Пролетно равноденствие

Тази година (2021) астрономическата пролет или пролетното равноденствие в северното полукълбо и нашите ширини, настъпва на 20 март в 11.37 ч. (бълг.време).

Пролетта, както и останалите сезони се дължат на наклона на земната ос, който е 23,5° спрямо орбиталната равнина, в която се движи Земята. Поради този наклон различни части на планетата са подложени на различно осветяване от страна на Слънцето. В деня на пролетно равноденствие (пролетната равноденствена точка е през март за северното и през септември за южното полукълбо) директните слънчеви лъчи падащи под ъгъл от 90° пресичат т.нар. небесен екватор и навлизат в северното или южното полукълбо (съответно март/септември). Слънчевите лъчи започват да падат по-вертикално (под по-голям ъгъл), като това води до увеличаване на енергията, с която се нагрява земната повърхност и океаните.

В настъпването на пролетта – Слънцето се намира в нулев градус на Овен, а Луната расте в Близнаци. Двойно активна енергия, ново информационно поле и взаимовръзки, пориви, стремежи и случайности.

(В астрологията се използва същата астрономическата навигационна система тъй като двете науки никога не са били взаимноизключващи се или отделни, а биват разделени една от друга в края на 18 век.) и още нещо любопитно: (на мястото на избутаната встрани астрология се настанява психологията като наука към началото на 19 век, за да допълни осакатяването на хората, след като вече им е взела познанието -науката за звездите. Психологията успява да затвърди в повечето хора вярването, че произлизат от маймуните и че, всички сме еднакви – разграфени в четири групи (типаж), а изключенията от това правило се водят – патология!)

С това се слага край на уникалното индивидуално същество и неговото личностно съзнателно развитие и започва научният „прогрес“ на стадото!

Равноденствието е процес на растене, увеличаване, насищане

всичко във видеото

Даниела Ангелова

Астропсихолог

0877 810672

консултации/терапия/обучение

Този текст е обект на авторско право и публикуването му отчасти или изцяло се разрешава само с посочване на автора и линк към статията.

info@astroanalitik.eu

бутони за социални мрежи

Facebookyoutubeinstagram


Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*