Подарък

Подаръците имат двойна психологическа функция, без значение дали човек го прави механично по необходимост или пожелание от благодарност и доставяне на радост.

И в двата случая, ние изразяваме част от себе си – под формата на нещо подарено.

Подаръците могат да бъдат от материални до не-материални с най-разнолика форма.

Всички не-материални подаръци включват изразяване на някакъв вид обич, любов, привързаност, благодарност под формата на прегръдка, целувка, емоционална подкрепа, съвет, услуга и т.н.

Материалното изражение на този вид не-материални подаръци се проявява след време под формата на договорена работа с добра заплата, успешни бизнес дела с финансови придобивки, взет изпит поради увереност, изпълнение на поети ангажименти с материални резултати и много други.

Често човек не оценява не-материалните подаръци които получава, тъй като те, все още нямат онова материално изражение за което човек мечтае или има за цел да постигне. Но, те са факт.

Понякога сме убедени какво да подарим, а друг път се колебаем и не знаем в какво да изразим нашия подарък. Често финансовите възможности не съответстват на желан от нас подарък и тогава се затрудняваме как да го съчетаем. Друг път ни се иска да подарим нещо различно и в същото време ценно за самия човек.

Истината е, че имаме многобройни възможности да поднесем подарък.

Единственото условие което трябва да спазим е, да изразим обич и внимание.

Дори онази част от хората които купуват подаръци по традиция, също без да съзнават изразяват част от себе си. Под формата на онова, което пожелават на другите – дреха, вещ, картина, техника, мебели и други.

Каквото и да изберете, направете го с любов, мъдрост и уважение.

Ако решите да подарите познание на любими хора, можете да закупите ваучер с избрана стойност от вас.

Необходимо е само да ми пишете.

Ваучерите са поименни, за един човек или семейство.

Паричните стойности упоменати във ваучера се отнасят до конкретни услуги.

Даниела Ангелова 

Астропсихолог

0877 810 672

Този текст е обект на авторско право и препубликуването му отчасти или изцяло се разрешава само с посочване на автора и линк към статията.

astroanalitik@abv.bg

споделяне на връзка

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*