни процеси в организма, за спомагане на по-бързо оздравяване и силен имунитет. Когато е близо до кожата и го носите, когато знаете колко много ви помага, когато се възхищавате на неговата красота и свойства, вие вече сте изминали половината път към хармония, здраве, щастие, любов и просперитет!

Неговите нюанси на зеленото имат успокояващ ефект върху очите и действат отпускащо на ума. Действа умиротворяващо, затова може да се използва за терапия при дълбоки депресивни състояния.

Подходящ е да се използва при всички лунни фази, но сякаш най-силно действие има в пълнолуние и/или знаците Козирог и Водолей.

Добре се съчетава с почти всички цветове, а с виненочервен има особено дублиращо действие. Всички кръвни групи се повлияват благотворно, но сякаш кръвна група В – има най-силен афинитет към нефрита.

 

Даниела Ангелова

Астропсихолог

0877 810672

Този текст е обект на авторско право и препубликуването му отчасти или изцяло се разрешава само с посочване на автора и линк към статията.

консултации/обучение/терапия

info@astroanalitik.eu

бутон за социални мрежи

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*