Новолуние в Овен

21.3. – 29.3.2023 г.

Луната не е пряк наместник в действията и събитията, а пряк причинител на психоемоционални  и физиологични състояния в човека, влияе върху нашите емоции, възприемане и реакции.

Новолуние в Овен ще ни донесе много енергия/енергичност, бодрост, въодушевление и нетърпение. Съвпада на Пролетното равноденствие и Слънце в Овен може да спомогне за повече ведрост, жизненост и хъс, ще ни зареди с мотивация и същевременно баланс и синхроничност (Слънце-Луна) между силите (женска и мъжка енергия) – активност и пасивност. 

Фаза на празнота и посяване, ново начало, етап, възникване на намерение и желания. Нов цикъл, нови споразумения, планове, цели, място на зараждане.

Луната в Овен създава бурни нагласи, емоции и преживявания, подтиква към действия, активност и вършене/правене, благоприятства за идеи и хрумвания, провокира интуитивните намерения, вътрешните стремежи и дава яснота на чувствата. Може да породи нетърпение и прекалена възприемчивост от което и емоциите са наситени, със сигурност подтиква към проява на решителност, смелост и категоричност. Засилва любопитството и желание за промяна, за нещо ново в мислите, чувствата и ума, обръща логичното и рационалното в желание, силно желание, импулсивност, воля, безцеремонност и автентична скандалност. 

Удачно време за желани промени и новости, нововъведения, изчистване на миналото (поводи и грешки), време за смели мечти и волеви действия. Истинността може да се прозре и види, както и рисковете които поемаме или отказваме да поемем, изява на ярка индивидуалност и таланти. Припомняне на съществени желания и намерения, които могат да дойдат чрез влечение към определени дейности, интуитивна регресия чрез определено чувство, мисъл или спомен. Това е времето на преобръщането – към новото, непознатото и несигурното с достатъчно смелост, известна безумност, невинност, искренност и много силна мотивация/подбуда, озареност.

Луната преминава през знаците Телец и Близнаци и ще помогне да успеем да задържим енергията на промяната и намерението, ще ни даде насоки/информация, среда и комуникация. Може да намерим практически решения или да извършим такива действия, които ще доведат до успешно начало с перспективи, може да направим успешна сделка, да сключим договори, да си дадем много поводи за развитие на начинанията си. 

През този период са възможни проблеми с венци и зъби, главоболие и психическа умора, възпалителни бързопреминаващи процеси от всякакъв характер, прекалена възбуда и безсъние, рязка смяна на емоционални състояния, прекомерни и настойчиви желания, емоционални действия, покупки и безсмислена бъбривост, инат, претоварване (физически и психически). Не е полезно рязка смяна в обичайната рутина, спорт, диети и други режими, правете го постепенно и се опитайте да удържите енергията (постоянство). Полезни са повече физическо движение, умерен спорт, разходки сред природата, плуване, сауна, каране на колело, билколечение, хомеопатия, ароматерапия, гимнастика, индивидуално справяне с напрежението чрез музика, танци, игри. 

Аромати и билки: момина сълза, мащерка, босилек, незабравка, салвия, чаено дърво.

Цветове в червената гама и в комбинация с бяло, черно, тъмносиньо – спомагат за добър баланс между ум-чувство-тяло, пренасочват енергията и хармонизират, вдъхват кураж.

Камъни и кристали: планински кристал, лепидолит, малахит, индигов слънчев камък, тигрово или соколово око, восъчен опал, мъхов ахат. (кристалите изобилстват през този период, имат бърза комуникация с нашата настройка и може за този период да се сменят няколко камъка. Това дава възможност за бързо и ефикасно изчистване, пренареждане и харомизиране). Ако нямате задълбочени знания за кристалите, бъдете предпазливи с тяхното използване!!!

Даниела Ангелова

Астропсихолог

0877 810 672

лични консултации/терапия/обучение с предварително записване. 

Този текст е обект на авторско право и публикуването му отчасти или изцяло се разрешава само с посочване на автора и линк към статията.

astroanalitik@abv.bg

spodelime

1 Kоментар

  1. Страшно доволна съм от срещите ми с Вас! Обогатяват, вдъхновяват, и дават нов поглед над нещата. Препоръчвам поне веднъж годишно среща с тази невероятна жена, и консултация до звездната ви карта🤩.

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*