Сатурн във Водолей

Всеки който избере свобода на съзнанието си – ще го постигне, излизайки от рамките (матриците) на дългогодишното статукво. Новото време – това е завръщане към себе си или космическата(звездната) си матрица.

Сатурн е планетата на формите, статуквото, основата, матрицата, йерархията, организацията, подредбата.

Планетата премина във въздушен знак Водолей, излизайки от дългото си пребиваване в земен знак Козирог. Това носи много различна енергия и ще провокира доста разнообразни явления, както и ще провокира в нас разнородни чувства и емоции, поведение и огромна структурна промяна.

Качествата които развиваме под влияние на планетата Сатурн са устойчивост, търпение, постоянстване, воля, дисциплина, смирение, увереност, самообладание, разумност, познавателност, скептичност, концентрация, издръжливост, последователност. В знака Водолей тези качества ще се развиват доста хаотично, импулсивно, енергично, променливо, гъвкаво, борбено и независимо, много повече и първо на ментално и емоционално ниво, а в последствие и на физическо. Връзката между психосоматиката и процесите (реакцията) в организма е почти мигновенна, изключително бърза (импулси).

Тази планета съответства на нашите устои и основи, принципи, (пред)убеденост, порядъчност, ограниченост, дисциплина, възпитание и унаследените модели на мислене и поведение(навиците), съответства както на човешката матрица(представи и възгледи) – така и на космическата (звездната) матрица на човека.

Човек е една умален шаблон на Господ – „…и Бог създаде човека по Свой Образ и Подобие…“

Ако успеете да излезете от ограниченото вярване за Бог в човешки образ и го приемете като една огромна Енергия/Сила, то тогава ще е по-лесно да прозрете, че всичко в този свят има матрица/форма. И в тази матрица (форма) има живот (енергия) – съдържащ цикличност-времеви отрязък, в събития, обстоятелства, преживявания и тн. Сатурн е наречен „отшелник“ и „мъдрец“, „пазач описващ и спазващ хронологията“, наречен още господар на кармата – задълженията и ограниченията, мъдрият пазител на вечните истини, отшелник – заради мъдростта която притежава.

Преминавайки в знака Водолей, планетата носи промени които са фиксирани отдавна от времето назад и напред, затова ще ни върне назад в миналото и ще ни дръпне напред в бъдещето. Това може да го разберем като „връщане крачки назад – за да се засилим и прескочим“ или да вземем опита и мъдростта от миналото и да ги използваме в настоящето за по-добро бъдеще.

Може обаче и да ни върне назад, за да научим уроци които не сме усвоили – а те са важни за новото време на Водолея. Ако Козирог е установеното и постоянното, старото(остарялото, овехтялото, износеното, еднаквото) – то Водолея е новото, променливото, различното и уникалното, което ще отвори очите на всеки, че ние сме един човешки свят – но всеки от нас е различен. Както е в едно семейство – ние сме семейство по кръв, но различни по душа, всеки човек е уникален и никой с никого не си прилича напълно. Времето на стадния принцип се изчерпва и приключва, или ще бъдем обединени като съзнателни индивиди (по братски) или ще се окажем събрани по други духовни белези.

Сатурн във Водолей носи много социални промени и нов тип взаимоотношения, връзки, прегрупиране на общности, създаване на нова култура и влияние, след като буквално в последните седмици на Сатурн в Козирог плъзна вирусната заплаха и ни затвори в домовете – сякаш това беше последното и най-тотално ограничение на планетата в този знак. Принудителното отшелничество е необходимо за много хора, а за други отдавна е доброволен акт и начин на живот – ограничавайки се съзнателно и целесъобразно.

Затова и адаптивността за много хора ще е трудна, ще е трудно да излезеш от закостенялата матрица на ума, чувствата и поведението, но ще стане така или иначе. Водолея е преносител на новото в ума и съзнанието – а Сатурн на формата и матрицата, съответно можем да очакваме преструктуриране и пълна промяна, ново ниво на съзнателност – а от там и изменение на всичко „по старому“….

Времето на принудителна светска толерантност, законност, порядъчност, организираност просто свърши. Бунтарството и правото на независимост, свобода и различност ще отприщят различни страсти и разум, всяка двойка противоположност у нас и около нас ще бъде видна и ясна. Двойнствената природа ще бъде проявена в пълна степен, а тя е налична в човека и в природата, силите на доброто и злото (градивно и разрушително) ще трябва да бъдат уравновесявани непрекъснато, докато надделее едно от двете. И това надделяване не може да бъде статично и механично, а съзнателно и волево – защото не е даденост!

Сатурн във Водолей ни носи социална изолация – но не статичен (като седиш на едно място), а по-скоро разумен и съзнателен, което ще се породи от степента на съзнателност и познаваемост – а не на стаден принцип и колективно съзнание. На ход е индивидуалното съзнание което ще се свързва с друго по съвсем различни причини и заради общи интереси(каузи) и действия. Водолея е носител на новото, но често се налага да използва разрушителни методи, за да развали едно статукво и да изкорени плевелите. Понякога това се случва с по-нежни или с по-груби средства и начини, но неизбежно се движим към бъдещето.

Сатурн във Водолей променя и времето като атмосферни влияния и енергии, възможни са неочаквани промени или променливо време, наситено с ветрове и урагани, както и други природни явления. Човек трябва да осъзнае, че е неизменна част от времето и пространството, от съзнанието на други живи същества, от космическите съзнания. Точно Водолея е носител на Единното Космическо Съзнание или Бог, заставяйки ни доброволно или доброзорно да отворим широко човешкото си съзнание и ум, променяйки поведението и отношението си към целокупният земен живот, планетата и Бог.

Никой от нас не е изолиран и несвързан с други съзнания и разум, никой от нас не бива да мисли, че не оказва влияние и върху други същества, времето, природата, планетата…. Затова ще се научим на отговорност, защото всеки един от нас е лично отговорен за мислите и постъпките си, за отношението си, за връзките си, интересите, заниманията, за възгледите и чувствата си, за това какво допринася и ползва, всеки човек ще трябва да си направи равносметка и да осъзнава своята отговорност към себе си и другите.

Сатурн във Водолей има силно влияние на ментално и астрално ниво, така че, всичко което се случва на физическо ниво ще е пряко отражение на съзнанието на всеки от нас. Физическото здраве или неразположения зависят от здравият разум и ментален/емоционален имунитет – тоест, менталната и емоционалните матрици на човека са пряко засегнати. Това означава тотална промяна в мисленето и емоциите, представите които всеки човек си е изградил и оформил и вярва в тях, моделите на навиците от чувствен характер – тук основата на страх и любов са тотални основи. Сатурн има влияние върху страха и зависимостите, които пък се пораждат от ума и информацията(Водолей), което напомня че, възприемането и обработването на информация трябва да става повече интуитивно и сетивно – отколкото логично и рационално(Козирог) – защото ние не се раждаме логични -а развиваме тази си способност.

Сатурн във Водолей ще пречисти ума и емоциите, ще разруши всяко закостеняло чувство и навик, ще промени изцяло начините на лечение, хранителните навици, социалните навици, методите на информираност, ще промени знанието в познание!

Мъдростта на вековете ще намери повече място в умовете на хората, ще възникнат нови дейности и интереси, или пробуждането на съзнанието всъщност – ще е в своя пик! Хората ще трябва да станат по-мобилни и по-гъвкави, много досегашни структури ще се трансформират, а това ще стане по-разнообразни начини и не всички ще са приятни.

Сатурн ще пребивава във Водолей почти две години и половина! 

Във физическото тяло Сатурн има отношение към вегетативна нервна система и е част от периферна нервна система съответно прилежащите органи и подсистеми – симпатикова и парасимпатикова, нервни възли, периферни възли, кръвоносни съдове, жлези, сърце, стомах, бели дробове, черен дроб, черва. Вегетативната нервна система, наречена още автономна има за задача да подържа оптимални вътрешни условия в организма – вкл. биологичната хомеостаза!

Можем да използваме благоприятното влияние на Сатурн във Водолей като насочим усилията си в тях, вместо в негативните му аспекти като страх, паника, нарушено кръвообръщение – повишено или понижено кръвно налягане, нарушено дишане, негативни и депресивни емоционални състояния и нарушена физическа координация (психологически – загуба на посока) и тн. Водолея и Сатурн са управители на природата –  високите места, планините, горите, лечебните места и билки, камъни и кристали, а също и алтернативната медицина и методи.

Трябва да се прави разлика между стерилна и здравословна среда!

Хранене – ще има огромна промяна в хранителните навици и начин на живот. Билките и подправките ще имат значителна роля в ежедневието и здравето на човека. Природосъобразният начин на живот ще е основен фактор за оцеляването и развитието ни. Сблъсъка е неизбежен с неговата противоположност – начин на живот чрез фармация, изкуствен интелект и технологичен прогрес.

Промяната в нашите тела е неизбежна, пренареждане и създаване на имунитет, което често става на принципа на заразяването! Така наречените алтернативни методи и средства на лечение тепърва ще набират огромна популярност и ефективност, науката на природата ще надделее и ще трябва да се вслушаме в нея.

Ретроградното движение на Сатурн от 11 май до 29 септември ще ни постави пред сериозни дилеми, решения и избори които трябва да направим. Ще трябва да разчитаме повече на собствените си умения, знания, интуитивност, чувство за ориентация, организираност и вътрешна увереност, информираност, разпознаваемост – вътрешен авторитет -основа (звездна матрица), отколкото на външната основа и логичност. Това обратно движение на Сатурн съвпада и с други планетарни ретроградни движения, а завръщайки се в знака Козирог от 2 юли до края на септември ще установи известна постоянна форма и начин на живот. Настъпилите промени до този момент могат да придобият законова и организирана форма, също така ще ни даде достатъчно информираност по отношение на бъдещето, по отношение на бъдещите основи и рамки които се изготвят понастоящем. Това е както на лично ниво – така и на социално, обществено ниво. Ще настъпи известно статукво което ще претърпи отново промяна през месец Октомври, когато Сатурн ще навлезе отново във Водолей и ще остане там две години!

Даниела Ангелова

Астропсихолог

Този текст е обект на авторско право и препубликуването му отчасти или изцяло се разрешава само с посочване на автора и линк към статията.

За изготвяне на индивидуални прогнози/обучение и/или терапия:

info@astroanalitik.eu

социално споделяне

2 Коментари

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*