Рубин

Рубинът е разновидност на минерала корунд(алуминиев оксид), бива розов до розовочервен скъпоценен камък, а оцветяването се дължи от примеси на хром. Познат от дълбока древност, този камък има лечебни и магически свойства.

Той е вторият по твърдост – 9(скала на Мос) след диаманта(10), естествен материал. Примесите на желязо добавят пурпурен или кафеникъв оттенък на червеното.  Кристалната му структура е тригонална и притежава определени предпочитани посоки на разделяне на кристала(при обработка).

В необработено състояние рубинът изглежда мътен и мазен, но след подходящо фасетиране и полиране блясъкът му може да се доближи до този на диаманта.

В течение на хилядолетия рубинът е бил най-високо цененият камък. Смятало се, че е най-скъпоценният  от дванадесетте камъка, създадени от Бог при сътворението на света и „господарят на скъпоценните камъни“ е бил поставен на врата на Аарон по волята Божия.

Камъка има силно излъчване и висока вибрация, затова трябва да се носи или използва внимателно. По природа има активно(електро) излъчване, което означава, че зарежда. Поради тази причина, не е особено подходящ да се носи от хора, които по природа са сприхави, избухливи и прекалено активни.

Вярно е, че рубините имат безценни терапевтични свойства, но като диамантът, не са за всеки. Трябва да можеш да удържаш и подържаш неговата вибрация, без да взема превес нито една от тях. Поради тази причина, като психологически свойства, рубинът притежава възбуждащо, енергично и адаптивно действие. Неговите високи вибрации се свързват с човешкото електромагнитно поле и образуват тройно поле.

Червения цвят съответства на първа чакра, синия на пета чакра, а образуваният пурпурен цвят на надличностната чакра. Камъка се свързва еднакво добре, както с физическото тяло, така и със „звездния двойник“ на човека. Може би, затова е заслужил мистичните си качества, които му приписват.

Живот(оцеляване)/енергия – проявление/изразяване и сливане – това са изброените чакри и предимно за това служи рубинът. Той ще ви даде енергия, жизненост, виталност, смелост да покажете и да постигнете мечтите, да се свържете с Небесното (Аз), да прозрете и установите истината.

Рубинът помага при хронична умора, мързел/леност, безразличие и апатичност, неувереност, страхове и зависимости. Стимулира кръвообръщението и подобрява работата на надбъбречни жлези, черен дроб и жлъчка. Ако се нуждаете от повече жизненост, устременост, вдъхновение, изразяване, хъс, цел и повече съзнателност(осмисляне), можете да използвате камъка. Носете го близо до кожата за ден -два, а след това го измийте на течаща вода.

Рубините имат изключителното свойство да „сгряват, топлят“ и могат да се ползват при състояния на простуда, настинка, ниско кръвно налягане, липса на апетит, емоционален срив и депресивни зависимости като чувство за самота, ревност, страх от приемане, страх от провал, чувство на безизходност.

Интересно е явлението астеризъм при рубините. При него, включения от рутил, ориентирани във вид на 6 -лъчева звезда(звезден рубин) им придава невероятна красота, но и допълнителни свойства.

Като камък на космическата енергия и Слънцето, е добре да се носи от хора в който преобдават явни или латентни добродетели като заложби. Определено е камък на космическата разумност и когато го носим, ние получаваме дар от небето.

Рубините и особено Звездния рубин са изключително полезни за хора, сремящи се по пътя на осъзнаването, опознаването, самонаблюдението, духовното си призвание и развитие. Ако искате да знаете истината, да осъзнаете страховете си, да прозрете късмета и да намерите своето поприще, рубинът е за вас. Не трябва да се носи продължително време, освен ако се чувствате достатъчно комфортно с него. Нюансите му в червенорозов цвят спомагат за самоувереност, нежност и мекота на изразяване, без да ви отклонява от целта. Ще намерите път, а ако няма ще го прокарате вие.

В Намаляваща Луна(последна четвърт) е особено подходящ за носене(или терапия), а кръвни групи О и АВ се повлияват бързо. Кръвни групи А и В, могат да усещат известен психологически дискомфорт.

Даниела Ангелова

Астропсихолог

0877 810 672

Този текст е обект на авторско право и препубликуването му отчасти или изцяло се разрешава само с посочване на автора и линк към статията.

Ако желаете индивидуално обучение и/или терапия, пишете:

info@astroanalitik.eu

https://www.facebook.com/DanielaAngelova.astrolog/

сподели ме

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*