Ретроградна Венера

Венера способства творческото въображение, чувството за красота и хармония, обостря вкусовите рецептори, изостря нашата психическа, емоционална и ментална сетивност, като ни провокира да мечтаем, да идеализираме, да създаваме красота и да пазим любовта.

Венера съответства на желанието за комфорт, удобство и благосъстояние. Тя способства и за придобивки от материален характер. Провокирайки нашите способности, ние сме в състояние да изработваме неща от които се чувстваме добре, и от които можем да печелим. Засилват се нашите желания да развием умения, които ни помагат да подобрим живота си. Забелязваме начините и формите чрез които да постигнем благосъстояние и комфорт. Опазваме придобитото.

Обръщайки своя ход или бива рертроградна планетата ни насочва в самите нас. Провокира вътрешните процеси които обикновено протичат несъзнателно и скрито от самия човек. Повишава съзнателното самовглъбяване и анализиране на самите себе си. По-малко се интересува от външния свят и неговото проявление, а по-скоро от личното проявяване и изразяване на чувствата.

Планетата Венера символизира хармонията, красотата и любовта във висшата им форма. Задава ритъм на психичните мозъчни процеси и свързва подобното с подобно.

Със своята ретроградност, тя ще преобърне нашите представи и психологически ще ни насочи към спомени и въображение. Силна сензитивност и добро чувство за хармония, изясняване на объркана чувствителност и емоции. Бързопреминаващи настроения и внезапни страсти, мотивация. В личните отношения и връзки са възможни неочаквани промени които налагат търпение и добро пояснение. Нови хоризонти и възможности може да открие всеки в себе си, неподозирани чувства или дълбоко скрити намерения.

През този период е удачно да се занимаваме със всяко възникнало чувство и емоция, независимо от техния характер – позитивно или негативно, да анализираме и с хъс да обръщаме лошата ситуация. Повишено внимание към детайлите и настоящето, висшите мозъчни ценрове работят на пълна мощност. Висока творческа енергия и въображение кипи, съзнанието е в състояние да поеме повече информация. Подсъзнанието е готово да сътрудничи на ума и образно ще пресъздава всичко важно.

Удачно за начало на диета, спорт, повече двигателна натовареност. Могат да се пробват нови неща и процедури, да смените визия, външен вид, да подчертавате всеки свой плюс и да обръщате всеки минус.

След 2-ри април до края на периода ще имаме рязка смяна на енергията, занижена енергичност и желание за усвояване на всичко новопостъпило.

Д.Ангелова

Този текст е обект на авторско право и препубликуването му отчасти или изцяло се разрешава само с посочване на автора и линк към статията.

За изготвяне на индивидуални прогнози/обучение и/или терапия:

astroanalitik@abv.bg

share button

Facebookyoutubeinstagram


Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*