Сатурн и Юпитер в действие

 

Двата полюса на старото и новото се движат „ръка за ръка“, навиците, статуквото, егото и неопознатото, творческото/импулсивното и духа в противоречие и единство! Нови структури се очертават, сгромолясване на познатото, но преди това – опити за подмяна на Сатурновите форми/структури/ – т.е. изпълването им с информация, която се базира на материалистично (егоистично) знание, преди да се намеси квадрата на Уран и да донесе метеж, помитане, за да се настанят трайно духовни форми/структури/, а от там и методи. Промяната на всички нива – социална, икономическа, политическа, религиозна, образователна, природна и човешка е в своето активно начало!

На лично ниво, всеки човек ще се променя, като ще трябва да се справя с навиците си (моделите на мислене, емоционалност, чувстване, поведение) и личната форма на егото, няма да работят адекватно заучените убеждения и вярвания(клишета), знания и в този смисъл и приоритетите, целите ни. Обществата ще се разпадат, пренареждат и разделят на групи и всеки човек ще трябва да заяви и отстоява своята принадлежност, да работи усилено над духовното си развитие и в същото време да участва в съответната група, да помага за общото благоденствие. 

Сатурн и Юпитер във Водолей предлагат възможност за нови структури на съзнанието, нова информация (ново съдържание), защото промените в нас са неизбежни! Освен конструктивните промени в личен план, също се налага да припознаваме и конструктивни обществени/човешки каузи, да се включим активно и да допринасяме с каквото можем. 

Някога, двете планети Сатурн и Юпитер са наричани – „великите хронократори“ или владетели на вековете. Техния цикъл може да се разглежда като базова основа на човешкото развитие, която бележи онова взаимодействие между идеи, потенциал и възможности (Юпитер) и тяхното проявление конкретна материална форма – в материалния свят (Сатурн). Тази планетарна двойка можем да опишем по този начин: търпение, постоянство, индустрия, съзнание за обективност и упорито следване на плановете.

Планетите на социалната „съдба“, загрижени за конструктивната социална дейност, формиране на чувството за цел и насока, стремеж към осезаеми постижения. Имаме формиращ се процес за нови стремежи, нови усещания за цел и посока, които ще се стремим да актуализираме и себеизразяваме в следващите 20 години.

Двете планети представляват положителна, целенасочена, съзнателна нагласа и способност да дефинираме нашите планове, цели, проекти и поведение. Когато този съвпад засяга/активира и конкретна сфера в нашата рождена карта – можем да видим и конкретни постижения, случващи се по това време. 

Сатурн не дава – той ограничава и запазва, а Юпитер разширява. 

И следващите големи фази от цикъла на Сатурн и Юпитер съответстват на повратните моменти и съдбоносните събития.

Сатурн и Юпитер във Водолей ни предоставят дългосрочна възможност да се освободим от всичко ненужно, да намерим вярната форма за щастие, да порастнем не просто на години, а на разумност.

В здравословен план имаме възможност да съвместим традиционната медицина с така наречената алтернативна, холистична и природна. Глупаво е нещо което е използвано от векове, да бъде игнорирано или осмивано горделиво от може би – най-невежото поколение човеци!

Да припомня само, че сме в Ерата на Водолея и всичко така наречено алтернативно е доброто забравено старо, само че, многократно разширено(надградено). Традиционната медицина в момента е далеч от холистичните принципи в които е зачената. В този век на Водолея ще претърпим бурни промени от всякакво естество и това което можем да направим е само да се подготвим добре за новите времена на човечеството.

Дерзайте и съборете собствените си представи за себе си и света. Не всичко негативно е само такова, и не всичко позитивно е само такова, не вярвайте в това което очите ви виждат – нищо не е такова каквото изглежда, винаги има и още, и друго, намерете собствената си основа, не сте стъпили здраво на краката си – а само на собствените си представи. Стъпете на себе си, променяйте се, позволете си да разрушите това в което вярвате и ако все пак остане вяра – значи това е вашата основа(Сатурн). Започнете от там и го надграждайте, разширявайте(Юпитер)! Не трупайте знания – а познания, защото основата започва със свободата да се учиш, да опознаваш, да различаваш, да размишляваш, да чувстваш, да се изразяваш.

Да си това което трябва и можеш да бъдеш.

Спомни си какво си бил, какъв си, откъде идваш, защо си се родил тук, къде си сега и къде искаш да бъдеш.

Ние не се раждаме случайно и не живеем случайно. Намерете силата си, върнете си я обратно, приемете нещата каквито са и имайте смелостта да ги променяте, вярвайте и правете най-доброто на което сте способни във всеки един момент. Управлявайте живота си – мислите, емоциите, желанията, действията си, подобрявайте се(реализирайте се) непрекъснато, бъдете постоянни в промяната в себе си. Друга сигурност няма и ако не вярвате в това, проверете си илюзиите. Сатурн и Юпитер ще ви помогнат за това.

Ако чашата на търпението е пълна, няма да можете да доливате. И ако искате да я карате по старому няма да може, ако принципите и действията ви са в пълен разрез с избраното от душата, ако вече сте в пътя на съдбата и сте решили да трупате карма – много вероятно е да срещнете пречки, трудности или откровен обрат. Смирението е възможно само при онзи който притежава свободата на истината.

Даниела Ангелова

Астропсихолог

0877 810 672

Този текст е обект на авторско право и публикуването му отчасти или изцяло се разрешава само с посочване на автора и линк към статията.

консултации и лични прогнози, терапия, обучение:

astroanalitik@abv.bg

https://www.facebook.com/DanielaAngelova.astrolog/

share button

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*